Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

    Ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ακύρωσης των χθεσινών εκλογών, προσθέτοντας ότι η εκλογική διαδικασία, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, μπορεί να επαναληφθεί σε κάποια εκλογικά κέντρα.

    Σε δηλώσεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως από ότι άκουσε από τον Διευθυντή του ελεγκτικού γραφείου και υπεύθυνο των αρχιεπισκοπικών εκλογών Γιάννη Χαριλάου και από δημοσιογράφους έγινε κάποια ανωμαλία, που δεν έπρεπε να γίνει.

    Ανέφερε πως η σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή είχε στόχο να αποκρυσταλλώσει μια άποψη γιατί έγιναν αυτές οι ανωμαλίες και υπενθύμισε ότι χθες ήταν ικανοποιημένος γιατί τα πάντα κυλούσαν ομαλά.

    ``Εν τω μεταξύ η ώρα 0200 αποσύρθηκα γιατί ήταν αρκετή η κούραση και η ώρα 0700 που άνοιξα το τηλέφωνο πληροφορήθηκα αυτή την ανωμαλία``, πρόσθεσε.

    ``Οταν θα σχηματίσω άποψη τότε θα δω τι πρέπει να γίνει. Θα είμαστε δίκαιοι, αλλά αυστηροί. Δεν θα επιτρέψω περαιτέρω ανωμαλία, ούτε και θα επιτρέψω μέσα στο Συνεδριακό Κέντρο να υπάρχει πληθώρα εκπροσώπων των αντιπροσώπων. Θα υπάρχουν λίγοι, θα βλέπουν, θα ακούν. Δεν θα ανεχθώ καμία επέμβαση από κανένα. Υπάρχει Σύνοδος και όποιος θέλει να φέρει ένσταση να την υποβάλει. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανένα να κάνει περαιτέρω πρόβλημα ή οποιαδήποτε ανωμαλία. Δεν πρόκειται να το επιτρέψω``, είπε.

    ``Εκεί που έχει διαπιστωθεί ανωμαλία και πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί η διαδικασία σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα. Ακύρωση εκλογών δεν υπάρχει περίπτωση (να γίνει). Οι ενστάσεις θα υποβληθούν στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα τις εξετάσει τελεσίδικα``, συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως θα συγκαλέσει Ιερά Σύνοδο την Παρασκευή γιατί, όπως ανέφερε, το Καταστατικό προβλέπει τη σύγκληση Ιεράς Συνόδου τρεις ημέρες μετά τη διαλογή των ψήφων.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η καταμέτρηση των ψήφων στο Συνεδριακό Κέντρο δεν πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα, προσθέτοντας πως ή θα περάσουν τα μεσάνυχτα για να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα.

    ``Η καταμέτρηση θα γίνει σήμερα. Δεν πέφτει λόγος στην Ιερά Σύνοδο. Το όλο θέμα βρίσκεται στα χέρια μας. Είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι. Η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει το τελικό αποτέλεσμα, τις ενστάσεις, να επικυρώσει ή όχι την εκλογή, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Σύνοδος θα τις επικυρώσει. Εάν υπάρχουν ενστάσεις, μπορεί να διατάξει σε κάποια κέντρα επανάληψη εκλογών ή απόρριψη``, ανέφερε.

    Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε, επίσης, ότι την καταμέτρηση θα την κάνουν υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής.

    Καταλήγοντας, ανέφερε ότι δεν θα φύγει από τη Λευκωσία εάν δεν ξεκινήσουν όλα ομαλά.

    [02] ΥΠΕΞ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Δρα Frank-Walter Steinmeier.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος θα αναχωρήσει την Τρίτη το απόγευμα από την Κύπρο, θα έχει στις 27 Σεπτεμβρίου συνομιλίες με το Δρα Steinmeier κατά τις οποίες θα συζητηθούν το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2007 καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Δρα Norbert Lammert καθώς και με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Κοινοβουλίου και με το Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Καγκελαρίας της Γερμανίας και θα μιλήσει στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Βερολίνο με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ενωση και Κύπρος: Πρόσφατες εξελίξεις και Προοπτικές».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 September 2006 - 13:29:27 UTC