Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    H ε/κ πλευρά παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «στόχος και επιδίωξή μας είναι να προωθηθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για επίτευξη μιας ορθής λύσης».

    Από το βήμα του 11ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του ΚΣ ΕΔΕΚ και αναφερόμενος στην εσωτερική διακυβέρνηση, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η συνεργασία των τριών κομμάτων έχει αποδειχθεί χρήσιμη και εποικοδομητική για το εθνικό συμφέρον, για το κοινωνικό σύνολο γενικότερα και για τον απλό πολίτη ειδικότερα.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να μοχθούμε και να αγωνιζόμαστε για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, το συντομότερο δυνατό, στη βάση που καθόρισαν τα Ηνωμένα Εθνη και στα πλαίσια που διαγράφουν οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες".

    Πρόσθεσε πως «έχουμε μπροστά μας τη γνωστή διαδικασία, που με δική μας πρωτοβουλία εγκαινίασε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου του περασμένου χρόνου, και σε αυτήν μένουμε συνεπείς και δεσμευμένοι».

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε «εξίσου εμφαντικά» ότι «δεν θα δεχτούμε καμμιά παρέκκλιση από αυτή τη διαδικασία, διότι αν δεχτούμε, τώρα, μια παρέκκλιση για να διευκολύνουμε, δήθεν, την τ/κ πλευρά, δημιουργούμε προηγούμενο και για άλλες, πιο οδυνηρές και πιο αποφασιστικής σημασίας παρεκκλίσεις που στο τέλος θα ουδετεροποιήσουν όλη τη διαδικασία και τη συμφωνία».

    «Ασφαλώς είναι χρήσιμες οι επαφές και οι επικοινωνίες με τους νόμιμους Τ/Κ κατοίκους της Κύπρου», συνέχισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν αρκεί να ανοίγουν μόνο οι δρόμοι επικοινωνίας και επαφής των δύο κοινοτήτων» και επισημαίνοντας πως «το κυρίως ζητούμενο είναι να ανοίξει και ο δρόμος της λύσης, που θα επανενώνει τον λαό και τη χώρα μας και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια και το καλύτερο μέλλον όλων ανεξαίρετα των πολιτών της πατρίδας μας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα πως η επιθυμία και ο στόχος της επανένωσης δεν εξαντλούνται με τις απλές λεκτικές διακηρύξεις του τύπου «επιθυμούμε σύντομη λύση του Κυπριακού» και «υποστηρίζουμε την επανένωση», επισημαίνοντας ότι η επανένωση έχει ουσιαστικό και συγκεκριμένο περιεχόμενο και επαναλαμβάνοντας ότι πραγματική επανένωση σημαίνει επανένωση του χώρου, της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών της Κύπρου.

    «Σε αυτό το κυρίως ζητούμενο, τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα συνεργαζόμενα στην κυβέρνηση κόμματα, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δοκιμάσθηκε και πέτυχε στην πράξη, στην παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων και χωρίς να περιορισθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, η αυτοτέλεια και η αυτονομία των κομμάτων.

    Η διακυβέρνηση «πέτυχε να αποδώσει συγκεκριμένο και σημαντικότατο έργο. Χωρίς να επιβαρυνθεί με πρόσθετες ή νέες φορολογίες ο λαός και χωρίς να περικοπούν οι κοινωνικές παροχές. Κοινός στόχος μας είναι να διασφαλισθεί και η περαιτέρω συνέχιση και επαύξηση των επιτυχιών, που αποδέκτης τους είναι ο λαός και η πατρίδα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού διατύπωσε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στις υποσχέσεις που έδωσε, είπε πως στο χρονικό διάστημα του ενός έτους, μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί προώθησης του προεκλογικού προγράμματος, ώστε να δικαιωθεί και η δεδομένη αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης, αλλά και οι προσδοκίες του λαού.

    «Τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου πιστώνονται ασφαλώς και στα συνεργαζόμενα κόμματα, που με υπευθυνότητα και δημιουργικό πνεύμα στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση στο συλλογικό έργο της», είπε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμα ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ συμβάλλει, ως υπεύθυνος εταίρος, στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι τόσο οι απελθόντες Υπουργοί Κούλλης Μαυρονικόλας και Δώρος Θεοδώρου, τους οποίους περιβάλλει με την εκτίμηση και την προσωπική του φιλία, όσο και οι Υπουργοί που τους διαδέχθηκαν με τη σύσταση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ επιτέλεσαν και επιτελούν αξιόλογο και σημαντικό έργο, στο έργο που συλλογικά επιτελεί η κυβέρνηση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 18 March 2007 - 10:29:11 UTC