Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
  • [02] ΑΕΛ - Fiba Europe Cup

  • [01] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Είκοσι τρία χρόνια μετά από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι κτυπά σήμερα την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχίζει την αδιαλλαξία της, αρνείται να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και δεν κάνει κανένα βήμα για την εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης στο μήνυμά του για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, προσθέτοντας πως με βάση τα σημερινά δεδομένα ``εμείς αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας αλλά και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διαφυλάξουν τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες είναι θεμελιωμένη η ύπαρξη τους``.

    Οπως αναφέρει, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αποτελούν την καλύτερη βάση για μια λύση που θα επανενώνει το νησί μας, θα διασφαλίζει την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των εποίκων, θα καταργεί τα εγγυητικά δικαιώματα και θα δημιουργεί τις συνθήκες για μια ειρηνική και αρμονική συμβίωση όλων των κατοίκων της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

    Με σταθερή προσήλωση και πίστη σ` αυτές τις αρχές, αναφέρει ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αντικατοχικό μας αγώνα ως την ημέρα που θα ανατείλει και στη δική μας πατρίδα ο ήλιος της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

    ``Το μήνυμα των σημερινών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά με όλη τη δύναμη της ψυχής μας το παράνομο ψευδοκράτος των κατεχομένων, πρέπει να είναι μήνυμα αγωνιστικότητας, ενότητας και συνέπειας στους στόχους του αγώνα μας. Σ` αυτήν την προσπάθεια για τη δικαίωση της μαρτυρικής μας πατρίδας, εσείς η νέα γενιά μπορείτε και έχετε το σθένος να αποτελείτε την πρωτοπορία. Γιατί έχετε το δικαίωμα για ένα αύριο ειρηνικό, σε μια πραγματικά ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα ευρωπαϊκή Κύπρο, που θα πορεύεται με αισιοδοξία και ελπίδα προς το μέλλον``, καταλήγει ο Υπουργός Παιδείας.

    [02] ΑΕΛ - Fiba Europe Cup

    Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει απόψε (20:30) την ολλανδική Αμστερνταμ Αστρονατς, στο δεύτερο της αγώνα για τον 8ο όμιλο του Fiba Europe Cup.

    Η ΑΕΛ, που αγωνίζεται εντός έδρας, θα επιδιώξει την πρώτη της νίκη στο θεσμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 14 November 2006 - 10:29:21 UTC