Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία εν ζωή αυτή τη στιγμή ή διαδικασία που θα μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους και να δημιουργήσει κάποιον ορίζοντα για την επανάληψη συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, εκτός από τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου.

    Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της ε/κ πλευράς επικεντρώνεται στο να μην καταρρεύσει η συμφωνία, όπως έχει επιδιώξει η τουρκική πλευρά, και να εφαρμοστεί.

    Ερωτηθείς για δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι η τουρκική πλευρά στηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, ο κ. Λιλλήκας είπε: ``Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η δήλωση του κ. Γκιουλ, εκτός και αν δεν έχει διαβάσει την επιστολή του κ. Ταλάτ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ``.

    Πρόσθεσε πως ``εάν υπάρχει καλή βούληση και αν δεν έχει αλλάξει θέσει η τ/κ ηγεσία και η τουρκική κυβέρνηση για τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, αυτό πρέπει να το δείξουν στην πράξη και όχι με δηλώσεις``.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο ανάληψης διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ``διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται συστηματικά και δεν περιμέναμε τις χθεσινές δηλώσεις για να γίνει``.

    ``Αλλά το τί κάνουμε να μου επιτρέψετε να μην το δημοσιοποιούμε. Το να δημοσιοποιούμε κάθε κίνηση που κάνουμε δεν μας βοηθά στην εξυπηρέτηση του στόχου μας``, σημείωσε.

    Ερωτηθείς εάν πρόκειται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτό είναι ``πολύ πιθανόν``.

    Ανέφερε, επίσης, ότι ``η προσπάθεια μας επικεντρώνεται και θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας και να την εντείνουμε στο να μην καταρρεύσει η συμφωνία, όπως έχει επιδιώξει η τουρκική πλευρά, αλλά αντίθετα, όχι απλά να την κρατήσουμε στη ζωή, αλλά να την εφαρμόσουμε τη συμφωνία``.

    ``Δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία εν ζωή αυτή τη στιγμή ή διαδικασία που θα μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους και να δημιουργήσει κάποιον ορίζοντα για την επανάληψη πλήρων συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``όσοι νοιάζονται ειλικρινά για την επίτευξη προόδου στην επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να ενώσουν τώρα τις δυνάμεις τους, να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους προς την τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 April 2007 - 11:29:14 UTC