Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΘΡΩΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

  • [01] ΕΝΘΡΩΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

    Εγκαθίστασαι Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου όχι όμως εντός της ιστορικής πόλεως αλλά πλησίον και έξωθεν αυτής και το καθήκον σου είναι να αγωνιστούμε σθεναρά για απελευθερωθούν τόσο η κατεχόμενη Αμμόχωστος όσον και όλα τα σκλαβωμένα εδάφη μας από την επαίσχυντη τουρκική σκλαβιά, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β` κατά την σημερινή ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

    Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β` είπε πως κατά την εύσημον για την Κυπριακή εκκλησία ημέρα δεν θα ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στα δεινά της δοκιμαζομένης πατρίδας και «στο ύψιστο ηθικό μας χρέος να την εξαγάγουμε εκ της οδύνης και του εθνικού της πόνου, στην εθνική αναψυχή και λύτρωση».

    Οι βαρβαρικές χορδές του Αττίλα, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, μας αποστερούν από μια τέτοια δικαιωματική και ιστορική χαρά. ``Γι αυτό το χρέος της Κυπριακής εκκλησίας και ιδιαίτερα εσένα ως Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου είναι να αγωνιστούμε σθεναρά για να απελευθερωθούν τόσο η κατεχόμενη Αμμόχωστος όσον και όλα τα σκλαβωμένα εδάφη μας από την επαίσχυντη τουρκική σκλαβιά``, σημείωσε.

    Στην αντιφώνηση του, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασίλειος διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια του θα είναι η πνευματική, η κοινωνική και η οικονομική εξύψωση του ιερού κλήρου, ώστε να υπάρξουν όπως πρόσθεσε, οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη επιτέλεση του πνευματικού ενοριακού έργου.

    Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα εργαστούμε για τη διοικητική οργάνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και την προώθηση του πνευματικού της έργου στις ενορίες και στις κοινότητες.

    Αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της πατρίδας δημιουργεί παντός είδους επιπτώσεις, οι οποίος όπως ανέφερε, «επιβάλλουν τη συνεχή επαγρύπνηση και το ενδιαφέρον της εκκλησίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 12 May 2007 - 13:29:12 UTC