Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο μεταξύ 3 και 7 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Χόσνι Μουμπάρακ.

    Η επίσκεψη είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Κύπριος Πρόεδρος στην Αίγυπτο ύστερα από την επίσκεψη του Προέδρου Μακαρίου το 1966.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων χωρών, και κατά τη διάρκειά της θα υπογραφεί σημαντικός αριθμός διμερών συμφωνιών.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον κ. Μουμπάρακ, τον Πρωθυπουργό Αχμέντ Ζαζίφ, τον Πρόεδρο του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Αχμέντ Φάθι Σορούρ και τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Αζάρ.

    Θα συναντήσει, επίσης, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, θα προσφωνήσει τους πρεσβευτές των κρατών μελών του Συνδέσμου, και θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, καθώς και τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, όπου και θα δωρίσει μεγάλο αριθμό βιβλίων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λιλλήκα, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Σώτο Ζακχαίο, τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Τάσο Τζιωνή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα ταξιδέψει επίσης στην Αίγυπτο πολυμελής εμπορική αντιπροσωπεία, η οποία θα έχει παράλληλες επαφές.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Στις 5 Μαΐου η Κύπρος θα υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συμφωνία συνεργασίας ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών για το ευρώ.

    Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, τη συμφωνία συνεργασίας με την Κύπρο για την ενίσχυση του κυπριακού εθνικού προγράμματος για το ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα υπογράψουν την Παρασκευή 5 Μαϊου, ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμοίνια Αλμούνια με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

    Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Prince (Πρόγραμμα Ενημέρωσης του Ευρωπαίου Πολίτη) που δημιουργήθηκε το 1995 για την πλήρη ενημέρωση των Ευρωπαίων σχετικά με το ευρώ.

    Η συμφωνία με την Κύπρο θα επιτρέψει τη στήριξη από την Επιτροπή, δραστηριοτήτων όπως διαφημιστικές εκστρατείες, διανομή φυλλαδίων, και διοργάνωση συνεδρίων.

    Aνάλογη συμφωνία θα υπογράψει ο κ. Αλμούνια και με τη Μάλτα επίσης στις 5 Μαΐου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 28 April 2006 - 13:29:29 UTC