Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ - ΛΗΞΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ - ΛΗΞΗ

    Εληξε τα μεσάνυκτα η προεκλογική εκστρατεία για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.

    Σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, σήμερα και αύριο, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν οργάνωση δημοσίων συζητήσεων και εκφώνηση ομιλιών για οποιαδήποτε θέματα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

    Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή πρόστιμο μέχρι 500 λιρών ή/και στις δύο ποινές μαζί.

    Η παρούσα εκλογική διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού σ αυτή μετέχουμε μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι καθώς επίσης και πολίτες των άλλων 24 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Με βάση τον τελικό εκλογικό κατάλογο, ο ολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται σε 505.172, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός θα ψηφίσει δύο φορές.

    Οι πρόσφυγες εκλογείς, οι οποίοι προέρχονται από τους κατεχόμενους ή ημικατεχόμενους Δήμους/Κοινότητες θα ψηφίσουν δύο φορές, μια για το Δήμο/Κοινότητα από τον οποίο προέρχονται και μια για το Δήμο/Κοινότητα που διαμένουν.

    Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται 3.728 εκλογείς/πολίτες άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και 309 Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι μετέχουν για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τις εκλογές.

    Οι ώρες ψηφοφορίας είναι ειδικά γι΄ αυτής της μορφής τις εκλογές, από τις 7 πμ μέχρι τις 6 μμ, με διάλειμμα μιας ώρας μεταξύ 12 μμ 1 μμ.

    Οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που θα εκλεγούν αναμένεται να είναι γνωστοί το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 10 μμ, τα αποτελέσματα για τους μικρούς Δήμους θα είναι γνωστά γύρω στις 8-8.30 μμ, ενώ τα μέλη των Δημοτικών/Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών θα γνωστοποιηθούν μετά την καταμέτρηση και των σταυρών προτίμησης, κατά τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.

    Την ημέρα των εκλογών αναμένεται ότι θα εργασθούν γύρω στους 10.000 υπαλλήλους, που θα καλύψουν όλες τις φάσεις των εκλογών.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ικανοποιούν την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    «Γενικά τα συμπεράσματα είναι ικανοποιητικά για μας ιδιαίτερα όταν είναι γνωστά ποια ήταν τα συμπεράσματα που πρότεινε η Επιτροπή που είχαν πρόνοιες μέσα που πιστεύω ότι θα επηρέαζαν δυσμενώς τις πάρα πέρα εξελίξεις του Κυπριακού σε σχέση με την Τουρκία, όπως η διασύνδεση των υποχρεώσεων της Τουρκίας προς την Ευρώπη με εξελίξεις στο Κυπριακό, ο καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων και διάφορα άλλα», σημείωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Πρόσθεσε ότι «με αρκετή κατανόηση από τους εταίρους και αποτράπηκαν (οι δυσμενείς πρόνοιες) και γράφτηκε κείμενο που μας αφήνει ικανοποιημένους».

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ διατηρεί το δικαίωμά του να μπλοκάρει οποιοδήποτε διαπραγματευτικό κεφάλαιο της Τουρκίας λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κατά τις οποίες προτείνεται το άνοιγμα του κεφαλαίου, το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κεφαλαίου καθώς και η μέχρι τότε στάση της Τουρκίας.

    Οσον αφορά στον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι συμφωνήθηκε όπως αρχές Ιανουαρίου αρχίσουν οι εργασίες για τον κανονισμό αυτό.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ικανοποίηση εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

    Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εκφράζει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της για εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, αλλά θεωρεί ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος για επίλυση του Κυπριακού από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν, στο Παρίσι, είχε καταγραφεί από τα Ηνωμένα Εθνη η βούληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να αρχίσουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για προετοιμασία των μετέπειτα μεταξύ τους συνομιλιών καθώς και από την 8η Ιουλίου όταν επιτεύχθηκε η Συμφωνία μεταξύ των ηγετών.

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ήταν φανερό ότι η Τουρκία περίμενε τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρούσε έναντι των συνομιλιών για το Κυπριακό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 16 December 2006 - 10:29:19 UTC