Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΛΥΜΠΙΑ
  • [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Ιβάν Γκασπάροβιτς δήλωσε ότι ήρθε η ώρα που η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μιλήσει πιο συγκεκριμένα και απόλυτα για την τήρηση των όρων για την ένταξη της Τουρκίας και να οριστεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για συμμόρφωση με τους συγκεκριμένους όρους.

    Σε δηλώσεις μετά από επίσημες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και αντιπροσωπείες των δύο χωρών, ο κ. Γκασπάροβιτς διαβεβαίωσε ότι η Σλοβακία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να λυθεί το Κυπριακό θετικά για την κυπριακή κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ και το ΣΑ θα ζητήσουν να μετατραπούν τα λόγια σε πράξεις και να επαναδραστηριοποιηθεί αμέσως χωρίς όρους και προϋποθέσεις η διαδικασία Γκαμπάρι.

    Επίσης δήλωσε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Σλοβακίας για λύση του Κυπριακού και ανέφερε επίσης ότι σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν σχεδόν ταυτότητα απόψεων.

    Μιλώντας μετά τις συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε ευγνωμοσύνη του προς τη Σλοβακία «για τις θέσεις αρχής που εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζει όσον αφορά θέματα που αφορούν την Κύπρο, στην ΕΕ, στο ΣτΕ, και πιο σημαντικό στο ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών όπου η Σλοβακία είναι μη μόνιμο μέλος».

    [02] ΥΠΕΣ - ΛΥΜΠΙΑ

    Τεχνοκράτες του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ενωση Κοινοτήτων και Μέλη της Κοινότητας Λυμπιών θα εξετάσουν κάποια τεχνικά θέματα, που προέκυψαν από τις διαβουλεύσεις επί της μεσολαβητικής πρότασης της Ενωσης Κοινοτήτων για ενδεχόμενη μετακίνηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή Λυμπιών.

    Αυτό προέκυψε από την πέραν των δύο ωρών συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη με τον Κοινοτάρχη Λυμπιών Σοφοκλή Σάββα, αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας και την Ενωση Κοινοτήτων.

    Τόσο ο ΥΠΕΣ όσο και ο Κοινοτάρχης Λυμπιών, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για τις σκέψεις που αντηλλάγησαν, χαρακτήρισαν τη συζήτηση εποικοδομητική και τόνισαν ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί μέχρι τη λύση του όλου θέματος.

    [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

    Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μαζική και συγκινητική, όπως τη χαρακτήρισε, ανταπόκριση των Αμμοχωστιανών στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και εκτιμά, τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της εκστρατείας συλλογής υπογραφών, ότι δεν θα υπάρξει Αμμοχωστιανός που δεν θα υπογράψει τη σχετική διακήρυξη τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό όπου έχει δοθεί παράταση της εκστρατείας μέχρι τις αρχές Μαΐου.

    Σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Γαλανός είπε ότι πριν ακόμα από τη λήξη της εκστρατείας υπάρχουν ήδη ευεργετικά αποτελέσματα, όπως είναι η συνένωση όλων των Αμμοχωστιανών σε αυτή την κοινή προσπάθεια αλλά και η συμπαράσταση στο Δήμο Αμμοχώστου όλων των Ελληνοκύπριων προσφύγων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 April 2007 - 13:29:15 UTC