Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΙΡΛΑΝΔΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ φθάνει το βράδυ της Πέμπτης στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη - την πρώτη ενός αρχηγού του αυστριακού κράτους - συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μάργκιτ, τον Υπουργό Αμυνας Νόρμπερτ Ντάραμπος, τον Αντιπρόεδρο του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Ρίχαρντ Σεντς και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Γιοχάνες Κίρλε.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Φίσερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, αναμένεται να βρεθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επίλυσής του, η θέση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση τρία χρόνια μετά την ένταξή της, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ζητήματα επίκαιρου ενδιαφέροντος, αλλά και οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες θεωρούνται και από τις δύο πλευρές ως άριστες.

    Ο κ. Φίσερ ανταποδίδει επίσκεψη εργασίας που είχε πραγματοποιήσει πέρσι το Φεβρουάριο στη Βιέννη ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, ενώ ο ίδιος είχε βρεθεί στην Αυστρία και τον Ιούλιο του 2004 σε επίσκεψη εργασίας που εντασσόταν στην τότε περιοδεία του σε ορισμένες κοινοτικές πρωτεύουσες κάτω από τα νέα δεδομένα της τότε ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ο Αυστριακός πρόεδρος είχε επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο το 2002 ως τότε Πρόεδρος της αυστριακής Βουλής.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΙΡΛΑΝΔΙΑ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την αποκατάσταση, της συγκυβέρνησης στη Βόρειο Ιρλανδία.

    ``Αυτό είναι ένα γεγονός μείζονος σημασίας για την ειρηνευτική διαδικασία, το οποίο εκπροσωπεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Βόρειο Ιρλανδία``, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ιδιαίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει τη δέσμευση των εμπλεκόμενων μερών στο να θέσουν τις διαφορές τους κατά μέρος, σε μια προσπάθεια να οικοδομήσουν μια αληθινή και διαρκή συμφιλίωση.

    Επαινεί, επίσης, ``τις κοινές προσπάθειες των Κυβερνήσεων Βρετανίας και Ιρλανδίας προς την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής (Μπέλφαστ)``. ``Αυτό αποτελεί μια ιστορική διέξοδο που δεσμεύει όλους τους συμμετέχοντες σε αποκλειστικά δημοκρατικούς και ειρηνικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών τους με δίκαιο, βιώσιμο και κοινά αποδεκτό τρόπο``, καταλήγει η ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 May 2007 - 9:29:12 UTC