Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος ΚΑ - Απεργία ΠΑΣΥΠΙ
  • [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Απεργία - Επηρεαζόμενες πτήσεις
  • [03] Κυπριακές Αερογραμμές - Λήξη απεργίας
  • [04] Γκιουλ - Μπακογιάννη - Κυπριακό
  • [05] Βρετανία - Δήμος Μόρφου - Φόρεϊν Οφις
  • [06] Λεμεσός 4ο μνημόσυνο Σπύρου Κυπριανού
  • [07] Μάρκος Κυπριανού - Γρίπη των πτηνών - Πρόβατο
  • [08] Ποδόσφαιρο - 20η αγωνιστική - Αγώνες
  • [09] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης
  • [10] Κληρίδης - ΔΗΣΥ
  • [11] ΔΗΣΥ - Βουλευτικές εκλογές - Αβέρωφ Νεοφύτου
  • [12] ΔΗΣΥ - Βουλευτικές εκλογές - Υποψήφιοι
  • [13] Εκπρόσωπος - Συνέδριο ΔΗΣΥ - Ομιλία Αναστασιάδη
  • [14] Αντρος Κυπριανού - ΚΑ - Κυπριακό - Αρτοποιεία
  • [15] Κυρίτης - ΚΑ - Βιοτικό επίπεδο
  • [16] Νίκος Κλεάνθους - ΔΗΣΥ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [17] Κυπριακές Αερογραμμές
  • [18] Λεμεσός - Γιαννάκης Ομήρου Περιοδεία Δηλώσεις ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 12/03/2006

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος ΚΑ - Απεργία ΠΑΣΥΠΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επέκρινε τους πιλότους των Κυπριακών Αερογραμμών ότι με τις απεργίες αντί να σώσουν τον εθνικό αερομεταφορέα τον πλήττουν καίρια και προειδοποίησε ότι με τη συμπεριφορά τους οι πιλότοι οδηγούν την εταιρεία σε κλείσιμο.

    ''Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι θα σώσουμε την εταιρεία πλήττοντας την καίρια, όπως είναι αυτή η απεργία'', ανέφερε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή 24ωρη απεργία των πιλότων.

    Υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση κατάρτισε και υπέβαλε στην Ευρώπη ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περικοπές μισθών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως ''η ΠΑΣΥΠΙ λέει αντί να είναι περικοπή μισθών να είναι περικοπή εισοδημάτων''.

    ''Δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα. Αν δεν τον καταλαβαίνουν τούτο θα κλείσουν την εταιρεία όπως πάνε'', προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε: ''Αυτό δεν θα αλλάξει και ουδέποτε τους υποσχέθηκε διαφορετικά η εταιρεία''.

    [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Απεργία - Επηρεαζόμενες πτήσεις

    Συνολικά 17 πτήσεις και 2.700 επιβάτες επηρεάστηκαν από τη χθεσινή 24ωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Χρίστος Κυριακίδης.

    Ο κ. Κυριακίδης είπε ότι για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού δεν ευθύνονται οι ΚΑ, οι οποίες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όλες τις χθεσινές τους πτήσεις λόγω της ''απροειδοποίητης απεργίας των πιλότων που δεν άφησε στην εταιρεία κανένα περιθώριο αντίδρασης''.

    [03] Κυπριακές Αερογραμμές - Λήξη απεργίας

    Εληξε τα μεσάνυκτα η 24η απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά.

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν ανακοινώσει διευθετήσεις στις οποίες προέβησαν για εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που ταλαιπωρήθηκε από τη χθεσινή απεργία.

    [04] Γκιουλ - Μπακογιάννη - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατά πόσον συζήτησε το Κυπριακό με την Ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής τους στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

    Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ''Ανατολή'', όταν ρωτήθηκε αν η κ. Μπακογιάννη τού έθεσε κάποια πρόταση για το Κυπριακό, ο κ. Γκιουλ απάντησε ότι ''η συνάντηση δεν έγινε για να τεθεί κάποια πρόταση''.

    ''Συζητήσαμε για τις σχέσεις μας. Με κάλεσε να επισκεφτώ την Ελλάδα και θα το πράξω σύντομα'', είπε ο κ. Γκιουλ, σύμφωνα με το πρακτορείο. ''Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να εργαστούμε με εμπιστοσύνη και καλή θέληση'', πρόσθεσε.

    [05] Βρετανία - Δήμος Μόρφου - Φόρεϊν Οφις

    Η Βρετανία δεν αναγνωρίζει και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και θεωρεί υποχρεωμένη την Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για τη Συμφωνία της Αγκυρας, δήλωσε ο ανώτερος λειτουργός του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών Σάιμον Γουντ, Διευθυντής του τμήματος του Υπουργείου υπό τη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται και η Κύπρος, σε αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα.

    Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε και τους Δημοτικούς Συμβούλους Χαρίλαο Χαριλάου, Μιχάλη Μανώλη, Ουρανία Πελετιέ και Αγάθη Παπαμιχαήλ και συνοδευόταν από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ανδρέα Καραολή.

    Στον ανώτερο λειτουργό του Φόρειν Οφις ετέθησαν οι κυριότερες πτυχές του Κυπριακού με ιδιαίτερη αναφορά στην προώθηση μέτρων εκ μέρους του ψευδοκράτους για σφετερισμό περιουσιών που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες στην περιοχή Μόρφου και γενικότερα στα κατεχόμενα.

    Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα, ο Σάιμον Γούντ άκουσε με πολλή προσοχή την επιχειρηματολογία της αντιπροσωπείας και ενώ δεν πήρε θέση για το πρόβλημα σφετερισμού των περιουσιών Ελληνοκυπρίων διεμήνυσε την ανησυχία του για τις σοβαρές συνέπειες από αυτό το πρόβλημα.

    Ενωρίτερα η αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στο 10 Downing Street που τονίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να χαρακτηρίζουν τη λύση του Κυπριακού.

    Κατά την εδώ παραμονή της, η αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Barnet προς τιμή όλων των αδελφοποιημένων με αυτόν πόλεις περιλαμβανομένης της Μόρφου και είχε συναντήσεις με τον Ύπατον Αρμοστή Πέτρο Ευτυχίου, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Γρηγόριο και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάρη Σοφοκλείδη.

    Προχθές βράδυ σε εκδήλωση στο οίκημα της Αδελφότητας, ο Δήμαρχος άνοιξε έκθεση φωτογραφιών Μόρφου και περιχώρων και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το βιβλίο Μόρφου ''Κραυγή Αγωνίας'' με φωτογραφίες της κωμόπολης και άλλες που συνθέτουν το δράμα των συνεπειών από την κατοχή και τον πόθο του γυρισμού.

    [06] Λεμεσός 4ο μνημόσυνο Σπύρου Κυπριανού

    Τελέστηκε χθες το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, το 4ο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, όπου παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος είπε πως ο Σπύρος Κυπριανού οραματιζόταν το καλό και το καλύτερο για την Κύπρο.

    Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού, στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου, και κατάθεση στεφάνων.

    [07] Μάρκος Κυπριανού - Γρίπη των πτηνών - Πρόβατο

    Καθησυχαστικός όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών, μετά την εμφάνιση κρούσματος της γρίπης των πτηνών σε οικόσιτα πτηνά στην Αλβανία, εμφανίστηκε χθες ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή Μάρκος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Κυπριανού είπε πως ''υπάρχει πολύ αυστηρή νομοθεσία, τα μέτρα είναι έτοιμα και θα ληφθούν αυτόματα από τη χώρα και την περιοχή όπου θα παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα''.

    ''Πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με αυτήν την αρρώστια, δεν πρόκειται να φύγει γρήγορα από την Ευρώπη ή τον κόσμο γι' αυτό να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα κρούσμα'', πρόσθεσε.

    [08] Ποδόσφαιρο - 20η αγωνιστική - Αγώνες

    Με τους αγώνες μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο ΓΣΠ και Ανόρθωσης - ΑΕΛ ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου α' κατηγορίας.

    Στους χθεσινούς αγώνες οι τρεις πρωτοπόροι σημείωσαν νίκες έναντι των αντιπάλων τους. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε το Διγενή Μόρφου με 1-0, ενώ η Ομόνοια συνέτριψε το ΘΟΪ Λακατάμειας με 5-0. Ο Απόλλωνας με τη σειρά του συνέτριψε την ΑΠΕΠ με 5-1.

    Σημαντική νίκη που του δίνει ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη της διαβάθμισης πέτυχε ο ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ, ο οποίος κατέβαλε στο Παφιακό τον Εθνικό Αχνας με 3-2. Τέλος στο Τάσος Μάρκου Ενωση Νέων Παραλιμνίου και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 2-2.

    ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    [09] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης

    Δεν μπορεί η λύση του Κυπριακού να είναι δίκαιη και βιώσιμη αν δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανησυχίες των πολιτών, αν δημιουργεί αβεβαιότητες για το μέλλον και εφ' όσον δεν ικανοποιεί τα δίκαια του Ελληνισμού στην Κύπρο, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι καμμία λύση ''δεν μπορεί να είναι μηδενικού κόστους''.

    Μιλώντας από το βήμα του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο ΔΗΣΥ ''είναι εδώ'' για να βοηθήσει στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ''σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε διεθνές βήμα, σε κάθε πρωτοβουλία''.

    ''Δεν θα γίνω και δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συναυτουργοί στη διχοτόμηση της πατρίδας μας'', πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

    ''Ο χρόνος και οι κατακτητές δεν χαρίζονται'', ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ''κάθε μέρα δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες τσιμεντώματος της κατοχής και ας το λάβουν υπόψη όσοι ήθελαν να τσιμεντώσουν την επανένωση''.

    Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος σε θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ''κυβέρνηση διαπλοκής, εξυπηρέτησης συμφερόντων''.

    Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ακρίβεια, στην ''υποβάθμιση της δημόσιας υγείας'', στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στις ελλείψεις σε φάρμακα, στην ανεργία και στην εγκληματικότητα.

    Είπε ακόμη ότι η παιδεία και ο πολιτισμός έχουν τεθεί στο περιθώριο, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την οικονομική ανάπτυξη επί της παρούσας κυβέρνησης, τη στιγμή που, όπως είπε ''η κυβέρνηση που μέσα σε τρία χρόνια διπλασίασε την ανεργία στον τόπο μας, που αύξησε το όριο φτώχειας από 10% σε 15%''.

    [10] Κληρίδης - ΔΗΣΥ

    ''Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στέκει γερά'', δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στο Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος στη Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ στέκει γερά ''γιατί βάλαμε σωστά θεμέλια και τα θεμέλια αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα το υψηλό ήθος της πολιτικής''.

    [11] ΔΗΣΥ - Βουλευτικές εκλογές - Αβέρωφ Νεοφύτου

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποτελεί ασφάλεια για την Κύπρο δήλωσε χθες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο ΔΗΣΥ θα βρεθεί μπροστά μαζί με τους πολίτες και ολόκληρη την κοινωνία, για μιαν επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα.

    ''Ξεκινάμε σήμερα τη μεγάλη πορεία προς τις εκλογές της 21ης του Μάη'', είπε ο κ. Νεοφύτου στην ομιλία του στο έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, όπου έγινε η παρουσίαση των 56 υποψηφίων βουλευτών του Συναγερμού, καθώς και η ανάλυση των θέσεων του κόμματος από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Η πορεία αυτή, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, είναι ''μια πορεία συσπείρωσης των δυνάμεών μας, μια πορεία νίκης, μια πορεία ελπίδας και προοπτικής για καλύτερη ζωή για τον κάθε Κύπριο πολίτη''.

    ''Την 21η του Μάη'', είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ''θα βρεθούμε μπροστά μαζί με τους πολίτες, μπροστά μαζί με ολόκληρη την κοινωνία, μπροστά μαζί για μιαν επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα''.

    [12] ΔΗΣΥ - Βουλευτικές εκλογές - Υποψήφιοι

    Στο έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού έγινε η παρουσίαση των 56 υποψηφίων του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2006, καθώς επίσης και η ανακοίνωση των ονομάτων αυτών που προτείνουν και υποστηρίζουν κάθε υποψήφιο χωριστά.

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας οι υποψήφιοι είναι: 1) Κυριάκος Αναστασιάδης, Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Εκπαιδευτικός. Προτείνοντες: Χρίστος Χατζηττοφή, Οικονομολόγος / Κοινωνιολόγος - Επιχειρηματίας και Γεώργιος Μαυρίκιος, Επιχειρηματίας. Υποστηρίζοντες: Νίνος Γιαμάκης, Λογιστής / Ελεγκτής, Ντίνος Ελευθεριάδης, Πρόεδρος Συλλόγου ''Ενωση'' Αγίων Ομολογητών και Εισαγωγέας.

    2) Χάρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΟΝΕ - ΝΕΔΗΣΥ και Επιχειρηματίας. Προτείνοντες: Γιάννης Ιωάννου, Πρόεδρος Σωματείου ΑΠΟΕΛ, Πρώην Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ και Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Ξένια Κωνσταντίνου, Γενική Γραμματέας Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων - ΝΕΔΗΣΥ. Υποστηρίζοντες: Γιώργος Ζιπιτής, Πρόεδρος Φοιτητικής Παράταξης Πρωτοπορία και Μάριος Ζαμπακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Κυθρέας.

    3) Σωτήρης Δράκος, Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Δικηγόρος. Προτείνοντες: Παναγιώτης Κυπριανού, Αντιδήμαρχος Λατσιών και Δικηγόρος και Ανδρέας Σάββα, Πρόεδρος ΣΠΕ Λακατάμιας. Υποστηρίζοντες: Κυριάκος Πιτταράς, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59 και Επιχειρηματίας Ροβέρτος Πισιάρας, πρώην Πρωτοκολλητής Επαρχιακού Δικαστηρίου.

    4) Φοίβος Ζαχαριάδης, Αντιδήμαρχος Εγκωμης Προτείνοντες: Ρίκκος Μαππουρίδης, Δικηγόρος της Δημοκρατίας και Ανδρέας Δράκος, Επιχειρηματίας. Υποστηρίζοντες: Γιώργος Καρύδης, Πρώην Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και Χριστόφορος Βαριάνος, Λογιστής / Ελεγκτής.

    5) Ουράνιος Ιωαννίδης, τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Προτείνοντες: Ανδρέας Μαϊμάρης, Οργανωτικός Γραμματέας Συνδέσμων Αγωνιστών και Λένια Καττάμη, Επιχειρηματίας. Υποστηρίζοντες: Κυριάκος Κυριάκου, ιδιοκτήτης Διαφημιστικής Εταιρείας και Χρίστος Ρότσας, πρώην Βουλευτής - Ελεγκτής Λογιστής.

    6) Ιωσήφ Ιωσήφ, Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Οικονομολόγος - Δημοσιογράφος. Προτείνοντες: Ανδρέας Στυλιανού, πρώην ποδοσφαιριστής ΑΠΟΕΛ και Κώστας Μουσίδης, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59. Υποστηρίζοντες: Νίκος Μαντάς, Πλαστικός Χειρούργος και Αίγλη Καμμίτση, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας.

    7) Καίτη Κληρίδη, Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ, Βουλευτής και Νομικός. Προτείνοντες: Γλαύκος Κληρίδης, τέως Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας και Δήμητρα Γρηγορά Κουρσουμπά, αγωνίστρια ΕΟΚΑ 1955-59. Υποστηρίζοντες: Μάνθος Μαυρομμάτης, Πρόεδρος Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Επιχειρηματίας και Μιχαλάκης Ιωάννου, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ.

    8) Γιώργος Κυριακίδης, Διευθυντής του Παρασκευαϊδειου Μεταμοσχευτικού Κέντρου και Καθηγητής Χειρουργικής. Προτείνοντες: Ιωσήφ Κάσιος, Ιατρός και Κωνσταντίνος Δέλτας, Καθηγητής Βιολογίας και Γενετιστής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υποστηρίζοντες: Αγγελος Χατζηϊωσήφ, Επιχειρηματίας και Χριστίνα Δράκου, Δικηγόρος.

    9) Στέλλα Κυριακίδου, Πρόεδρος της EUROPA DONA Κύπρου και Κλινική Ψυχολόγος. Προτείνοντες: Χρίστος Τριανταφυλλίδης, Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ και Λουίζα Νίκου Κόση, Δικηγόρος. Υποστηρίζοντες: Λία Τσεριώτη, Αντιδήμαρχος Λευκωσίας και Γιάννος Ιωάννου, Τραπεζικός Υπάλληλος και πρώην Αρχηγός ΑΠΟΕΛ.

    10) Μαρία Κυριακού, Βουλευτής και Δικηγόρος. Προτείνοντες: Λέλλα Βότση, Αγωνίστρια 1955-59, αδελφή αείμνηστου Πολύκαρπου Γιωρκάτζη και Αθως Δίκαιος, Αρχιτέκτονας. Υποστηρίζοντες: Γιόλα Κυριάκου, πρώην μέλος Επαρχιακής Γραμματείας Λευκωσίας και στέλεχος ΔΗΣΥ Παλλουριώτισσας και Ελένη Χρυσάνθου, Κολοκασίδη, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

    11) Αβέρωφ Νεοφύτου, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ. Προτείνοντες: Αλέκος Σιάμπος, πρώην Υπουργός και Πίτσα Παρισινού, σύζυγος αειμνήστου Ανδρέα Παρισινού. Υποστηρίζοντες: Κώστας Μουσίδης, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59 και Πρόεδρος σωματείου ''Ένωση'' Κοκκινοτριμιθιάς και Στάθης Κιττής πρώην Βουλευτής.

    12) Ιωνάς Νικολάου, Βουλευτής και Δικηγόρος. Προτείνοντες: Ανδρέας Στυλιανού, Εκπαιδευτικός και πρώην Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής Κύπρου, Μέλος Δ.Σ. Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Γρηγόρης Γρηγοράς, τομεάρχης της ΕΟΚΑ 1955-59 και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αγωνιστών. Υποστηρίζοντες: Παναγιώτης Δημητρίου, Ευρωβουλευτής και Αλεξάνδρα Πελαγία, Υπεύθυνος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ΔΗΣΥ-Δικηγόρος.

    13) Νίκος Νικολάου, Δήμαρχος Ιδαλίου και Ιατρός. Προτείνοντες: Αλέξανδρος Κ. Κινάνης, πρώην Πρόεδρος Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και πρώην Λυκειάρχης και Φίλιππος Βατυλιώτης, πρώην Γενικός Διευθυντής ΑΤΗΚ και Επιχειρηματίας. Υποστηρίζοντες: Λεόντιος Καλλένος, Αντιδήμαρχος Ιδαλίου και Επιχειρηματίας και Χάρης Πίττας, Επιχειρηματίας.

    14) Ανδρέας Παπαπολυβίου, Βουλευτής και τέως Επαρχος Λευκωσίας. Προτείνοντες: Γιώργος Χρυσάνθου, Διευθυντικό Στέλεχος ΣΠΕ Στροβόλου και Συντονιστής Οργανωτικού ΔΗΣΥ και Παντελής Χατζηπαντέλας, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος ΔΗΣΥ Παλλουριώτισσας και πρώην στέλεχος ΑΤΗΚ. Υποστηρίζοντες: Ανθή Χατζηαδάμου, Διευθύντρια Ασφαλιστικού Γραφείου και Βάσω Χαμπουλά, Υπάλληλος ΑΗΚ.

    15) Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου και Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας. Προτείνοντες: Γιώργος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου και Δικηγόρος και Χαρίλαος Ναφαϊδης, Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αστρομερίτη και Ασφαλιστής. Υποστηρίζοντες: Χάρης Φωτίου, Αντιπρόεδρος ΑΠΟΕΛ και Επιχειρηματίας και Τζοάννα Ιωάννη Κασουλίδη, πρώην Αντιπρόεδρος Πρωτοπορίας Ηνωμένου Βασιλείου και Marketing Executive.

    16) Αθως Παρισινός, Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου και Πολιτικός Μηχανικός. Προτείνοντες: Νιόβη Παρισινού, θυγατέρα του αείμνηστου Ανδρέα Παρισινού και Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Αγγελος Λοϊζίδης, Επιχειρηματίας. Υποστηρίζοντες: Νέδη Χατζηβασιλείου και Γιώργος Μακαρίου, Επιχειρηματίας.

    17) Σταύρος Σταύρου, Πανεπιστημιακός και Διδάκτωρ Ψυχολογίας. Προτείνοντες: Λουκία Ζ. Πιερίδου, Ιδρυτικό Στέλεχος ΔΗΣΥ Αγ. Ομολογητών και Νίκος Ιωάννου, πρώην Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Σχεδίου Υγείας και πρώην Πρόεδρος Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου. Υποστηρίζοντες: Χρίστος Πατσαλίδης, Δικηγόρος και Νίκος Σπανός, Νευροχειρούργος.

    18) Χρήστος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της Κίνησης Πολιτικού Εκσυχρονισμού και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Προτείνοντες: Ανδρέας Πιρίσιης, τέως Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών και Πρέσβυς επί τιμή και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Δικηγόρος. Υποστηρίζοντες: Σωφρόνης Κληρίδης, Πανεπιστημιακός και Οικονομολόγος και Ιφιγένεια Κάιζερ, Φιλόλογος και Εκπαιδευτικός.

    19) Δημήτρης Ταλιαδώρος, Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας και Φιλόλογος. Προτείνοντες: Ανδρέας Τσαγγαρίδης, Αγωνιστής ΕΟΚΑ και πρώην Οργανωτικός Γραμματέας Δημοκρατικού Συναγερμού και Γαβριήλ Μηνάς, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59, πρώην Λυκειάρχης και Επίτιμος πρόεδρος της Κίνησης Καθηγητών ''ΑΛΛΑΓΗ''. Υποστηρίζοντες: Γεώργιος Χατζησάββας, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59, πρώην Διευθυντής Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας και Χρίστος Χριστοδουλίδης, Πρωταθλητής Τζούντο και Φοιτητής

    20) Νίκος Τορναρίτης, Βουλευτής και Νομικός. Προτείνοντες: Χρίστος Σχίζας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου και Ανθή Χριστοφίδου, Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας και τέως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Υποστηρίζοντες: Εμη Ιωάννη Κασουλίδη, Ιατρός Αναισθησιολόγος και πατήρ Χαράλαμπος Κούρρης, Αγωνιστής ΕΟΚΑ και Πρόεδρος Επαρχιακού Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου Μόρφου.

    21) Χάρης Τσίγκης, Δικηγόρος και Μέλος Ανωτάτου Συμβουλίου. Προτείνοντες: Γεώργιος Τσίγκης, πατέρας υποψηφίου και συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος και Σάββας Δανιήλ, Δημόσιος Υπάλληλος. Υποστηρίζοντες: Στυλιάνα Χρυσοστομίδου, Ιδιωτική Υπάλληλος και Χρυσούλα Ευθυμίου, Δημόσιος Υπάλληλος.

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού οι υποψήφιοι είναι: 1) Αναστασιάδης Νίκος Πρόεδρος ΔΗΣΥ Προτείνοντες: Ανδρέας Αγγελόπουλος Πρώην Πρόεδρος Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και Δρ.Ανδρέας Πίττας Πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Βιομήχανος Υποστηρίζοντες: Αυγερινός Παπαρές Πρώην Βουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας ΣΑΠΕΛ και Κάτια Παπαέλληνα-Θεοδότου - Επιχειρηματίας

    2) Μιχάλης Βασιλείου Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Πολιτικός Επιστήμονας Προτείνοντες: Κωστάκης Λευκαρίτης Επιχειρηματίας και Ανδρέας Μαραγκός Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού Υποστηρίζοντες: Κώστας Αριστείδου Δημόσιος Υπάλληλος, υιός του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Αριστείδου και Αντώνης Τσολάκης Γυμναστής, πρώην Πρόεδρος Πρωτοπορίας Αθήνας

    3) Ανδρέας Θεμιστοκλέους- Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού, Εκπαιδευτικός Προτείνοντες: Γιώργος Μικελλίδης πρώην Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας, και Δρ. Πανίκος ΦιλίππουΠρόεδρος Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974, Οφθαλμίατρος Υποστηρίζοντες: Μιχαλάκης Θρασυβουλίδης Αγωνιστής ΕΟΚΑ 55-59 και ΄Αννινος Μαρκουλλίδης Πρωταθλητής Στίβου

    4) Μάριος Θεοδότου- Ιατρός, Παθολόγος - Καρδιολόγος Προτείνοντες: Δρ. Φίλιππος Συμιλλίδης Ιατρός και Δρ. Ανδρέας Γερμανός Ιατρός Υποστηρίζοντες: Μάριος Χαρτζιώτης Δικηγόρος και Ευστάθιος Αρέστη Εργολάβος Οικοδομών

    5) Ελένη Θεοχάρους - Βουλευτής, Ιατρός Καθηγητής Χειρουργικής Προτείνοντες: Αρτεμις Δ. Χαραλάμπους- σύζυγος του ήρωα της ΕΟΚΑ Δημήτρη Χαραλάμπους και Κυριακού Φωτίου-μητέρα του ήρωα Ανδρέα Φωτίου Ιωάννου που έπεσε στις 20/7/74 Υποστηρίζοντες: Αλέξανδρος Σίνκα-Πρώην πρόεδρος της Φοιτητικής ΄Ενωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αθηνά Σπύρου Επαρχιακή Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ

    6) Κικούλα Κότσαπα - Επιχειρηματίας Προτείνοντες: Στάθης Παπαδάκης πρώην Υπουργός, Επιχειρηματίας και Γιώργος Γεωργιάδης Πρώην Πρόεδρος ΑΗΚ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Υποστηρίζοντες: Παυλίνα Τσιρίδου Δικηγόρος και Καίτη Μαρκίδου - Επιχειρηματίας

    7) Ανδρέας Κυπριανού Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Πολιτικός Μηχανικός-Επιχειρηματίας Προτείνοντες: Οδυσσέας Γεωργίου Τομεάρχης ΕΟΚΑ 55-59, πρώην ΄Επαρχος Λεμεσού και Χριστάκης Αθανασίου Πρόεδρος ΑΡΗ Λεμεσού Υποστηρίζοντες: Μίλτος Παπαδόπουλος - Αρχιτέκτονας και Μάρω Αριστοκλή-Αλεξάνδρου Κόρη του ήρωα Αριστοκλή Αυγουστή, Γραμματειακή Λειτουργός στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

    8) Ανθιμος Μεττούρης Εκπαιδευτικός , Θεολόγος Προτείνοντες: Κούλλης Παπαχριστοφόρου Επίτιμος Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ και Ανδρέας Ποταμίτης Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας ΣΤΟΚ/ΠΑΑΟΚ Υποστηρίζοντες: Φίλιππος Μιχαηλίδης -Εκπαιδευτικός /Γυμνασιάρχης και Χριστάκης Χριστοδουλίδης Μέλος Ανωτάτου Συμβουλίου ΣΑΠΕΛ, Εκπαιδευτικός

    9) Γιώργος Παπάς Πρώην Πρόεδρος ΑΠΟΛΛΩΝΑ, Επιχειρηματίας Προτείνοντες: Πάμπος Γεωργιάδης - Πρώην Πρόεδρος ΑΠΟΛΛΩΝΑ , Επιχειρηματίας και Μάριος Λευκαρίτης - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής UEFA-πρώην Πρόεδρος ΚΟΠ, Επιχειρηματίας Υποστηρίζοντες: Κάκος Ποταμίτης Πρώην Πρόεδρος ΑΠΟΛΛΩΝΑ , Επιχειρηματίας και Ανδρέας Ηρακλέους Δημοτικός Σύμβουλος Γερμασόγειας, Αρχιτέκτονας

    10) Δήμος Πετρόπουλος Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακής Εταιρείας, μέλος Πολιτικού Γραφείου Προτείνοντες: Δρ. ΄Αλκης Αλκιβιάδης- Ιατρός ορθοπεδικός μικροχειρούργος και Δρ. Νίκος Τούμπας Παιδίατρος Υποστηρίζοντες: Δρ. Ευριπίδης Παναγίδης- Οδοντίατρος και Πανίκος Λοϊζου Επιχειρηματίας

    11) Ανδρέας Σοφοκλή Ποταμίτης - Παραολυμπιονίκης στη κολύμβηση Προτείνοντες: Χαράλαμπος Παπαδόπουλος- Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 55-59 Λεμεσού και Σταύρος Μιχαηλίδης Πρωταθλητής Κολύμβησης Υποστηρίζοντες: Χρίστος Ανδρέα Ποταμίτης - Εφορος Ποδοσφαίρου Απόλλωνα Λεμεσού, Εμπορος και Στάθης Αδμητου Λεμής - Δικηγόρος

    12) Χρήστος Πουργουρίδης Βουλευτής , Δικηγόρος Προτείνοντες: Τώνης Αντωνίου- Επιχειρηματίας πρώην Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού και Ελίτα Μιχαηλίδου - Δημοσιογράφος Υποστηρίζοντες: Δήμητρα Καραντώκη Επιχειρηματίας και Σωφρόνης Αυγουστή Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΛΛΩΝΑ

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου οι υποψήφιοι είναι: 1) Γιώργος Γεωργίου- Βουλευτής, Δικηγόρος Προτείνοντες: Ισίδωρος Μακρίδης Πρώην Βουλευτής και Κάκος Γιαννή Λευκονιτζιάτης Επιχειρηματίας Υποστηρίζοντες: Μάρω Αδάμου Αδαμίδη και Βασίλης Κουτσόφτας Μηχανολόγος

    2) Τάσος Γιαπάνης Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου, Επιχειρηματίας Προτείνοντες: Αρετή Λόρδου Επιχειρηματίας, Ξενοδόχος και Μιχαλάκης Ττακούσιης Επιχειρηματίας Υποστηρίζοντες: Ανδρέας Κτωρίδης Πρόεδρος Εκτάκτων Υπαλλήλων - Χημικός Μηχανικός και Κώστας Κωνσταντίνου Στέλεχοςς Ημικρατικού Οργανισμού-πρώην μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου

    3) Αντώνης Καράς Βουλευτής, Δικηγόρος Προτείνοντες: Ανδρέας Ευαγγέλου Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου και Γεώργιος Ιωάννου Κοινοτάρχης ΄Ασσιας Υποστηρίζοντες: Γεώργιος Τσαππής Κοινοτάρχης ΄Αχνας και Παναγιώτα -Δέσποινα Ιωάννου - Φοιτήτρια

    4) Νεκτάριος Κάρυος Δασολόγος Προτείνοντες: Ανδρέας Κάρυος-Τέως Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ Αμμοχώστου, Πατατοπαραγωγός και Κυριάκος Καπετάνιος Διευθύνων Σύμβουλος Κτηματικών Επιχειρήσεων Υποστηρίζοντες: Μιχάλης Καρανικόλας - Ακτινοθεραπευτής και Κωνσταντίνος Καϊλής - Δασολόγος

    5) Νίκη Λοϊζίδου Σαββίδου Μέλος Πολιτικού Γραφείου, Κλινική Βιοχημικός, Πολιτική Επιστήμονας, Προτείνοντες: Σόφη Ιωάννου Φοιτίδου Πρώην Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και Γιώργος Μισιρλής- Διευθυντής Επιχείρησης Υποστηρίζοντες: Ηλιάνα Παρασκευά Κωνσταντίνου Αδελφή του ήρωα Ανδρέα Παρασκευά και Αδάμος Χατζηχριστοδούλου Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου

    6) Σωτήρης Σαμψών Βουλευτής ,Δικηγόρος Προτείνοντες: Κατερίνα Κουτσόφτα-μητέρα του ήρωα Οδυσσέα Κουτσόφτα και Ανδρέας Αρναούτης-Γραμματέας ΣΠΕ Αυγόρου, πρώην Κοινοτάρχης Αυγόρου Υποστηρίζοντες: ΄Αντης Χωματάς Ιατρός και Αρτεμης Τουμαζή - Επιχειρηματίας

    7) Λένια Σέργη - Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Προτείνοντες: Αδάμος Αδαμίδης Πρώην Υπουργός-Δικηγόρος και Ζήνα ΛυσάνδρουΠαναγίδη Εκπαιδευτικός Υποστηρίζοντες: Δημήτρης Γ. Λόρδος Επιχειρηματίας και Ανδρέας Μάτσης Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, Επιχειρηματίας

    8) Νίκος Φαλάς Δημοσιογράφος, Εκδότης Προτείνοντες: Μόδεστος Χριστοδούλου Αγωνιστής ΕΟΚΑ 55-59 - Αυγόρου και Θεόδωρος Παρπόττας Κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου Υποστηρίζοντες: Χρίστος Σαμάρας- Λιοπέτρι, Χρηματιστής - Λογιστής και Ανδρέας Κοτσιεκκάς- Εγκλωβισμένος

    9) Ευγένιος Χαμπουλλάς Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Επιχειρηματίας Προτείνοντες: Λόλα Αντώνη Παπαδόπουλου Σύζυγος του αείμνηστου Αντώνη Παπαδόπουλου και Αντρος Επιφανείου- Επιχειρηματίας Υποστηρίζοντες: Αρετή Ιωνίδου Επιχειρηματίας και Λουκάς Λουκά Ποδοσφαιριστής, Αρχηγός Ανόρθωσης

    10) Κυριάκος Χατζηγιάννης Αντιπρόεδρος COPA, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Προτείνοντες: Κυριάκος Κουής Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΣΥΛ Λύσης και Κωνσταντίνος Καλλής Δικηγόρος Υποστηρίζοντες: Παντελής Αβραάμ - Γεωργός και Ιωάννα Χειλιμίντρη - Επιχειρηματίας

    11) Λευτέρης Χριστοφόρου Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ, Βουλευτής, Οικονομολόγος Προτείνοντες: Κωστάκης Χατζηκακού Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, Λογιστής και Γιαννάκης Πουλλής Φοροτεχνικός Υποστηρίζοντες: Χρυσόστομος Τσιήσιος - Δικηγόρος και Σταυρής Πετράκη Υπάλληλος.

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας οι υποψήφιοι είναι: 1) Λία Βίσση, Μουσικός. Προτείνοντες : Αγγελος Αγγελίδης, Διπλωμάτης και Παύλος Σεμελίδης, πρώην Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ και πρώην Πρόεδρος Κίνησης Καθηγητών Αλλαγή. Υποστηρίζοντες: Παναγιώτης Θεοδοσίου, Επιχειρηματίας και Αντιγόνη Μυτίδου, Επιχειρηματίας.

    2) Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Βουλευτής και Οπτικός. Προτείνοντες: Νίκος Αναγνώστου, Γενικός Αρχηγός ΑΕΚ και Περιφερειακός Διευθυντής Λαϊκής Τράπεζας στη Λάρνακα και Ανδρέας Κορυζής, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59. Υποστηρίζοντες: Χάρης Μαραθεύτης, Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ελένη Τσιγαρίδου, Πρόεδρος Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορία Λάρνακας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών.

    3) Τάσος Μητσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ. Προτείνοντες: Χριστάκης Λιπέρης, Δήμαρχος Αραδίππου και Ανδρέας Μούσκος, Πρόεδρος Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Βουλευτής. Υποστηρίζοντες: Παναγιώτα Οικονόμου Σουρουκλή, αδελφή του ήρωα της ΕΟΚΑ Ανδρέα Σουρουκλή και Εκπαιδευτικός και Ηλίας Πιτσιλίδης, Διευθυντής Τράπεζας.

    4) Αριστοτέλης Μισός, Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Λάρνακας και Δικηγόρος. Προτείνοντες: Σάββας Μισός, Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59 και Ανδρέας Καλλιτσιώνης, Πρόεδρος ΑΣΟ Ορμήδειας και Βοηθός Γενικός Γραμματέας ΕΠΟΠΑΗ ΑΗΚ. Υποστηρίζοντες: Παρσών Παρσών, Επιχειρηματίας και Κωνσταντία Ιακωβίδου, Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας.

    5) Γεώργιος Τάσου, Βουλευτής. Προτείνοντες: Κωστάκης Ηλιάδης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής και Γεωργία Σουρουκλή, σύζυγος του ήρωα Ανδρέα Σουρουκλή. Υποστηρίζοντες: Χαράλαμπος Λάμπρου, πρώην Διευθυντής Τράπεζας και Ανδρέας Χ. Μιχαηλίδης, μέλος Επαρχιακού Συμβουλίου Παναγροτικού Λάρνακας και Αγρότης.

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου οι υποψήφιοι είναι: 1) Κώστας Κωνσταντίνου- Βουλευτής , Δικηγόρος Προτείνοντες: Ανδρέας Εύζωνας πρώην Πρόεδρος Αρχής Αδειών, Ιδρυτικό στέλεχος ΔΗΣΥ, Δικηγόρος και Νεόφυτος Τσοκκάς Επιχειρηματίας Υποστηρίζοντες: Γεώργιος Αράπης Επιχειρηματίας και Γεώργιος Σοφιανός Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

    2) Γιαννάκης Λαζάρου- Εγκεκριμένος Ελεγκτής, Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου, Προτείνοντες: Αναστασία Παπαμιλτιάδους Καθηγήτρια Οικονομικών και Νίκος Παπανικολάου Ανώτερος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Υποστηρίζοντες: Ανδρέας Πάπαδος Επιχειρηματίας και Ηλίας Κασιουλής Επιχειρηματίας

    3) Γιούλα Λοϊζίδου- Πρόεδρος του Ομίλου Inner Wheel Πάφου, Διδάκτωρ Παθολογίας Προτείνοντες: Μαρούλλα Παπαέττη Αγωνίστρια ΕΟΚΑ 55-59-Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και Δρ. Γεώργιος Παπαδόπουλος πρώην Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου, Ιατρός Υποστηρίζοντες: Γιώτα Πενταρά Μαργαρίτη- Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης και Διόφαντος Ευάνθη Χατζημιτσής Επιχειρηματίας

    4) Σίμος Τσέλεπος - Φαρμακοποιός Προτείνοντες: Νικόλας Μαυρονικόλας - Αγωνιστής ΕΟΚΑ 55-59 και Πατήρ Παπαπαναγιώτης Παναγιώτου Ιερέας , αγωνιστής Υποστηρίζοντες: Στέφανος Παπαγεωργίου -Φαρμακοποιός, μέλος Ροταριανού Ομίλου Πάφου και Χριστιάνα Κούπανου-Οικονομολόγος, Στέλεχος Τραπεζικού Οργανισμού, Στέλεχος ΝΕΔΗΣΥ και ΟΝΕ

    Στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας οι υποψήφιοι είναι: 1) Κλεάνθης Γεωργιάδης Πρόεδρος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας , Δικηγόρος Προτείνοντες: Δήμος Γιάγκου Πρόεδρος ΄Ενωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, Κοινοτάρχης Αγίας Ειρήνης και Έλλη Λεπτού Πρώην Δήμαρχος Κερύνειας, Δικηγόρος Υποστηρίζοντες: Κώστας Μαυρομμάτης- Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος και Ιωάννα Στεφάνου -Φοιτήτρια Νοσηλευτικής Σχολής, Κορμακίτης

    2) Κατερίνα Πασχαλίδου -Παντελίδου Μέλος Πολιτικού Γραφείου, πρώην Βουλευτής , Εκπαιδευτικός Προτείνοντες: Μάριος Βλάχος Επιχειρηματίας Συνέταιρος εταιρείας τηλεπικοινωνιών και Ιωσήφ Χατζηϊωσήφ Συνταξιούχος Εκτελωνιστής Υποστηρίζοντες: Δέσπω Πατσαλίδου Πολυκάρπου Στέλεχος Τραπεζικού Οργανισμού και Ντίνος Βράχας Μηχανικός Αεροπλάνων

    3) Σωκράτης Χάσικος Τέως Υπουργός ΄Αμυνας , Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ, Προτείνοντες: Πάμπος Δ. Μητίδης-Αρχυσυντάκτης Εφημερίδων ΜΑΧΗ και ΘΑΡΡΟΣ και Ιωσήφ Μαυρίδης- Μέλος Κοινότητας Μαρωνιτών, από την Καρπάσια, Υποστηρίζοντες: ΄Αριστος Αριστείδου- Πρόεδρος ΠΑΟ Προσφύγων, Επιχειρηματίας και Πάμπος Παπαδάμου- Αγωνιστής ΕΟΚΑ 1955-59.

    [13] Εκπρόσωπος - Συνέδριο ΔΗΣΥ - Ομιλία Αναστασιάδη

    Μνημείο μηδενισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας την ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο χθεσινό Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος.

    Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Λιλλήκας απάντησε με στοιχεία στις επικρίσεις του ΔΗΣΥ τόσο για την εσωτερική διακυβέρνηση όσο και για το Κυπριακό.

    Για το Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι εντυπωσιακό να ακούει κανείς την ηγεσία του ΔΗΣΥ να ανησυχεί σήμερα, αφήνοντας υπονοούμενα για τις υπόλοιπες πολιτικές ηγεσίες του τόπου, για διχοτόμηση.

    ''Η ίδια ηγεσία πριν μερικές βδομάδες'', πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, ''μας είπε ότι το Σχέδιο Ανάν αποτελεί εθνική καταστροφή και οδηγεί στη διχοτόμηση, η ίδια ηγεσία που πριν δύο χρόνια, μέσα από μια ακατάσχετη καταστροφολογία και κινδυνολογία, προσπαθούσε να πείσει τον κυπριακό Ελληνισμό να αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν που η ίδια σήμερα θεωρεί ότι οδηγεί στη διχοτόμηση''.

    ''Αυτό και αν είναι μνημείο πολιτικής ασυνέπειας. Νομίζω ότι αξίζει περισσότερου σεβασμού ο Κύπριος πολίτης από την αμφισβήτηση της νοημοσύνης του με τέτοιο τρόπο'', συμπλήρωσε.

    Σε σχέση με τις επικρίσεις Αναστασιάδη για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ''αυτή η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της'' προς τις ομάδες αυτές και ανέφερε ότι ενώ το 2002 η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ διέθεσε 259,8 εκ. λίρες για κοινωνικές παροχές, το 2005 η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου διέθεσε 417,8 εκ. λίρες, δηλαδή περίπου 200 εκ. λίρες επιπλέον μέσα σε διάστημα μόνο τριών χρόνων, με μια αύξηση της τάξης του 61%.

    Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που ξεπερνούσε το 6% και που υποθήκευε τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας για περαιτέρω ανάπτυξη ''και σε τρία χρόνια φέραμε το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% χωρίς την επιβολή οποιασδήποτε φορολογίας, σε αντίθεση με τη δεκαετή διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ η οποία χαρακτηριζόταν από την αγάπη που έτρεφε για τις συνεχείς φορολογίες''.

    Αναφορικά με τα θέματα παιδείας, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το 2002 οι δαπάνες για την παιδεία χωρίς τους μισθούς ήταν 104 εκ. λίρες, ενώ για το 2006 η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου διαθέτει 150,6 εκ. λίρες, αύξηση περίπου 50%. Για την υγεία είπε ότι ο τελευταίος χρόνος διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ προέβλεψε 72 εκ. λίρες χωρίς τους μισθούς των γιατρών και του νοσοκομειακού προσωπικού ενώ στους προϋπολογισμούς του 2006 προβλέπεται ποσό 113 εκ. λιρών, αύξηση της τάξης των 50 εκ. λιρών δηλαδή πέραν του 60% σε τέσσερα χρόνια.

    ''Η ηγεσία του ΔΗΣΥ παρουσιάζει την Κύπρο ως καμένη γη την ίδια ώρα που πριν μερικές μέρες ακόμη στην Έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετεί την Κύπρο στην κορυφή ως τη χώρα που έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους βασικούς δείκτες της οικονομίας'', πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Απαντώντας στις αναφορές Αναστασιάδη για την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, ο κ. Λιλλήκας παρέπεμψε στην τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζει συγκριτικό πίνακα, με βάση τον οποίο η Κύπρος είναι στην κορυφή από τις δέκα νέες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απορροφητικότητα 83% των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα οποία είχε πρόσβαση ή δικαίωμα.

    ''Κατανοούμε την αμηχανία και τη νευρικότητα που διακατέχει την ηγεσία του ΔΗΣΥ ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Έχουμε ακόμη δύο μήνες μέχρι τις 21 Μαΐου'', είπε ο κ. Λιλλήκας και έδωσε ''μια φιλική συμβουλή'': ''Καλά θα ήταν αυτούς τους δύο μήνες να χαλαρώσουν λίγο. Η νευρικότητα, και μάλιστα η συνεχής νευρικότητα για δύο μήνες, πιστεύω ότι κάνει κακό στην υγεία, αλλά κάνει κακό και στα εκλογικά αποτελέσματα'', ανέφερε.

    [14] Αντρος Κυπριανού - ΚΑ - Κυπριακό - Αρτοποιεία

    Οι απεργίες στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο εθνικός μας αερομεταφορέας επιδεινώνουν περισσότερο το πρόβλημα και καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την επίλυσή του, δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

    Ερωτηθείς για την 24ωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός για να ξεπεραστούν όλα αυτά τα προβλήματα», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να βρεθεί μια συναίνεση το συντομότερο δυνατό».

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κληθείς να σχολιάσει την επίσημη αντίδραση από πλευράς ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού είπε ότι «είναι δεδομένη διαχρονικά η στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές απαιτήσεις γιατί έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή», προσέγγιση με την οποία το ΑΚΕΛ διαφωνεί.

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι στο Παρίσι «έχει επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΓΓ του ΟΗΕ και, όπως λέει και το ίδιο το κοινό ανακοινωθέν, προηγήθηκε μια διαβούλευση και με την τ/κ ηγεσία. Επομένως θεωρούμε ότι όλα εκείνα τα οποία έχουν συμφωνηθεί θα πρέπει να προωθηθούν».

    Όπως είπε ο κ. Κυπριανού «το ίδιο το κοινό ανακοινωθέν λέει ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο κοινοτήτων και προσπάθειες για να προετοιμαστεί το έδαφος για ουσιαστικές συνομιλίες, συζητώντας και γεφυρώνοντας το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών».

    Για τη δήλωση του Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στέφαν Ντούτζαρικ με την οποία παρέπεμψε στο κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμείς επιμένουμε πως πρέπει να προωθηθούν εκείνα που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί στο Παρίσι και θα είναι προς όφελος και των δυο κοινοτήτων να ξεκινήσει μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των δυο πλευρών».

    Για τα αρτοποιεία που εντοπίστηκαν να μην τηρούν τις ενδεδειγμένες συνθήκες υγιεινής, ο κ. Κυπριανού είπε πως «σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα για να προστατεύεται η υγεία των πολιτών», προσθέτοντας ότι χρειάζεται να επέλθουν τροποποιήσεις στη νομοθεσία που να στοχεύουν στο να προστατευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι καταναλωτές

    [15] Κυρίτης - ΚΑ - Βιοτικό επίπεδο

    Οι απεργίες σε αυτό το στάδιο δεν βοηθούν και δεν συμβάλλουν στο να ξεπεραστούν προβλήματα, δήλωσε χθες ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ο οποίος αναφερόμενος στην απεργία των πιλότων στις Κυπριακές Αερογραμμές είπε ότι πρέπει ''να υπάρξει εντατικός διάλογος, να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα και να υπάρξει συμφωνία για να προχωρήσει η εταιρεία μπροστά''.

    Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «οι εργαζόμενοι στις ΚΑ έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να διατηρηθεί και να κρατηθεί ο εθνικός αερομεταφορέας και είναι κρίμα μέσα από μια τέτοια διαδικασία να οδηγηθούμε σε αποτελέσματα τα οποία είναι ανεπιθύμητα σε όλους».

    Ο ΓΓ της ΠΕΟ σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για «ψέματα και μισές αλήθειες» από πλευράς αντιπολίτευσης όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας των αγαθών και των αγοραστικών δυνατοτήτων των πολιτών.

    Ο κ. Κυρίτσης είπε πως «είναι ψέμα ότι οι μισθοί τα τελευταία χρόνια εξανεμίζονται και η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται ραγδαία λόγω της ακρίβειας» αφού με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία, «οι μισθοί τα τελευταία τρία χρόνια αυξάνονται κατά μέσον όρο 2% ετησίως» ενώ η αύξηση στις τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης είναι της τάξης του 1.7%.

    Πρόσθεσε ότι «η αγοραστική δύναμη του μισθού θα ήταν αρκετά ψηλότερη αν δεν υπήρχε το κουτσούρεμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής που έχει κοστίσει στους μισθούς μέχρι σήμερα 3% πάνω σε κάθε μισθό κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει χάσει 27 λίρες τον μήνα και 350 λίρες το χρόνο».

    Για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων ο κ. Κυρίτσης είπε ότι οφείλεται στη ραγδαία άνοδο των τιμών στα πετρελαιοειδή διεθνώς και όχι σε νέα φορολογία ενώ για την ραγδαία αύξηση στις τιμές των οικοπέδων και των κατοικιών είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει με διατάγματα για να την σταματήσει.

    Τέλος, ο κ. Κυρίτσης, είπε ότι το ΑΚΕΛ εισηγείται επέκταση στο αφορολόγητο ποσό που σήμερα ανέρχεται σε 10 χιλιάδες λίρες, η οποία να ανταποκρίνεται στο ρυθμό του πληθωρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    [16] Νίκος Κλεάνθους - ΔΗΣΥ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε χθες ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ αφού διαψεύστηκε «για τη Μικρασιατική καταστροφή» που εξήγγειλε τώρα καταφεύγει «στον κατακλυσμό» και πρόσθεσε πως «ο κ. Αναστασιάδης σαν ένας σύγχρονος Νώε καλεί όσους θέλουν να σωθούν να επιβιβαστούν στην κομματική κιβωτό του».

    Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Κλεάνθους αφού ευχήθηκε «χωρίς κανένα δισταγμό» όπως είπε κάθε επιτυχία στις εργασίες του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την ελπίδα η ηγεσία του ΔΗΣΥ μέσα από αυτό το συνέδριο «να μπορέσει να αφουγκραστεί περισσότερο την πλειοψηφία των ιδίων των οπαδών τους και να συμπορευθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, λαός και πολιτική ηγεσία, στον κοινό αγώνα που μας αναμένει για το καλό της μοιρασμένης πατρίδας μας και του λαού μας».

    Ανέφερε ακόμα ότι την ίδια ώρα που «τείνουμε χείρα ενότητας και συμπόρευσης» η ηγεσία του ΔΗΣΥ τα βλέπει όλα σ αυτόν τον τόπο μαύρα και άραχνα και δεν βρίσκει τίποτε θετικό. Πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα δεν έχουν καμιά μα καμιά δική τους πρόταση να υποβάλουν που θα ήταν χρήσιμη για τον τόπο. Παράλληλα συνεχίζουν την κινδυνολογία, την καταστροφολογία η οποία όμως τώρα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα ύψη» είπε.

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε επίσης πως «αφού διαψεύστηκαν για την Μικρασιατική καταστροφή που εξήγγειλαν τώρα καταφεύγουν στον Κατακλυσμό και ο κ. Αναστασιάδης σαν ένας σύγχρονος Νώε καλεί όσους θέλουν να σωθούν να επιβιβαστούν στην κομματική κιβωτό του. Λυπούμαστε πραγματικά».

    Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για την κοινή δήλωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι, ο κ. Κλεάνθους είπε πως αυτή είναι «ακόμα μια διάψευση στις Κασσάνδρες και σε όσους παραπληροφορούσαν'' που είναι όπως είπε γνωστοί ποιοί είναι εδώ στην Κύπρο».

    Κληθείς να αναφέρει ποιούς εννοεί ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι είναι όλοι αυτοί «που ακούει ο κυπριακός λαός και δεν είναι άλλοι δυστυχώς από τους συνήθεις ύποπτους που είναι η ηγεσία του ΔΗΣΥ η οποία δεν θέλει σε τίποτε να δει θετικό ακόμα και την ώρα που βυσσοδομούν και αντιδρούν οι Τούρκοι, ακόμα και την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση» και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο χαιρετίζουν αυτές τις θετικές εξελίξεις μόνο κάποιοι εδώ στην Κύπρο δεν θέλουν να δουν τίποτε θετικό».

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο οποίος είπε πως οι τεχνικές επιτροπές δεν μπορούν να συζητήσουν θέματα για την ουσία του Κυπριακού, ο Νίκος Κλεάνθους είπε πως «στην προσπάθειά μας να δικαιώσουμε λανθασμένες πολιτικές και επιλογές, κάποιες πολιτικές ηγεσίες σ αυτόν τον τόπο προσπαθούν να αναδείξουν θέματα χωρίς να υπάρχουν».

    Πρόσθεσε πως αυτές οι πολιτικές ηγεσίες «ονόμασαν τεχνικές τις επιτροπές, λες και αυτές οι επιτροπές θα ασχοληθούν με τεχνικά ζητήματα, ενώ ξέρουμε από το περιεχόμενο των θεμάτων, ότι είναι θέματα ουσίας» και είπε ότι «στην πραγματικότητα αυτές οι τεχνικές επιτροπές είναι για να ασχοληθούν οι οποιοιδήποτε με πολιτικό περιεχόμενο, εκτός» από τους εκπροσώπους της ε/κ κοινότητας και της τ/κ κοινότητας.

    Ανέφερε ακόμα ότι για να υπάρξει η σωστή προετοιμασία χρειάζεται κάποιοι να εργαστούν για να γεφυρώσουν το χάσμα και ρώτησε: «τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να πάμε κατ ευθείαν σε συνομιλίες για να αποτύχουμε; Αυτό είναι που θέλει η ηγεσία του ΔΗΣΥ;» διερωτήθηκε ο Νίκος Κλεάνθους.

    [17] Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο κ. Κλεάνθους κάλεσε εξάλλου όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απεργίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση, σύνεση και υπευθυνότητα» γιατί όπως εξήγησε η ενέργεια αυτή «κάθε άλλο παρά βοηθά την οικονομία του τόπου και την ίδια την εταιρεία» των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Κληθείς να σχολιάσει την 24ωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Κλεάνθους αφού διαχώρισε «το ιερό δικαίωμα της απεργίας που κάθε ένας έχει σαυτό τον τόπο και είναι κατοχυρωμένο» είπε πως «η χρονική στιγμή που επιλέγεται ξανά» από μια ομάδα εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές κάθε άλλο παρά βοηθά στο να σωθεί η εταιρεία και να μπορέσει να αναβιώσει και να ανασάνει «για το καλό όλων και των εργαζομένων και του τόπου μας».

    Ερωτηθείς τι εισηγείται το ΔΗΚΟ στο θέμα αυτό, ο κ. Κλεάνθους απάντησε: «να επικρατήσει σύνεση και υπευθυνότητα γιατί» όπως εξήγησε «δεν εξυπηρετούνται ούτε τα συμφέροντα των ιδίων των εργαζομένων με τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς κατέφυγαν στο έσχατο αυτό μέσο .Αυτό θέλουμε αυτοσυγκράτηση και περισσότερη υπευθυνότητα από όλους» ανέφερε.

    [18] Λεμεσός - Γιαννάκης Ομήρου Περιοδεία Δηλώσεις

    Δεν θα πρέπει να έχουμε κανένα δισταγμό και καμία αναστολή να υπερασπίσουμε τα στοιχειώδη συμφέροντά μας σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε χθες στη Λεμεσό ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας στο κέντρο της Λεμεσού, ο κ. Ομήρου είπε πως «η Τουρκία βρίσκεται πλέον κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της ΕΕ, ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με βάση το διαπραγματευτικό πλαίσιο της 3ης Οκτωβρίου».

    «Εμείς χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η ΕΕ τιμά τις αποφάσεις της και θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της», είπε ο κ.Ομήρου, και πρόσθεσε πως «Κύπρος και Ελλάδα θα πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι σε περίπτωση που η Τουρκία αμελήσει, αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που τις έχουν ανατεθεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το ανακόψουμε την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως άλλωστε ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση Όλι Ρεν έχει δηλώσει, ότι το δικαίωμα του βέτο είναι εκεί για να ασκείται».

    Είπε επίσης πως «δεν θα πρέπει να έχουμε κανένα δισταγμό και καμία αναστολή να υπερασπίσουμε τα στοιχειώδη συμφέροντά μας σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», και συμπλήρωσε πως «είναι και η ώρα να επιδείξει καλή θέληση αποδίδοντας την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, όπως αναφέρει το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    Κληθείς να σχολιάσει την απεργία των πιλότων στις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ εξέφρασε την ανησυχία του «για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στις Κυπριακές Αερογραμμές».

    «Θέλουμε να διατηρηθούν οι ΚΑ ως ο εθνικός αερομεταφορέας», ανέφερε ο κ. Ομήρου και κάλεσε διοίκηση και εργαζομένους να περιοριστούν σε ένα εξαντλητικό διάλογο.

    «Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και να μην προχωρούν σε ενέργειες που ενδεχομένως να δυσκολέψουν την επιβίωση των ΚΑ και απευθύνουμε έκκληση προς το Συμβούλιο των ΚΑ και προς τους εργαζόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να περιοριστούν σε ένα εξαντλητικό διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα, είναι απαίτηση της κυπριακής κοινωνίας», είπε ο κ. Ομήρου.

    Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του από το θέμα που προέκυψε μετά από ελέγχους σε αρτοποιεία και όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία του λαού».

    «Δεν θέλω όμως να δώσω και το μήνυμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των (ιδιοκτητώην των0 αρτοποιείων μας είναι ασυνείδητοι, γιατί πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών, ιδιοκτητών αρτοποιείων είναι ευσυνείδητοι αλλά θα πρέπει να υπάρχουν οι μηχανισμοί ελέγχου ώστε οι ελάχιστοι ασυνείδητοι να μην μπορούν να παραβλάπτουν την υγεία των πολιτών», ΑΝΈΦΕΡΕ.

    Δήλωσε παράλληλα πως θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των αρτοποιείων, τα οποία αναστέλλουν προσωρινά τις εργασίες τους, «για να αποφεύγει ο πολίτης να έχει οποιεσδήποτε συναλλαγές με τέτοιους ασυνείδητους επαγγελματίες».

    Ο κ.Ομήρου εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, αφού όπως είπε «τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις γωνιές της ελεύθερης Κύπρου πείθουν ότι η ΕΔΕΚ θα ενισχυθεί αποφασιστικά στις εκλογές της 21ης του Μάη».

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 12 March 2006 - 15:23:07 UTC