Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥΟΜΙΟΓΙΑ
  • [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΖΕΝΙΟΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ

  • [01] ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥΟΜΙΟΓΙΑ

    Η προεδρεύουσα της ΕΕ Φινλανδία καταβάλλει ακόμη προσπάθειες να τερματιστεί το αδιέξοδο γύρω από την Κύπρο και δεν έχει φθάσει ακόμη σε συμφωνία για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τα ενδιαφερόμενα μέρη, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ερκι Τουομιόγια.

    Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ``Ρόιτερς``, ο κ. Τουομιόγια, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στην Κοπεγχάγη, είπε ότι ``είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε οποιεσδήποτε συναντήσεις χρειάζονται για να βρεθεί λύση στα θέματα που εκκρεμούν και πρέπει να βρεθεί λύση αυτόν τον χρόνο, μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου``.

    Ολα τα μέρη υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Φινλανδίας, είπε, προσθέτοντας ότι ``θα συνεχίσουμε όσο έχουμε την προεδρία, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε κάποια αποτελέσματα σύντομα παρά αργότερα.

    Ο Φινλανδός Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ευελπιστεί μέχρι την Πέμπτη να μπορεί να ανακοινώσει αν θα διεξαχθεί συνάντηση στο Ελσίνκι την Κυριακή και τη Δευτέρα.

    Ο κ. Τουομιόγια θα έχει συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

    [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Το Κυπριακό, η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και η πρωτοβουλία της φινλανδικής προεδρίας ήταν τα κυριότερα από τα πολλά, όπως δηλώθηκε, θέματα, περιλαμβανομένου εκείνο των Βρετανικών Βάσεων, που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα με τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζεφ Χουν.

    "Το σημαντικό είναι ότι τέθηκαν κάποιες αρχές, βάσει των οποίων μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις διότι υπάρχει μια ιδιομορφία μεταξύ των χωρών μας η οποία οφείλεται στην ιστορία και στη συνεχή παρουσία των Βρετανικών Βάσεων", είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λιλλήκας, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση εποικοδομητική.

    Στην αρχική του δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Βρετανός Υφυπουργός χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις "πολύ καλές" και υποστήριξε τη συνέχιση των συνομιλιών μελλοντικά, ίσως και στην Κύπρο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το τί μπορεί να κάνει η Βρετανία για να βοηθήσει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας και στην επιτυχή έκβαση της πρωτοβουλίας της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Χουν είπε ότι η Βρετανία έκανε σαφές στην Τουρκία και σε δηλώσεις της δημόσια ότι η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί τις υποχρεώσεις της με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ.

    [03] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΖΕΝΙΟΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ

    Ο νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος επανεξελέγη Πρύτανης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχών του Πανεπιστημίου, με 157 ψήφους έναντι 148 της ανθυποψηφίου του, Ελπίδας Κεραυνού, στη δεύτερη κατανομή.

    Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ζένιος ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έδωσε δείγματα γραφής δημοκρατικών διαδικασιών, νηφάλιου διαλόγου και ορθολογικών επιχειρημάτων και ότι η επανεκλογή του επιβεβαιώνει πως το Πανεπιστήμιο ακολουθεί ορθή πορεία πλεύσης, η οποία οδηγεί στην ανάδειξη του Πανεπιστημίου σε ακαδημαϊκό κέντρο αριστείας και φορέα ανανέωσης της κυπριακής κοινωνίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 1 November 2006 - 18:29:20 UTC