Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΕΚΘΕΣΗ
  • [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΝΑ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, να πείσει για τις θέσεις της στο Κυπριακό ώστε να επέλθουν αλλαγές στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αναφορικά με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Πρόσθεσε ότι καμία χώρα, περιλαμβανομένων της Κύπρου και της Ελλάδας, δεν κρίνει ότι εξυπηρετεί το Κυπριακό η διακοπή των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διακοπή των συνομιλιών δεν εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα ή τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα της Κύπρου.

    Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Κίνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα είναι "μέγα σφάλμα", ίσως με συνέπειες μη αναστρέψιμες, εάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεχθεί να συνδέσει την πρόοδο της Τουρκίας προς την ΕΕ με την πρόοδο στη λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι τότε είναι που η Κύπρος θα είναι όμηρος της Τουρκίας η οποία θα έχει άριστο πρόσχημα να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «δεν είναι ικανοποιητικά. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε για τις θέσεις μας με την ελπίδα ότι θα επέλθουν αλλαγές στις συστάσεις της Επιτροπής προς το Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», είπε.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΕΚΘΕΣΗ

    Για πρώτη φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αναφέρει ότι η ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού βαρύνει και τις δύο πλευρές στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο που θα αποβεί χρήσιμο.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην οποία κάνει λόγο για "καχυποψία" μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του και στις δύο πλευρές.

    «Ηταν αναμενόμενη η έκθεση του Γενικού Γραμματέα», σχολίασε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι «είναι πολύ φυσικό να εκφράζει απογοήτευση γιατί παρά τις πολλές προσπάθειες που κατέβαλε δεν ήταν δυνατό να εξευρεθεί λύση» στο Κυπριακό.

    Επεσήμανε ωστόσο «ότι για πρώτη φορά ο Γενικός Γραμματέας έχει πει ότι η ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού βαρύνει και τις δύο πλευρές, που είναι σε αντίθεση με αυτά που ακούγαμε ως τώρα στο εξωτερικό και πολύ συχνά από καθορισμένους κύκλους στο εσωτερικό, ότι η ευθύνη οφείλεται στη δική μας αδιαλλαξία και απορριπτικότητα».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο που νομίζω ότι θα αποβεί χρήσιμο στο τέλος».

    [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΝΑ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έφθασε σήμερα στην Κίνα με ειδική πτήση για επίσημη επίσκεψη, η οποία ολοκληρώνεται στις 8 Δεκεμβρίου 2006.

    Στο Αεροδρόμιο της Σαγκάης τον υποδέχθηκε ο Πρεσβευτής της Κίνας στη Λευκωσία Υali Zhao και ο Αντιδήμαρχος της πόλης Feng Guoqin, ενώ δυο παιδάκια πρόσφεραν στον Πρόεδρο Παπαδόπουλό και τη σύζυγό του Φωτεινή ανθοδέσμες.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο συνοδεύουν, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείο Εμπορίου, ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Κίνα και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι. Τον συνοδεύει επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας Nicolae Vacaroiu θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Γερουσίας καθώς και του Προέδρου της Βουλής Bogdan Olteanu.

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Codrut Seres και τον Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο.

    Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Traian Basescu, τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας Marco Bella και τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης, αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία του κυπρο-ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 December 2006 - 10:29:20 UTC