Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
  • [03] ΒΕΛΓΙΟ - ΔΕΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Η κυβέρνηση, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, προχωρά με τις διαδικασίες για έρευνες και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη, παρά τις απειλές που εκτόξευσε και πάλι χθες η Τουρκία.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του εκπρόσωπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα.

    «Στις έμμεσες απειλές που εκτόξευσε και πάλι η Τουρκία διά στόματος του εκπρόσωπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, εμείς δεν απαντούμε. Σιωπούμε και προχωρούμε, όπως ακριβώς είχαμε προγραμματίσει ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και ενεργώντας σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος.

    Πρόσθεσε ότι εάν η Τουρκία «κατά τη συνήθη τακτική της επιμένει να εκτίθεται διεθνώς καταφεύγοντας στην προσφιλή για την ίδια μέθοδο των απειλών και εκβιασμών είναι δικαίωμά της όπως δικαίωμά της είναι να προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι η συνέχιση της διαδικασίας των προσφορών για τα πετρέλαια θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο».

    Οπως είπε, «η αποκλειστικότητα αυτού του αρνητικού επηρεασμού ανήκει μονοπωλιακά και παραδοσιακά στην ίδια την Τουρκία και κανένας και τίποτε άλλο δεν διεκδικεί αυτή την αποκλειστικότητα».

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση γνωστοποιεί στους διεθνείς οργανισμούς όλες αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς που επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό διατυπώνει η Τουρκία.

    Ερωτηθείς ποια ήταν η απάντηση των διεθνών οργανισμών, είπε ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει απάντηση, «απλώς καταθέτει τις απαράδεκτες τα τουρκικές αντιδράσεις».

    Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί και προχωρεί όπως ακριβώς είχε προγραμματίσει στο θέμα των ερευνών και εκμεταλλεύσεων πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Κληθείς να αναφέρει τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ο κ. Πασιαρδής υπενθύμισε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ευρύ το ενδιαφέρον πολλών και μεγάλων εταιρειών από πολλές χώρες του κόσμου.

    [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Χριστόδουλου Πασιαρδή επισήμανε και σήμερα ότι οι αερολιμένες που λειτουργούν στα κατεχόμενα είναι παράνομοι και ως παράνομοι δεν αναγνωρίζονται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος καθορίζει τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

    Ο κ. Πασιαδρής σχολίαζε δηλώσεις που προβάλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ και στις οποίες φέρεται να προέβη ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ σε σχέση με τη λεγόμενη απομόνωση των Τ/Κ.

    Η κυβέρνηση, είπε, προσπαθεί να ελέγξει κατά πόσον αληθεύουν τα όσα μεταδίδουν και αποδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ σχετικά με το θέμα των απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να δήλωσε, κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα, ότι η χώρα του δεν εφαρμόζει ``απομόνωση`` σε βάρος του ψευδοκράτους.

    [03] ΒΕΛΓΙΟ - ΔΕΑ

    Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να συνεισφέρει 250.000 ευρώ προκειμένου να συμβάλει στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), κίνηση την οποία χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, Νίκος Θεοδοσίου.

    Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της Πρεσβείας του Βελγίου στη Λευκωσία και της ΔΕΑ, η συνεισφορά της βελγικής κυβέρνησης «θα βοηθήσει τη ΔΕΑ να επεκτείνει το πρόγραμμα εκταφών και ταυτοποιήσεων και επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων το οποίο άρχισε τον Αύγουστο του 2006».

    Η κυβέρνηση του Βελγίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, «στηρίζει το έργο της ΔΕΑ γιατί ενδυναμώνει το διάλογο ανάμεσα στις κοινότητες και αποδεικνύει ότι οι δύο κοινότητες έχουν σθεναρό ενδιαφέρον για συνεργασία προκειμένου να ξεπεράσουν τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος και να κτίσουν μαζί το κοινό τους μέλλον».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 February 2007 - 14:29:15 UTC