Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • [02] ΚΗΔΕΙΑ ΠΕΥΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Βαθύτατη θλίψη και μεγάλο πόνο για τον αδόκητο θάνατο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως πιστό και άξιο του συνεργάτη, αλλά και αγαπημένο φίλο.

    ``Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη και το μεγάλο προσωπικό πόνο μου για τον αδόκητο θάνατο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη. Ενός ωραίου ανθρώπου, με τον οποίο με συνέδεε στενότατη φιλία από τα μαθητικά μας χρόνια και για τον οποίο μόνο ευχάριστες στιγμές έχω να θυμάμαι``, αναφέρει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Οπως προσθέτει, ``ως άνθρωπος, ο Πεύκιος Γεωργιάδης είχε χαρίσματα και αρετές. Είχε το χαμόγελο της καλοσύνης, την αφοπλιστική δύναμη της ειλικρίνειας και τη συγκίνηση της ανθρωπιάς. Ως Υπουργός εργάστηκε με ζήλο και δημιουργικό πάθος, για την παιδεία και τον πολιτισμό μας, παράγοντας αξιόλογο έργο και καταθέτοντας σημαντική προσφορά``.

    ``Λυπούμαι που δεν έζησε για να χαρεί την ικανοποίηση των καρπών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που με πίστη και αφοσίωση είχε εγκαινιάσει``, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχίζει: ``Με πολλή ευγνωμοσύνη θα τον θυμάμαι για όσα πολλά πρόσφερε αθόρυβα και διακριτικά, ως πολύτιμος συνεργάτης μου στο Υπουργικό Συμβούλιο``.

    ``Η οικογένειά του έχασε έναν αφοσιωμένο προστάτη και στυλοβάτη. Εχασα και εγώ έναν αγαπημένο φίλο και έναν πιστό και άξιο συνεργάτη``, καταλήγει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    [02] ΚΗΔΕΙΑ ΠΕΥΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Κηδεύεται την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 14:30 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα. Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.

    Η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου φθάνει την Πέμπτη στην Κύπρο προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, στην κηδεία του κ. Γεωργιάδη.

    Εξάλλου, συνέρχεται εκτάκτως στις 10:00 της Πέμπτης το Υπουργικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρία, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε τις προγραμματισμένες για το πρωί επιδόσεις διαπιστευτηρίων, λόγω του θανάτου του Υπουργού Παιδείας.

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, λόγω του αδόκητου θανάτου του Πεύκιου Γεωργιάδη, τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, κατά την επίσκεψη του στη Βηρυτό, υπέγραψε Συμφωνία Οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Λιβάνου.

    Εξάλλου, ποσό ύψους 100.000 λιρών αποφάσισε η κυβέρνηση να παραχωρήσει στον Λίβανο στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για οικονομική υποστήριξη της χώρας.

    Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 100.000 λιρών προς την κυβέρνηση του Λιβάνου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Υποστήριξης προς τον Λίβανο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 January 2007 - 20:29:17 UTC