Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ολοκληρώνεται την Κυριακή η επταήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου στην Κύπρο και ο ίδιος, μαζί με την επίσημη συνοδεία του, αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 7:00 το βράδυ της Κυριακής, επιστρέφοντας στην Αθήνα.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος της τελευταίας ημέρας της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, πραγματοποιείται από το πρωί αρχιερατικό συλλείτουργο στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παλουριώτισσα.

    Στη διάρκεια του συλλείτουργου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β` θα απονείμει στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος το Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της κυπριακής Εκκλησίας.

    Στις 13:00, στην Αρχιεπισκοπή, θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στη συνοδεία του από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, στο οποίο αναμένεται να παρακαθήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    [02] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται από την Κυριακή μέχρι και την προσεχή Τρίτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών και της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Εργαζομένων, με θέμα τον ``Αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων``. Στην Αθήνα, ο κ. Χριστόφιας θα έχει επίσης επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, κατά τις οποίες θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο κ. Χριστόφιας, φθάνοντας γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα, θα έχει το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνάντηση με το Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο θα επισκεφθεί στην οικία του. Τη Δευτέρα το πρωί, θα συναντηθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και με την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη και μετά το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο.

    Το βράδυ της Δευτέρας, θα μιλήσει στην εκδήλωση της Προοδευτικής και της Δημοκρατικής Κίνησης. Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ αργότερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 May 2007 - 9:29:12 UTC