Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Στο Βουκουρέστι βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη έως τις 14 Μαρτίου 2007.

    Συνοδεύεται από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Μιχαηλίδη, καθώς και μεγάλη αποστολή Κυπρίων επιχειρηματιών και εκπροσώπων του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

    Αύριο Τρίτη και Τετάρτη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου και τον Πρωθυπουργό Καλίν Ποπέσκου Ταρικεάνου. Μεταξύ άλλων, θα έχει επίσης συνομιλίες στο Κοινοβούλιο του Βουκουρεστίου με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Νικολάε Βακαρόιου και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής Μπόγκνταν Ολτεάνου, τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Τέοκτιστ και τον Γενικό Δήμαρχο Βουκουρεστίου Αντρίεαν Βιντεάνου.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων Κύπρου - Ρουμανίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι το εμπόριο, οι επενδύσεις και ο τουρισμός, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία η Ρουμανία έχει εισέλθει από της 1ης Ιανουαρίου 2007 ως πλήρες μέλος.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν στις 7:00 το πρωί της Δευτέρας από τη Λάρνακα και, μέσω του αεροδρομίου Αθηνών, θα φτάσουν στο Βουκουρέστι λίγο μετά το μεσημέρι, όπου θα τους υποδεχθεί ο Επικεφαλής του Προεδρικού Πρωτοκόλλου και θα τους συνοδεύσει στο ξενοδοχείο φιλοξενίας τους.

    Την Τρίτη το πρωί, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Τράιαν Μπασέσκου και στη συνάντηση αυτή θα είναι παρόντα και τα μέλη των δύο επισήμων αποστολών.

    Στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου θα υπάρξει απόδοση τιμών και παρέλαση από στρατιωτικό άγημα και θα ακολουθήσει παρουσίαση των μελών των δύο αποστολών παρουσία των μέσων ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα έχουν συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο.

    Ακολούθως, θα υπάρξουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο επισήμων αντιπροσωπειών και υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης.

    Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

    Γύρω στις 2:00 η ώρα, μετά το μεσημέρι, ο Υπουργός Εμπορίου κ. Μιχαηλίδης θα έχει συνάντηση και συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Νικολάε Βακαρόιου, θα υπογράψει στο Βιβλίο των Τιμών και θα επισκεφθεί την Αίθουσα της Ολομέλειας της Γερουσίας.

    Ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στην Κάτω Βουλή, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του σώματος, Μπόγκνταν Ολτεάνου.

    Αργά το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Ιστορίας και στις 7:30 το βράδυ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο δείπνο θα υπάρξει ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο κρατών και σύντομες ομιλίες.

    Την Τετάρτη, στις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου Ταρικεάνου και, 40 λεπτά αργότερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας, όπου θα ομιλήσει ενώπιον του Κυπρο-Ρουμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ρουμανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Τέοκτιστ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο του Βουκουρεστίου.

    Στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Δήμαρχο Βιντεάνου και με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δοθεί το Κλειδί της Πόλης του Βουκουρεστίου και θα υπογράψει στο Βιβλίο Τιμών.

    Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Μουσείο Χωριού ``Ντιμίτρι Γκούστι``, ενώ ενωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στα εγκαίνια καταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στο ξενοδοχείο ``Μάριοτ`` του Βουκουρεστίου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Ρουμανία την Τετάρτη το βράδυ και αναχωρεί στις 21:20 από το Βουκουρέστι, επιστρέφοντας στην Κύπρο γύρω στα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 March 2007 - 20:29:14 UTC