Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ - ΛΟΕΜΠ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε λίγο μετά τις 18:00 για την ομαλή διεξαγωγή των αρχιεπισκοπικών εκλογών ο Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου Γιάννος Χαριλάου.

    ``Ολα κύλησαν χωρίς έκτροπα και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα``, είπε, ευχόμενος να κυλήσει το ίδιο ομαλά και η υπόλοιπη διαδικασία.

    Μέχρι το μεσημέρι ψήφισε περίπου το 30% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

    Οπως είπε, στα εκλογικά κέντρα που υπάρχουν εκλογείς θα παραταθεί η ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σε κάποια εκλογικά κέντρα ζητήθηκε παράταση.

    Τέσσερα μέλη της Ιεράς Συνόδου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο: Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος.

    [02] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ - ΛΟΕΜΠ

    Ο Σεμπαστιάν Λοέμπ στο τιμόνι μιας Citroen Xsara κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά το Ράλι Κύπρος, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου για τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

    Ο Γάλλος οδηγός της Kronos-Citroen ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο για να πετύχει την 28η νίκη της καριέρα του, σε έναν αγώνα όπου κύριος αντίπαλος του ήταν ο Μάρκους Γκρόνχολμ. Ο Φινλανδός οδηγός της Ford βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής του αγώνα ολόκληρο το πρώτο σκέλος, αλλά τη δεύτερη ημέρα μια λάθος επιλογή ελαστικών, σε συνδυασμό με την επίθεση του Λοέμπ, τον έφεραν μέσα σε δύο μόνο ειδικές διαδρομές να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, χωρίς να έχει απάντηση στην επίθεση του Λοέμπ και της Citroen, παρά το ότι έκανε μια μικρή αντεπίθεση σε μιαν προσπάθεια να πάρει πίσω την πρώτη θέση από τον Γάλλο οδηγό.

    "Αλλη μια μεγάλη νίκη για μένα", δήλωσε χαρούμενος ο Λοέμπ. "Είχαμε μια δύσκολη πρόκληση εδώ στην Κύπρο και ο Μάρκους (Γκρόνχολμ) με πίεζε σκληρά για δύο ημέρες. Τώρα ελπίζουμε να πάμε στην Τουρκία για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα. Φτάνει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα", είπε.

    Ο συνοδηγός του Λοέμπ, Ντανιέλ Ελένα, δήλωσε ότι η φετινή τους νίκη είναι η πιο σημαντική, σε σύγκριση με τις νίκες των δύο προηγούμενων χρόνων στην Κύπρο. "Πρόπερσι ήταν ένα δώρο μετά τον αποκλεισμό του Γκρόνχολμ. Πέρσι δεν είχαμε ουσιαστικό αντίπαλο ενώ φέτος είχαμε μια ενδιαφέρουσα κούρσα με το Γκρόνχολμ", είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 24 September 2006 - 17:29:42 UTC