Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΑΣΕΙΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [02] ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΥΠΕΣ - XYTY
  • [04] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΑΣΕΙΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η Κυβέρνηση μελετά με πολλή προσοχή το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής είπε ότι «το περιεχόμενο του ψηφίσματος μελετάται από την Κυβέρνηση σε συνάρτηση με άλλες μελέτες που έγιναν και με άλλες γνωμοδοτήσεις που δόθηκαν στο παρελθόν για να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο».

    «Η Κυβέρνηση σέβεται και λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ομόφωνη θέληση της Βουλής», τόνισε ο κ. Πασιαρδής, προσθέτοντας πως το θέμα αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με σύνεση και υπευθυνότητα.

    Αναφορικά με το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων, ο κ. Πασιαρδής επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση μελετά και το ψήφισμα και τις εισηγήσεις της Βουλής και θα τοποθετηθεί όταν η ίδια κρίνει ότι προσφέρεται ο χρόνος για να εγερθούν αυτά τα θέματα.

    Σε παρατήρηση ότι έγινε και παλαιότερα έρευνα και υπήρξε και γνωμάτευση από τον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Λουκή Λουκαϊδη, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη και το περιεχόμενο της έρευνας.

    [02] ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ξεκινά την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Αλεξέι Γκαρντίεφ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δήμοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου, καθώς και διαβουλεύσεις με τον Επίτροπο για θέματα Υγείας Μάρκο Κυπριανού.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γκαρντίεφ δήλωσε ότι «Ρωσία και Κύπρος μπορούν πολύ επιτυχώς να συμπληρώνουν η μία την άλλη στην αγροτική παραγωγή», γι αυτό και κατά τις διμερείς συνομιλίες «θα συζητήσουμε λεπτομερώς πώς να ενισχύσουμε τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, τις σχέσεις μας στον τομέα της αγροτικής επιστήμης, της εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν σοβαρά περιθώρια».

    [03] ΥΠΕΣ - XYTY

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι δεν συζητείται ακύρωση της δημιουργίας της Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Οικιακών Στερεών Απορριμμάτων ούτε και μετακίνησή της σε άλλη περιοχή, αλλά αυτό που τίθεται προς συζήτηση είναι η ανέγερση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) εκεί όπου είναι τεχνικά εφικτό, εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές της ΕΕ και τις μελέτες που έχουν ήδη εγκριθεί στην περιοχή της Κόσιης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων της Κίνας, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το Σάββατο συναντάται εκ νέου στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Κοινοτική Αρχή Λυμπιών με την οποία θα εξετάσουν τις δυο τρεις επιλογές που μελετούνται για ανέγερση του ΧΤΤΥ και είναι από τεχνικής απόψεως εφικτές.

    [04] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ

    Η κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου καταδικάζουν για μια ακόμη φορά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας αλλά και στην καταστροφή της Κύπρου με το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 74.

    Με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου, 1967, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής σημείωσε πως "πάνω στα ερείπια της Κύπρου αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα".

    «Τιμούμε ξανά όσους αντιστάθηκαν στη στρατιωτική χούντα αλλά και όσους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Πασιαρδής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 April 2007 - 11:29:26 UTC