Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΡΩ
  • [02] ΕΕ ΕΥΡΩ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΡΩ

    Τα κοινοβουλευτικά κόμματα έδωσαν ένα θετικό μήνυμα για το θέμα της υιοθέτησης του Ευρώ από την Κύπρο, μετά τη συνεδρίαση της Βουλής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    «Νομίζω ότι το καλύτερο μήνυμα το έχουν πει τα ίδια τα κόμματα ανεξαρτήτως διαφωνιών ως προς την ημέρα εφαρμογής του σχεδίου, όλα τα κόμματα θέλουν να συνεργαστούν για να μειωθούν όσο είναι δυνατό τυχόν δυσκολίες ή δυσμενείς επιπτώσεις από την ένταξη και αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της δεξίωσης του Ιρλανδού Πρεσβευτή για την Εθνική Ημέρα της Ιρλανδίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το έργο της κυβέρνησης είναι να δώσει τα εργαλεία και να ετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο.

    Η εφαρμογή των μέτρων, σημείωσε, δεν επαφίεται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και σε οργανώσεις, οργανωμένα σύνολα και στους πολίτες.

    «Εμείς δίνουμε το εργαλείο στους πολίτες, εξαρτάται από τους πολίτες να διεκδικούν αποτελεσματικά τα δικαιώματα τους», κατέληξε.

    [02] ΕΕ ΕΥΡΩ ΚΥΠΡΟΣ

    «Θετικό γεγονός» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου των τεσσάρων νομοσχεδίων για τη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2008.

    Ερωτηθείσα σχετικά με τη ψηφοφορία, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή «λαμβάνει υπόψη αυτό το θετικό γεγονός».

    Πρόσθεσε ότι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αξιολογούν αυτήν την περίοδο την αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2008.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα κριτήρια, νομικά (νομοθετικό πλαίσιο) και οικονομικά που προβλέπονται από τη Συνθήκη, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 March 2007 - 18:29:12 UTC