Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
  • [03] ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι συμφωνεί με τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να είναι ένα "πάρε - δώσε" η υλοποίηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο τελωνειακής ένωσης με τον Κανονισμό της ΕΕ για το απευθείας εμπόριο των κατεχομένων.

    ``Αυτό``, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της Βουλής, ``το θεωρώ παραβίαση των ίδιων των αποφάσεων της ΕΕ``.

    Ο κ. Χριστόφιας έκανε λόγο για ``θερμό Φθινόπωρο ή Χειμώνα`` ως προς τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία, δηλώνοντας ότι ``θα έχουμε εξελίξεις, οι οποίες θα είναι δύσκολες``.

    Σχολιάζοντας πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για πρωτοβουλία της προεδρεύουσας της ΕΕ, της Φινλανδίας, για άνοιγμα του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου προς διευκόλυνση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και χωρίς να γίνεται αναφορά σε επιστροφή των κατοίκων του Βαρωσιού, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ``υπεύθυνη`` για να δώσει πληροφορίες στους δημοσιογράφους ``είναι η κυβέρνηση``.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

    Στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της προσβλέπει η Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη νέα Σύνοδο της Ενάτης Βουλευτικής Περιόδου, αλλά και στη συνέχιση του αναβαθμισμένου κοινωνικού της ρόλου, παράλληλα με την αποτελεσματικότερη λειτουργία της στην προώθηση του νομοθετικού και ελεγκτικού της έργου και την εμπλοκή της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τον απολογισμό και τα πεπραγμένα της 5ης και της έκτακτης Συνόδου της Ογδόης Βουλευτικής Περιόδου, ο κ. Χριστόφιας -πλαισιούμενος από το Γενικό Διευθυντή της Βουλής Κωστάκη Χριστοφόρου και άλλα διευθυντικά και ανώτερα στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων- δήλωσε ότι ``τόσο η Πέμπτη όσο και η Εκτακτη Σύνοδος υπήρξαν πολύ παραγωγικές, σε όλους τους τομείς δράσης του κυπριακού κοινοβουλίου, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός της αυτοδιάλυσης της Βουλής που μεσολάβησε``.

    Σύμφωνα με τα παρατεθέντα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στοιχεία, οι Επιτροπές της Βουλής συνήλθαν σε 544 συνεδριάσεις και προώθησαν στην ολομέλεια για ψήφιση - έγκριση 222 νομοσχέδια, 33 προτάσεις νόμου και 174 κανονισμούς.

    [03] ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

    Οκτώ πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο Λιμάνι Λεμεσού, στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για επιτήρηση των χωρικών υδάτων του Λιβάνου και γενικότερα στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

    Η αποστολή αποτελείται μέχρις στιγμής από χίλια άτομα τα οποία επιβαίνουν σε οκτώ πολεμικά πλοία που περιλαμβάνουν κορβέτες, φρεγάτες και πλοία ανεφοδιασμού από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία ενώ ο στόλος αναμένεται να ενισχυθεί τα επόμενα 24ωρα.

    Η πολυεθνική αποστολή, που θα έχει ως βάση της Κύπρο, αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι σε 48 ώρες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 4 October 2006 - 17:29:16 UTC