Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΕΝ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΕΝ

    Δεν μπορεί να λέγεται τώρα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει σχέση και λόγο στο θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Ολι Ρεν ότι η επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους της δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον δεν συνδέεται με το απευθείας εμπόριο.

    Παράλληλα ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως όσον αφορά την πρωτοβουλία της φινλανδικής προεδρίας δεν υπάρχει προοπτική επιτυχίας αυτής της προσπάθειας, εάν αυτή η προσπάθεια δεν διαλαμβάνει και μια καθαρή χρονική προοπτική επιστροφής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους. Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η συμφωνία των 25 εταίρων, που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2006, διασυνδέει το θέμα του απευθείας εμπορίου με την επιστροφή των Βαρωσίων. «Αυτή η διασύνδεση γίνεται και στη γνωστή πρόταση της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας. Η ίδια αυτή διασύνδεση έγινε αποδεκτή και από την Αυστριακή Προεδρία και τέλος αυτή η διασύνδεση διαλαμβάνεται και στη γνωστή πρωτοβουλία της Φινλανδικής Προεδρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», είπε ο κ. Πασιαρδής.

    Πρόσθεσε πως με δεδομένο ότι η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΕ, όπως και ο ίδιος ο κ. Ρεν επαναβεβαιώνει στη χθεσινή δήλωσή του, υπενθυμίζεται ότι η αποσύνδεση του θέματος της επιστροφής των Βαρωσίων από την τελική λύση του Κυπριακού, και η κατά προτεραιότητα επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων τους, διαλαμβάνεται τόσο σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας όσο και στη συμφωνία Κυπριανού Ντενκτάς της 19ης Μαϊου 1979.

    Επεσήμανε πως προτού ακόμη έλθει αυτή η επιστολή από τον κ. Γκαμπάρι είχαν διαβιβαστεί προς τις δυο πλευρές κάποιες σκέψεις και ιδέες από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, στις οποίες η δική μας πλευρά απάντησε. Πρόσθεσε πως ο κ. Μόλερ διαβίβασε τις θέσεις και απαντήσεις των δυο πλευρών στις δικές του ιδέες στον κ. Γκαμπάρι, σε μια προσπάθεια να επαναρχίσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στους εκπροσώπους των ηγετών των δυο κοινοτήτων εκεί όπου σταμάτησαν, και σαν αποτέλεσμα ήλθε η επιστολή του κ. Γκαμπάρι.

    ΕΚ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 November 2006 - 16:29:20 UTC