Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μόλερ - Διοικητής ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ινδία - Επίσημη επίσκεψη
  • [03] Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Επίσκεψη στην Κύπρο
  • [04] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αστυνομία - Αρχή Διερεύνσης - Διαβεβαίωση
  • [05] Βιέννη - Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες - Διάσκεψη
  • [06] Ευρωβουλή - Δημητρίου - Κατεχόμενα
  • [07] ΕΕ - Κύπριοι υπάλληλοι - Μάτσης
  • [08] Εργα του Δήμου Λευκωσίας - Ζαμπέλας
  • [09] Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα - 23η αγωνιστική
  • [10] Αντισφαίριση - Κύπελλο Ντέιβις - Κύπρος - Βουλγαρία
  • [11] Κεντρική Τράπεζα - Χριστοδούλου - Επιτόκια - Αμετάβλητα
  • [12] Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [13] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [14] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Αμερικανοί - CIA
  • [15] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Μόλερ
  • [16] Aναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Αντιπολίτευση
  • [17] ΓΓ Οικολόγων - Υπουργός Εξωτερικών ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 08/04/2006

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μόλερ - Διοικητής ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Συνάντηση 40 περίπου λεπτών με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο είχε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μάικλ Μόλερ, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Ο κ. Μόλερ βρέθηκε στο Προεδρικό προκειμένου, ως αρχηγός της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, να συστήσει στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο το νέο Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, τον Αργεντινό Υποστράτηγο Ραφαέλ Χοσέ Μπαρνί.

    [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ινδία - Επίσημη επίσκεψη

    Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, από τις 11 μέχρι τις 16 Απριλίου ύστερα από πρόσκληση του Ινδού Προέδρου Δρα Αμπντούλ Καλάμ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς της κυβέρνησης της Ινδίας στο Νέο Δελχί, με τους οποίους θα συζητήσει μεταξύ άλλων το Κυπριακό, τρόπους ενίσχυσης των παραδοσιακά στενών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ και άλλα διεθνή θέματα.

    Κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό σε επιχειρηματικό συμπόσιο των Επιμελητηρίων της πρωτεύουσας και θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση του ''Indian World Affairs Council''.

    Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στη Βομβάη και το Μπάγκαλορ, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς πολιτικούς αξιωματούχους, με τα αντίστοιχα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια και θα επισκεφθεί βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Χρύσης Παντελίδης.

    [03] Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Επίσκεψη στην Κύπρο

    Φθάνει αύριο στην Κύπρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδας Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπισμπίκα.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Χηνοφώτης φθάνει αύριο στο αεροδρόμιο Πάφου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου θα τύχει ενημέρωσης.

    Ακολούθως, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

    Τη Δευτέρα, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τον Υπουργό Αμυνας Κυριάκο Μαυρονικόλα.

    Ο Ναύαρχος θα επισκεφθεί επίσης την ΕΛΔΥΚ, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων, ενώ στεφάνια θα καταθέσει και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Θρονί.

    Επίσης, ο κ. Χηνοφώτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα Πρεσβευτή Δημήτρη Ράλλη. Αναχωρεί από την Κύπρο την Τρίτη το απόγευμα.

    [04] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αστυνομία - Αρχή Διερεύνσης - Διαβεβαίωση

    Μερικοί επαίσχυντοι παραβάτες του καθήκοντος δεν μπορούν και δεν πρέπει να σπιλώσουν το καλό όνομα και την αξιέπαινη δράση του συνόλου της Αστυνομίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ηγεσία της Αστυνομίας θα επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές.

    Σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών από μέλη της Αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και διαβεβαίωσε πως ''δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ενδεχόμενο συγκάλυψης αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς''.

    ''Με την συμπλήρωση των ανεξάρτητων ερευνών που διεξάγονται, οι τυχόν ένοχοι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας όμως ότι ''εξίσου απαράδεκτο είναι να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια από τα μέσα ενημέρωσης και με δημόσιες δηλώσεις''.

    [05] Βιέννη - Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες - Διάσκεψη

    Η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη-μέλη που έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με την καλλιέργεια και την εισαγωγή των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), κατά τη Διάσκεψη για τη συνύπαρξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών με συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στη Διάσκεψη, την οποία διοργάνωσε από τις 4 μέχρι τις 6 Απριλίου η Αυστριακή Προεδρία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου.

    Τα αποτελέσματα της διάσκεψης θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική στρατηγική για την εφαρμογή της συνύπαρξης.

    Η διάσκεψη έρχεται σε συνέχεια της υιοθέτησης στις 9 Μαρτίου της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή εθνικών νομοθεσιών σε σχέση με τη συνύπαρξη.

    [06] Ευρωβουλή - Δημητρίου - Κατεχόμενα

    Η Γραπτή Δήλωση που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Κύπριο Ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου και τον Ιταλό Χριστιανοδημοκράτη Ευρωβουλευτή Iles Braghetto έχει προκαλέσει μεγάλη ευαισθητοποίηση στους κόλπους της Ευρωβουλής. Μέσα σε τρεις ημέρες έχει συνυπογραφεί από 110 Ευρωβουλευτές.

    Με τη Δήλωση τίθεται ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόβλημα της καταστροφής των εκκλησιών στα κατεχόμενα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι 133 Εκκλησίες έχουν βεβηλωθεί από τους Τούρκους, 78 έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, 28 χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικές αποθήκες και 13 ως μάντρες ζώων, ενώ πέραν των 15.000 εικόνων έχουν κλαπεί.

    [07] ΕΕ - Κύπριοι υπάλληλοι - Μάτσης

    Επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τα οποία προκύπτει ότι η Κύπρος έχει τους λιγότερους κοινοτικούς υπάλληλους μεταξύ των 10 νέων κρατών μελών, ακόμη και από τη Μάλτα, επικαλείται ο Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης, ο οποίος υπέβαλε γραπτή ερώτηση ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους αυτού του φαινομένου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, η Κύπρος διαθέτει τον μικρότερο αριθμό θέσεων σε λειτουργούς εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Μάτσης επικαλείται ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν στις 4 Απριλίου οι υπηρεσίες του αρμόδιου για θέματα Διοίκησης και Προσωπικού, Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σίμ Κάλλας. Τα στοιχεία που δόθηκαν από τον κ. Κάλλας αφορούν στις θέσεις λειτουργών των κρατών μελών και δη των δέκα νέων εντός της ΕΕ.

    [08] Εργα του Δήμου Λευκωσίας - Ζαμπέλας

    Με όραμα ''το χρώμα των αναγκών της μοιρασμένης πρωτεύουσας και των κοινών στόχων που θα κάνουν τους δημότες ακόμη πιο υπερήφανους για την πόλη τους'', ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης τα έργα του Δήμου Λευκωσίας σε έκθεση στην αίθουσα ''Μελίνα Μερκούρη'' και με τίτλο ''Η πόλη μας αλλάζει''.

    [09] Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα - 23η αγωνιστική

    Το ντέρμπι μεταξύ των αιώνιων αντιπάλων Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί στις 19.00 στο ΓΣΠ, ξεχωρίζει των σημερινών τεσσάρων αγώνων για την 23η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας.

    Στις 16.30 θα διεξαχθεί στο Τσίρειο ο αγώνας μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΠ/Κινύρα και στο Μακάρειο ο αγώνας μεταξύ Διγενή και ΑΠΕΠ.

    Στις 18.00 θα γίνει στο ΓΣΖ το παιχνίδι ΑΕΚ-Απόλλων.

    Η 23η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τους αγώνες ΘΟΪ Ενωση Νέων Παραλιμνίου, που θα διεξαχθεί στις 16.30 στη Λακατάμεια, Εθνικού Αχνα Νέας Σαλαμίνας, που θα γίνει στις 17.00 στο Δασάκι και Ανόρθωση Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί στις 18.00 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

    [10] Αντισφαίριση - Κύπελλο Ντέιβις - Κύπρος - Βουλγαρία

    Διακόπηκε, λόγω βροχής, ο χθεσινός αγώνας αντισφαίρισης μεταξύ του Μάρκου Παγδατή και του Γιόρταν Γκάνεφ στο πλαίσιο των αναμετρήσεων Κύπρου - Βουλγαρίας για το Κύπελλο Ντέιβις, που πραγματοποιούνται στη βουλγαρική πόλη Φιλιπούπολη.

    Ο αγώνας, ο οποίος διακόπηκε γύρω στο 12ο λεπτό του πρώτου σετ και ενώ ο Παγδατής προηγείτο με 2 -1 στα γκέιμ, αναμενόταν να συνεχιστεί στις 10.00 σήμερα το πρωί, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

    Σήμερα είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί και ο αγώνας του Κύπριου αντισφαιριστή Φώτου Καλλία με τον Βούλγαρο Ιλια Κούσιεφ καθώς και το διπλό παιχνίδι μεταξύ Παγδατή/Καλλία και Ενεφ/Τράικοφ.

    Την εθνική ομάδα της Κύπρου αποτελούν ο Μάρκος και Πέτρος Παγδατής, ο Φώτος Καλλίας και ο Κρίστοφερ Κουτρουφτζάς.

    [11] Κεντρική Τράπεζα - Χριστοδούλου - Επιτόκια - Αμετάβλητα

    Ανησυχία για την επιτάχυνση που κατέγραψε ο πληθωρισμός το Μάρτιο του 2006, φτάνοντας στο 3,23%, εξέφρασε κατά τη χθεσινή της συνεδρία η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει την τήρηση στάσης αναμονής, στο παρόν στάδιο, και να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ).

    Ανακοινώνοντας την απόφαση της Επιτροπής, ο Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου είπε ότι η Επιτροπή υπογραμμίζει την αύξηση του πληθωρισμού τον Μάρτιο γιατί είναι μεγάλη η ποσοστιαία αύξηση που έχει επέλθει το συγκεκριμένο μήνα σε σύγκριση με 2,64% το Φεβρουάριο και 2,25% τον Ιανουάριο του 2006 και όταν στις χώρες της ευρωζώνης τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός ήταν 2,4%, τον Φεβρουάριο 2,3% και τον Μάρτιο 2,2%.

    [12] Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Σημαντικά κέρδη, σημείωσε στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ωθούμενο από τις μετοχές των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή. Με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να αγγίζει τις 4 λίρες, ο Γενικός Δείκτης Τιμών, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,6%, και έκλεισε στις 2.537,07 μονάδες, παρουσιάζοντας παράλληλα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 3,07% (75,78 μονάδες). Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική αύξηση και ανήλθε στα 5,1 εκατομμύρια λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ανήλθε στο 68,6% του τζίρου.

    Αύξηση σε ποσοστό 1,64% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 862,95 μονάδες.

    [13] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    [14] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Αμερικανοί - CIA

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι δεν έχει υπόψη του οτιδήποτε σχετικά με ένα νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, ο ίδιος όμως είναι έτοιμος, όπως είπε, να χαιρετίσει τυχόν θετική παρέμβαση των Αμερικανών προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ερωτηθείς στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης για τα περί παραχώρησης άδειας από την κυπριακή κυβέρνηση στη CIA να μεταφέρει κρατούμενους ως υπόπτους για τρομοκρατία, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι ''ποτέ δεν δόθηκε άδεια στη CIA για να μεταφέρει οτιδήποτε μέσω των αεροδρομίων''.

    Ερωτηθείς για την πολιτική των ΗΠΑ και εάν έχει υπόψη του να κατασκευάζεται ένα νέο σχέδιο για το Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν έχει κάτι τέτοιο υπόψη του.

    ''Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ούτως ώστε στην πορεία, όταν πιθανόν οι μεθοδεύσεις που γίνονται θα επαναφέρουν ζητήματα και εμπειρίες τις οποίες έχουμε ζήσει, να μην μας κακοφανεί'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    ''Δεν είναι βέβαια απλά θέμα να μας κακοφανεί'', συνέχισε. ''Στη διάρκεια διαφόρων διαδικασιών'', δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ''πρέπει να επαγρυπνούμε. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε ότι πιθανόν είναι δυνατό να προέλθει και από τις ΗΠΑ''.

    [15] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Μόλερ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τις αντίθετες απόψεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα όσα ελέχθησαν στην συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, εξέφρασε την ευχή ''όχι μόνο αυτά που θεωρούνται ότι δεν ελέχθησαν να ελέχθησαν αλλά και να δούμε στην πράξη το συντομότερο δυνατό να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, να μπαίνουμε στην ουσία του διαλόγου και εδώ είναι που θα μας βρει πλήρως αλληλέγγυους η κυβέρνηση''.

    «Μακάρι, εύχομαι προσεύχομαι όλοι όσοι ενεργούμε από κοινού να επιτύχουμε το ταχύτερο δυνατόν να δούμε να κάμπτεται η τουρκική αδιαλλαξία και να επαναλαμβάνεται το συντομότερο ο διάλογος, ο χρόνος να τεθεί στην υπηρεσία της λύσης το έχουμε πει κατά επανάληψη, επομένως χαρά θα εκφράσουμε όταν δούμε ότι υλοποιούνται επιτέλους όσα συμφωνήθηκαν στο Παρίσι και όσα έχουν επιπλέον τεθεί και αναμένονται και οι απαντήσεις της τουρκικής πλευράς'', είπε.

    [16] Aναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Αντιπολίτευση

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο στόχος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για αποδοχή του σχεδίου Ανάν ως έχει παραμένει και εξέφρασε την ελπίδα έστω και την υστάτη η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει γιατί όπως εξήγησε όλους μας ενδιαφέρει το καλό του τόπου και η εξυπηρέτηση της εθνικής μας υπόθεσης.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Κλεάνθους είπε ότι «δυστυχώς ενορχηστρωμένα η ηγεσία της αντιπολίτευσης και τα γνωστά έντυπα που τη στηρίζουν, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν και να ψεύδονται ακόμα και γι αυτά που γίνονται στην παρουσία ουκ ολίγων προσώπων. Γι΄ αυτό» το λόγο συνέχισε δεν αμφιβάλλουμε τι λέει η ηγεσία του ΔΗΣΥ «στους ξένους σε κατ? ιδίαν συναντήσεις» προσθέτοντας μάλιστα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο».

    [17] ΓΓ Οικολόγων - Υπουργός Εξωτερικών

    Κύπρος, Ελλάδα και Αυστρία, προετοιμάζονται να εγείρουν το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τουρκίας όταν ανοίξει το σχετικό κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αγκυρας και ΕΕ, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας και βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

    Ο κ. Περδίκης συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις από τις επαφές της Ελληνίδας ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο, καθώς και τις ανησυχίες του Κινήματος από την εξαγγελθείσα πολιτική της Αγκυρας για δημιουργία πέντε πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 8 April 2006 - 14:23:05 UTC