Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ

  • [01] ΡΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    Φαίνεται ότι υπάρχει η πιθανότητα για μια ακόμη φορά οι στρατιωτικοί να πάρουν το πρόσταγμα στην Τουρκία και, εάν αυτό συμβεί, τότε προφανώς αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ευρωπαϊκές αξίες και δεν συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς νόμους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Ραν επανέλαβε την υποστήριξή του στον αγώνα της Κύπρου, σημειώνοντας πως, εκτός από τις συναντήσεις του στο νησί με την πολιτική ηγεσία, είχε συναντήσεις και με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις 15 Νοτιοαυστραλών κυπριακής καταγωγής, που έχουν χάσει τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, εναντίον της Τουρκίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού η κυβέρνησή του χρηματοδοτεί αυτές τις προσφυγές.

    Πρόσθεσε πως αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και πως η κυβέρνησή του είναι η μόνη εκτός Κύπρου που υπήρξε έτοιμη να αναλάβει δράση, με τη χρηματοδότηση αυτών των υποθέσεων.

    Είπε πως είναι πολύ σημαντικό για τους φίλους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν τον αγώνα, προσθέτοντας πως «αυτό που χρειάζεται η Κύπρος είναι φίλους σε κάθε διεθνές βήμα».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

    Θέματα που αφορούν το Υπουργείο Αμυνας, την Εθνική Φρουρά και την ασφάλεια της χώρας μας είναι τόσο λεπτά, τόσο ευαίσθητα και τόσο σοβαρά που να μην ανέχονται ευνοιοκρατικές νοοτροπίες, υπηρεσιακές αντιπαραθέσεις και πειράματα αναξιοκρατίας, είπε ο νέος Υπουργός Αμυνας Χριστόδουλος Πασιαρδής, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Αμυνας από τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Αμυνας.

    Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Αμυνας, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπισμπίκα, ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι θα είναι ευτυχής εάν μπορέσει ως Υπουργός Αμυνας να συμβάλει σε έργα πολλά.

    ``Για να διασφαλιστεί αυτή η δυνατότητα απαιτείται συλλογική προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα και αρμονική συνεργασία. Ιδιαίτερα, σε αυτό το Υπουργείο, τα λόγια τα πολλά περιττεύουν, και θα πρέπει μόνο να πλεονάζει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και προπαντός η δημιουργία, χωρίς ανεπίτρεπτους θορύβους, χωρίς εντυπωσιακές διαφημίσεις. Προσβλέπω στη βοήθεια όλων σας και στη συνεργασία με όλους σας σε μια κοινή προσπάθεια για την επίτευξη κοινών στόχων``, πρόσθεσε.

    [03] ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης αλλά και της διεθνούς κοινότητας στο Κυπριακό είναι η πολιτική κρίση που επικρατεί στην Τουρκία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας.

    Ωστόσο είπε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κρίση στην Τουρκία, για την ώρα, η θέση είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις για το μέλλον είναι η εφαρμογή της 8ης Ιουλίου. Αυτό, συνέχισε, εξαρτάται από την καλή θέληση που θα πρέπει να δείξει η τ/κ και η τουρκική πλευρά.

    Κληθείς να εκτιμήσει αν θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δεδομένης της κατάστασης στην Τουρκία και την έντονη προεδρολογία που αναπτύσσεται στην Κύπρο, ο κ. Λιλλήκας είπε ``δεν νομίζω οι εξελίξεις εντός της Κύπρου να επηρέασαν ποτέ ή να αποτέλεσαν ποτέ ανασταλτικό παράγοντα για την εξέλιξη ή τη συζήτηση του κυπριακού προβλήματος».

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ

    Συνάντηση και γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και οι αρχηγοί των συνεργαζομένων κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέστησαν, πέραν του Προέδρου Παπαδόπουλου, οι Δημήτρης Χριστόφιας, Μάριος Καρογιάν και Γιαννάκης Ομήρου.

    Εγκυρες πηγές, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι τα δύο βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος ήταν η πορεία της τριμερούς στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης και οι προεδρικές εκλογές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 May 2007 - 17:29:15 UTC