Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ
  • [02] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΛΛΗΚΑΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Πέραν των 35.000 ξένων αφίχθηκαν μέχρι την Δευτέρα στην Κύπρο από το Λίβανο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των επιθέσεων του Ισραήλ ενώ αναχώρησαν 23.000.

    Κληθείς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αφίξεων από το Λίβανο και αναχωρήσεων από την Κύπρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αφίχθηκαν στην Κύπρο μέσω αεροδρομίων και λιμανιών συνολικά 35.023 ξένοι. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας αναχώρησαν από την Κύπρο για άλλους προορισμούς συνολικά 23.000.

    Η μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Λίβανο είναι Αμερικανοί, Γάλλοι, Σουηδοί, Βρετανοί, Καναδοί και Αυστραλοί.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου είπε ότι στα όριά τους βρίσκονται οι υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά και το κύμα χιλιάδων ξένων υπηκόων που εγκαταλείπουν τον εμπόλεμο Λίβανο μέσω της Κύπρου.

    Ο κ. Θράσου είπε ότι η βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο ειδικότερα σε σχέση με την παροχή αεροσκαφών για αναχώρηση χιλιάδων ξένων υπηκόων που έχουν εκκενωθεί από το Λίβανο προς τις χώρες προορισμού τους ``δεν ήταν η αναμενόμενη`` και πρόσθεσε ότι αναμένεται αύριο στην Κύπρο ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας για αποτίμηση της όλης κατάστασης.

    [02] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΛΛΗΚΑΣ

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας της για την ``αξιοσημείωτη συνεργασία`` μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κύπρου για την εκκένωση του Λιβάνου από ξένους υπηκόους.

    Η κ. Ράις εξέφρασε ευχαριστίες στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα στη διάρκεια σύντομης συνάντησης τους στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου η κ. Ράις στάθμευσε καθ` οδόν για τη Μέση Ανατολή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας συνάντησε την κ. Ράις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου ``η Υπουργός Εξωτερικών άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη συνεργασία`` στις προσπάθειες εκκένωσης του Λιβάνου.

    Προσθέτει ότι ``οι δύο κυβερνήσεις θα διατηρήσουν στενή επαφή για τα θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στον Λίβανο και το Ισραήλ``.

    Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο κ. Λιλλήκας διαβεβαίωσε την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Κύπρος θα εξακολουθήσει να θέτει στη διάθεση των ξένων κυβερνήσεων τόσο την υποδομή όσο και τα μέσα που διαθέτει για τον εθελούσιο επαναπατρισμό των υπηκόων τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 July 2006 - 19:29:16 UTC