Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΙΝΑ - ΛΑΪΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
  • [02] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΕΥΡΩ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΙΝΑ - ΛΑΪΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

    Οπως η Κύπρος υποστηρίζει την πολιτική της ``μιας Κίνας`` σε σχέση με την Ταϊβάν, με μεγάλη συνέπεια - από την ώρα σύναψης διπλωματικών σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε όλους τους Οργανισμούς - έτσι και η Κίνα υποστηρίζει, στηριγμένη στις ίδιες αρχές του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, την υπόθεση της Κύπρου και της ``μιας Κύπρου``, της ενωμένης Κύπρου.

    Αυτή ήταν η κοινή θέση του Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Wu Bangguo και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια, σε μια εγκάρδια συνάντηση που όπως είπαν αντανακλά πραγματικά τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων αλλά και των δύο χωρών.

    Καλωσορίζοντας θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κίνα ο κ. Χριστόφιας, ο κ. Wu Bangguo εξέφρασε την χαρά του για το μεγάλο φίλο της Κίνας, όπως είπε, Δημήτρη Χριστόφια, αναφέροντάς του ότι αυτός «έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των διεθνών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

    Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι «οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο με αυτή την επίσκεψη», πρόσκληση για την οποίαν ο ίδιος απηύθυνε προς τον κ. Χριστόφια.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας είπε πως κατά την διάρκεια της συνάντησης «έχουμε ανασκοπήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, και εκφράσαμε την κοινή άποψη ότι είναι παραδοσιακά φιλικές και τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει μια πολύ έντονη ανάπτυξη γιατί εδράζονται πάνω στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης».

    «Εχει υπογραμμίσει με πολύ σαφήνεια ο Πρόεδρος του Λαϊκού Εθνικού Κογκρέσου της Κίνας», είπε ο κ. Χριστόφιας, «τη στήριξη στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [02] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Η απειλή που επαναδιατύπωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ περί κόκκινης γραμμής στο θέμα των πετρελαίων λαμβάνεται υπόψη αλλά δεν αποτρέπει με κανένα τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία από την άσκηση των νόμιμων κυριαρχικών και διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων της, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Κληθείς να σχολιάσει επιστολή του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, στην οποία ζητεί όπως το θέμα διευθετηθεί μετά την οριστική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυπριακή κυβέρνηση, μέσα στα πλαίσια των εθνικών δικαιωμάτων της και της νομιμότητας, έχει πάρει κάποιες αποφάσεις και θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις του κ. Ταλάτ ή της Αγκυρας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΕΥΡΩ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να υποβάλει μαζί με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ετοιμασία έκτακτης έκθεσης σύγκλισης σχετικά με την υιοθέτηση του Ευρώ στην Κύπρο την 1η Ιανουαρίου 2008.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο το βράδυ στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας λόγω οξείας βρογχίτιδας.

    Σε δηλώσεις του ο προσωπικός γιατρός του Γλαύκου Κληρίδη Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε πως ``η κατάσταση της υγείας του Προέδρου Κληρίδη βελτιώνεται σταθερά, και είμαστε πολύ ευτυχείς διότι από χθες το πρωί δεν παρουσίασε κανένα άλλο στηθαγχικό επεισόδιο. Ευχόμαστε ότι θα συνεχίσει αυτή η σταθερή πορεία και σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 February 2007 - 14:29:17 UTC