Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΚΘΕΣΗ
  • [02] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΓΑΛΛΙΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΚΘΕΣΗ

    Η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο αμερικανικής έκθεσης για το θέμα των αγνοουμένων, δεν είναι όμως σε θέση να το επιβεβαιώσει, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την έκθεση από τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα έχει σχετικές επαφές με τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ούτως ώστε να διακριβωθεί πλήρως κατά πόσον το δημοσίευμα αυτό ευσταθεί.

    Ανέφερε, επίσης, ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υπόψη τους ανάλογες πληροφορίες κατά καιρούς για ύπαρξη ζώντων αγνοουμένων, οι οποίες διερευνήθηκαν, χωρίς όμως να επαληθευτούν.

    Ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το συγκλονιστικό περιεχόμενο αμερικανικής έκθεσης για τους αγνοούμενους μας, δεν είναι όμως σε θέση να το επιβεβαιώσει``.

    Πρόσθεσε ότι, ``λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του όλου θέματος, η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε πληροφορία που αφορά την τύχη των αγνοουμένων μας και χειρίζεται κάθε σχετική υπόθεση με πολλή υπευθυνότητα και πολλή προσοχή``.

    Ερωτηθείς εάν οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν υπόψη τους ανάλογες καταγγελίες, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``είχαν υπόψη τους ανάλογες πληροφορίες κατά καιρούς για ύπαρξη ζώντων αγνοουμένων``.

    ``Ολες αυτές οι πληροφορίες από όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις διερευνήθηκαν``, σημείωσε ο κ. Πασιαρδής.

    Ερωτηθείς ποιο ήταν το αποτέλεσμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ``το αποτέλεσμα είναι γνωστό, δεν είχαν επαληθευτεί αυτές οι πληροφορίες, δυστυχώς``.

    Σε ερώτηση για την αναφορά στο όνομα του Θεόφιλου Γεωργιάδη στην έκθεση, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``το περιεχόμενο της έκθεσης διερευνάται και μελετάται από την κυβέρνηση``.

    Σε παρατήρηση ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι υπήρχαν αγνοούμενοι ζωντανοί που υποβάλλονταν σε πειράματα και ότι ο πατέρας του δολοφονηθέντος είχε δώσει τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον η τότε κυβέρνηση είχε πληροφορηθεί γι` αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``η κυβέρνηση θα διερευνήσει πολύ σοβαρά και πολύ υπεύθυνα το περιεχόμενο αυτού του δημοσιεύματος, δεν έχει όμως οποιαδήποτε στοιχεία μέχρι στιγμής για να επιβεβαιώσει ότι ευσταθεί απόλυτα αυτό το δημοσίευμα``.

    Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την έκθεση από τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα έχει σχετικές επαφές με τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ούτως ώστε να διακριβωθεί πλήρως κατά πόσον το δημοσίευμα αυτό ευσταθεί.

    [02] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΓΑΛΛΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας μεταβαίνει την Τρίτη στη Γαλλία όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Λιλλήκας θα έχει συνομιλίες με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κατρίν Κολονά, στις οποίες θα συζητηθούν το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά καθώς και άλλα διμερή θέματα.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς δηλητηριάζει το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και όχι η συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το θέμα των χρηματοδοτήσεων πριν από το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ερωτηθείς για δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτήθηκε ``ποια σχέση μπορούν να έχουν οι οποιεσδήποτε χρηματοδοτήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου με τις θέσεις του πάνω στο εθνικό θέμα, δεδομένου ότι οι θέσεις του Προέδρου πάνω στο εθνικό μας θέμα ήταν ήδη γνωστές και σαφείς προτού αναλάβει ως Πρόεδρος``.

    Οσον αφορά το γενικότερο θέμα των χρηματοδοτήσεων, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``δεν είναι η κυβέρνηση που συζητεί αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα``, αλλά συζητείται ``στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής``.

    [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

    Νέος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος εξελέγη ο Μάριος Καρογιάν με ποσοστό 62,6% έναντι 37,4% του ανθυποψηφίου του Νίκου Κλεάνθους.

    Σε πανηγυρική συγκέντρωση για την ανακήρυξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νίκος Πιττοκοπίτης, που ήταν και ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο του ΔΗΚΟ ήταν 14.321 από τους οποίους ψήφισαν 7.635.

    Υπήρξαν 7.599 έγκυρα ψηφοδέλτια και 36 άκυρα.

    Ο κ. Καρογιάν είναι ο τρίτος κατά σειρά Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

    Ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ότι ``η σημερινή ψήφος του Δηκοϊκού κόσμου είναι μια ισχυρή εντολή και προς εμένα και προς όλους μας στην ηγεσία του κόμματος``.

    Η εντολή, πρόσθεσε, είναι σαφής, να προχωρήσουμε συλλογικά, ανοίγοντας νέους δρόμους στο ΔΗΚΟ, στην Κύπρο και το λαό μας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 October 2006 - 13:29:25 UTC