Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ - ΕΕ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ"
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΦ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
  • [04] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ - ΕΕ

    Το πρόβλημα του ΓΓ του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Οούζ Ντεμριράλ και κατ επέκταση της ίδιας της χώρας του, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν συμφωνεί με τις αυθαίρετες απόψεις και εκτιμήσεις τους, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Κληθείς να σχολιάσει τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο κ. Ντεμιράλπ, ο κ. Πασιαρδής είπε πως ο Τούρκος αξιωματούχος έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι η χώρα του δεν δεσμεύεται νομικά να ανοίξει τους λιμένες και αερολιμένες στα πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι το θέμα είναι καθαρά τεχνικό, σημειώνοντας πως «επαφίεται στην Αγκυρα να πείσει τις 25 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι έχουν λάθος και ότι μόνον η τουρκική άποψη είναι ορθή».

    «Οσον αφορά τον ισχυρισμό του κ. Πρέσβη ότι δεν απασχολεί τη χώρα του αν σταματήσει η ενταξιακή πορεία, έχω την άποψη ότι δεν πείθει εκτός και αν η επίδειξη μιας φαινομενικής αδιαφορίας εκ μέρους της Τουρκίας είναι μια έμμεση προειδοποίηση για ενδεχόμενες συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη», είπε ο Εκπρόσωπος και κατέληξε: «καλό βέβαια θα ήταν να μην επαναλαμβάνεται αυτή η αδιαφορία γιατί υπάρχει κίνδυνος να την πιστέψουν κάποια ώρα και οι Ευρωπαίοι».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ"

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποστηρίξει τα δικαιώματά της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με ευελιξία και συνεχή προσπάθεια θα προσπαθήσει να πείσει την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ενωσης.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να αποδείξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων είναι παράνομη, έχει ιδρυθεί από παράνομο υποτελές καθεστώς και άρα δεν μπορεί να έχει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα ώστε να αποτρέψει την προσφυγή Ε/Κ στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους και εάν θα καταφύγει σε διεθνή φόρα καταγγέλλοντας ότι πίσω από την επιτροπή βρίσκεται η Τουρκία.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΦ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

    Η Εθνική Φρουρά έχει ανάγκη να εκσυγχρονιστεί και να ενισχυθεί, δεδομένου ότι το πρόβλημα ασφάλειας στην Κύπρο, παρά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παραμένει καθώς οι κατοχικές δυνάμεις υπάρχουν στο νησί και η Τουρκία επιδεικνύει μια αδιάλλακτη και επιθετική στάση κατά της Κύπρου, τόνισε ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης.

    Ο Υπουργός Αμυνας, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπιμπίκα και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Πέτρου Καρεκλά, δέχθηκε στο γραφείο τη διαβεβαίωση δεκατριών νέων υπαξιωματικών της ΕΦ.

    Σε σύντομη ομιλία μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση, ο κ. Κλόκκαρης συνεχάρη τους νέους υπαξιωματικούς, λέγοντας πως η ένταξή τους στις τάξεις των στελεχών της ΕΦ θα πρέπει να αποτελεί τιμή για τους ίδιους.

    ``Για μας είναι πολύ μεγάλη χαρά να δεχόμεθα στις τάξεις μας νέα στελέχη της ΕΦ, νέα στελέχη τα οποία θα την αιμοδοτήσουν και τα οποία θα ενισχύσουν τα κύτταρά της``, είπε ο κ. Κλόκκαρης, προσθέτοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό και τα στελέχη ``είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΕΦ``.

    [04] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Με την κατάθεση του Εφόρου Εταιρειών Σπύρου Κόκκινου άρχισαν οι πρώτες καταθέσεις στην Ερευνητική Επιτροπή για την αεροπορική τραγωδία αεροσκάφους της πρώην «Ηλιος», σημερινής A Jet Aviation Ltd, στις 14 Αυγούστου 2005 που οδήγησε στο θάνατο 121 άτομα.

    Η Επιτροπή, υπό τον ερευνώντα λειτουργό και τέως μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτη Καλλή, λαμβάνει τις καταθέσεις της σε ειδικό χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

    Η έρευνα της Επιτροπής γίνεται σε ανοικτή δημόσια ακροαματική διαδικασία και όσοι επιθυμούν να παρακολουθούν τις εργασίες της μπορούν να το πράττουν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 June 2006 - 13:29:16 UTC