Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΣΙΝΚΙ
  • [02] ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
  • [03] ΚΑ ΛΙΒΑΝΟΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΣΙΝΚΙ

    Προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αποτροπή οποιασδήποτε κρίσης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας επειδή λαμβάνονται μηνύματα από την Ευρώπη ότι η παρεμβολή εμποδίων στην πορεία αυτή θα ήταν κακή εξέλιξη, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δηλώσεις λίγο πριν αναχωρήσει το πρωί για το Ελσίνικι, όπου θα συμμετάσχει στην 6η Συνάντηση Ασίας-Ευρώπης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ Γιώργο Λιλλήκα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέδειξε ωστόσο ότι θα ήταν μεγαλύτερο κακό εάν δινόταν η εντύπωση ότι η Τουρκία μπορεί να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία χωρίς κωλύματα και χωρίς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ.

    Για τις δημοτικές εκλογές, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ θα συνεργαστούν, ενώ εξέφρασε προθυμία να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο για να διαφυλαχθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι παρά τις έντονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη τριμερούς συνεργασίας.

    Αναφορικά με τις διαφωνίες στελεχών του ΔΗΚΟ για την υποψηφιότητα της Ελένης Μαύρου στο Δήμο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι δεν είναι αυτή η αιτία για τη μη επίτευξη της συνεργασίας, ενώ σημειώνει ότι αυτή η συνεργασία δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί σε όλη την επικράτεια της ΚΔ και για όλους τους Δήμους.

    Υπέδειξε όμως ότι θα ήταν οπισθοδρόμηση εάν αναβίωναν συζητήσεις περί δημοψηφίσματος με αφορμή την υποψηφιότητα της κ. Μαύρου.

    [02] ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

    Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης στα νέα του καθήκοντα και με τις ευχές του για συνέχιση και ολοκλήρωση του αναληφθέντος έργου στο Υπουργείο, ο απερχόμενος Υπουργός Ανδρέας Χρίστου παρέδωσε στον κ. Συλικιώτη την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Ο κ. Συλικιώτης, εκφράζοντας το ``δέος`` του και υποσχόμενος να συνεχίσει το ``έργο ζωής`` του προκατόχου του, παρέλαβε ``το πηδάλιο`` του Υπουργείου από τον κ. Χρίστου, σε ειδική τελετή που έγινε στο υπουργικό γραφείο και στην οποία παρόντες ήσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Λάζαρος Σαββίδης, οι αξιωματούχοι και ανώτερα διοικητικά στελέχη Οργανισμών, Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου και όλων των Επαρχιακών Διοικήσεων.

    ``Πυξίδα και πλαίσιο πολιτικής μας``, είπε ο κ. Συλικιώτης, ``παραμένει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, το οποίο είναι ένα συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε ο Πρόεδρος με τον λαό τον Φεβράρη του 2003``.

    [03] ΚΑ ΛΙΒΑΝΟΣ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοινώνουν ότι μετά από δύο περίπου μήνες, επαναρχίζουν από την Παρασκευή τις δρομολογημένες τους πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο έκλεισε λόγω των γνωστών γεγονότων.

    Σημειώνεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις, μετά από την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, συνδέοντας την γειτονική χώρα με τον έξω κόσμο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 9 September 2006 - 9:29:20 UTC