Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΓΔΑΤΗΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ - ΕΠΑΦΕΣ

    Γεύμα εργασίας με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόκειται να έχει σήμερα στις 8:30 το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Χθες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΟΗΕ, τους οποίους ωστόσο δεν θέλησε να κατονομάσει.

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε χθες ότι είδε αρκετούς άλλους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών σήμερα με τους οποίους συζήτησα τις διάφορες πτυχές του κυπριακού. Και περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι είδε αυτούς που ασχολούνται με τα προβλήματα της Κύπρου και για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για τα σχέδια ανάπτυξης και άλλες πολιτικές πτυχές.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα των τεχνικών επιτροπών μετά από αυτές τις επαφές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως θα δει ξανά το ΓΓ του ΟΗΕ και θα έχει την ευκαιρία να γίνει μια ανακεφαλαίωση του τι έχει πει με τους άλλους βοηθούς και συνεργάτες του.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε επίσης χθες συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως ανέφερε, η συνάντηση - που έγινε σε καλό και θερμό κλίμα - εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της τακτικής αλληλοενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων για όλα τα στάδια που διαφαίνονται για το άμεσο μέλλον.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν είναι σίγουρο πως η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με τον κ. Γκιουλ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κ. Μπακογιάννη, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το απόγευμα τοπική ώρα, στα γραφεία της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

    Χθες ο κ. Παπαδόπουλος είχε μακρά συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της κυπριακής παροικίας, την οποία ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού και για τις τελευταίες εξελίξεις. Εγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους προώθησης του εθνικού μας θέματος και των θέσεων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρεσβευτής της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και η Γενική Πρόξενος στη Νέα Υόρκη Μάρθα Μαυρομμάτη.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τους παράγοντες της ομογένειας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε μια χώρα που χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν το καλό και αποτελεσματικό έργο που επιτελούν.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΓΔΑΤΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, συνεχάρη θερμά τον Κύπριο αθλητή της αντισφαίρισης Μάρκο Παγδατή για την κατάκτηση του πρώτου επαγγελματικού του τίτλου στο τένις με τη νίκη του στο ανοικτό πρωτάθλημα της Κίνας.

    ``Αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι ταυτόχρονα και επιτυχία της Κύπρου``, δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, και ευχήθηκε στον Μάρκο Παγδατή ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 September 2006 - 11:29:26 UTC