Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  • [02] ΕΚ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΟΗΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Τις προθέσεις των κατοχικών αρχών του ψευδοκράτους να μετατρέψουν την ιστορική μονή του Αποστόλου Ανδρέα σε ξενοδοχείο 120 κλινών, κατήγγειλε με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

    Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου, που κυκλοφόρησε και ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της 30ης Οκτωβρίου της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Kibris», το οποίο γράφει ότι ο ούτω καλούμενος «επικεφαλής της επιτροπής βοήθειας της Τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα», δήλωσε πως θα διατεθεί ποσό μισού εκατομμύριου λιρών για το μοναστήρι και τον περιβάλλοντα χώρο με στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

    Ο κ. Μαυρογιάννης εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες αυτές της τουρκικής κυβέρνησης οι οποίες αποσκοπούν στην καταστροφή του χαρακτήρα ενός, μέγιστης σημασίας, θρησκευτικού και πολιτιστικού μνημείου της Κύπρου ενώ υποδεικνύει ότι αυτές είναι αυθαίρετες και αγνοούν τα σχέδια αναστήλωσης του νομίμου ιδιοκτήτη του μοναστηριού που είναι η Εκκλησία της Κύπρου. Επιπρόσθετα τονίζει ότι η πράξη αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του δικαίου ένοπλης σύρραξης, στα οποία ξεκάθαρα διατυπώνονται οι υποχρεώσεις της κατοχικής δύναμης στο τομέα των δικαιωμάτων περιουσίας των νομίμων ιδιοκτητών τους.

    [02] ΕΚ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επαφές στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Ομάδα Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Πρόκειται για την τρίτη της επίσκεψη στην Κύπρο από τον καιρό που ιδρύθηκε.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Ομάδα θα έχει συναντήσεις με τους Πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ, εκπροσώπους του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και με ``μη κυβερνητικές οργανώσεις`` στα κατεχόμενα.

    Θα επισκεφθεί επίσης το νεοσύστατο γραφείο υποστήριξης προγραμμάτων της ΕΕ στα κατεχόμενα και θα συζητήσει την πρόοδο των χρηματοδοτήσεων στην τ/κ κοινότητα. Επίσης θα έχει επαφές με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους. Η Ομάδα προγραμματίζει να επισκεφθεί και την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 November 2006 - 12:29:20 UTC