Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΑΜΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [02] ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ
  • [04] ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ -ΕΡΕΥΝΕΣ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΑΜΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

    To Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας με σημερινή απόφασή του αποδέχθηκε την προσφυγή του ζεύγους Βρετανών Οραμς όπως μη εγγραφεί σε βρετανικό δικαστήριο η απόφαση που εκδόθηκε από κυπριακό δικαστήριο για παράνομη εκμετάλλευση από μέρους τους ε/κ γης στα κατεχόμενα.

    Το βρετανικό δικαστήριο έκρινε ότι σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 10 της συμφωνίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν είναι εφαρμόσιμο στην κατεχόμενη περιοχή. Η υπόθεση θα οδηγηθεί σε έφεση από την πλευρά του Μελέτη Αποστολίδη, στον οποίο ανήκει η γη.

    Το ζεύγος Ντέιβιντ και Λίντα Οραμς έχει καταδικαστεί από κυπριακό δικαστήριο για την παράνομη κατοχή της ιδιοκτησίας του Μελέτη Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο και με δικηγόρο την Σέρι Μπουθ Μπλερ προσέφυγε σε βρετανικό δικαστήριο, εναντίον της απόφασης που έλαβε το κυπριακό δικαστήριο.

    Η απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου προνοούσε για απόδοση της γης όπου έχει ανεγερθεί η οικία του ζεύγους στον ιδιοκτήτη της, Μελέτη Αποστολίδη, για κατεδάφιση του κτιρίου και για καταβολή αποζημιώσεων στον ιδιοκτήτη για όσο χρόνο η περιουσία τελούσε υπό τον έλεγχο του ζεύγους.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επί της απόφασης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας για την υπόθεση του ζεύγους Οραμς μόλις έχει μπροστά της και μελετήσει το περιεχόμενο της απόφασης

    [02] ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Bernard Bot έφθασε σήμερα στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας (6 7 Σεπτεμβρίου 2006), με πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Γιώργου Λιλλήκα.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Bot θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συνομιλίες με τον κ. Λιλλήκα.

    Κατά τις συνομιλίες θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου -Ολλανδίας, η παρούσα φάση του Κυπριακού, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ και άλλα θέματα που απασχολούν την Ενωση, προσθέτει η ανακοίνωση.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

    Νέες τουρκικές μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και του FIR Λευκωσίας που σημειώθηκαν από τις 13 Ιουνίου έως τις 18 Αυγούστου 2006 κατήγγειλε, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ο Επιτετραμμένος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην επιστολή του, ημερομηνίας 25 Αυγούστου 2006, εκφράζει προς το Γενικό Γραμματέα την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης για τις παραβιάσεις αυτές και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.

    Αναφέρει επίσης πως η μη τήρηση από την Τουρκία διεθνών κανόνων και κανονισμών που διέπουν τη διεθνή αεροπλοΐα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων και διαιωνίζει την αβεβαιότητα και το φόβο στο νησί.

    [04] ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ -ΕΡΕΥΝΕΣ

    Εξονυχιστικές έρευνες στο υπό παναμαϊκή σημαία εμπορικό πλοίο Grigorio 1 συνεχίζουν σήμερα οι Αρχές της Δημοκρατίας, ύστερα από πληροφορία ότι στα αμπάρια του πλοίου βρίσκεται παράνομος στρατιωτικός εξοπλισμός.

    Το πλοίο, που απέπλευσε από το λιμάνι του Πoρτ Σάιτ της Αιγύπτου με προορισμό τη Λατάκια της Συρίας, κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι Λεμεσού και αμέσως άνδρες της ΜΜΑΔ, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, επιβιβάστηκαν σε αυτό μαζί με εμπειρογνώμονες και άλλους αρμόδιους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 September 2006 - 13:29:26 UTC