Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
  • [02] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

    Μηνύματα ενότητας προς τον Κυπριακό στον αγώνα του για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος, έστειλε ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον χαιρετισμό του προς το συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνέδριο επισήμανε την αγαστή συνεργασία που υπήρχε και υπάρχει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

    Εξηγώντας τη θέση του είπε πως αυτό σημαίνει ότι «πρέπει να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατές μας φωνές μέσα στους διεθνείς οργανισμούς και η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ μας δίνει αυτή την δυνατότητα».

    Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να σκεφθούμε και πως μπορεί να προχωρήσουμε και στις βορειοατλαντικές δομές. Μην ξεχνάτε ότι κατέθεσε αίτηση για το τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (Partnership for Peace) και η Μάλτα και μόνο η Κύπρος είναι που δεν έχει καταθέσει. Είναι ένα δικό σας θέμα και βέβαια θα το συζητήσετε, αλλά εγώ ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα ήθελα να το καταθέσω ως άποψη και να σας πω ότι θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο να δυναμώσουμε την φωνή μας. Γιατί να ξέρετε όταν μιλάμε με επιχειρήματα μας ακούν και μας καταλαβαίνουν. Κι αυτό έχει γίνει κατανοητό ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου και στην ΕΕ με το συνάδελφο Υπουργό Εθνικής Αμύνης, έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία όπως και τα επιτελεία μας και μπορέσαμε πράγματι να κάνουμε κινήσεις που μας βοηθούν να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες μας ενισχύοντας έτσι την διπλωματική μας σχέση».

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αμυντική διπλωματία πάει επικουρικά με την διπλωματία και τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης πρέπει να συνεργάζονται και ταυτόχρονα να έχουν ενιαίο λόγο, εθνικό».

    [02] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

    Γαστρεντερικές διαταραχές παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης ο οποίος νοσηλεύεται από με αφυδάτωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας όπου κρατείτο.

    Σε δηλώσεις η παθολόγος Μαργαρίτα Κουρουκλάρη ανέφερε ότι ο κ. Ματσάκης «πέρασε ήσυχο βράδυ και η κατάσταση της υγείας του είναι περίπου η ίδια όπως όταν ήρθε στο Νοσοκομείο. Σήμερα (Κυριακή) παρουσίασε και μερικές γαστρεντερικές διαταραχές και θα παραμείνει στο Νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία» είπε.

    Η κ. Κουρουκλάρη ανέφερε ότι ο ευρωβουλευτής παίρνει υγρά και πως «η αφυδάτωση δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί».

    Πρόσθεσε ακόμα ότι ο κ. Ματσάκης συνεργάζεται πλήρως με τους θεράποντες ιατρούς του και δήλωσε ότι «σήμερα δεν θα πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 15 April 2007 - 11:29:20 UTC