Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ

    ΜΠΟΛΟΝΙΑ


  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

    Οριστικά κλειστό είναι σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ακη Κλεάνθους το θέμα ένταξης των λεγόμενων πανεπιστημίων του ψευδοκράτους στη διαδικασία της Μπολόνια.

    ``Το θέμα της ένταξης του ψευδοκράτους στη διαδικασία της Μπολόνια έχει οριστικά κλείσει``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους.

    Ο κ. Κλεάνθους επιστρέφει στην Κύπρο πλήρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

    Σε δηλώσεις του στο KYΠΕ, ο κ. Κλεάνθους είπε ότι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που από καιρό κατέβαλε η τουρκική πλευρά ανάμεσα σε πολλές χώρες για να εξασφαλίσει υποστήριξη για αναγνώριση των λεγομένων πανεπιστημίων στα κατεχόμενα, η Σύνοδος απέρριψε το αίτημα.

    Επίσης, αποτράπηκε απόπειρα εκ μέρους της Βρετανίας να περιλάβει, ως φιλοξενούσα χώρα, στο τελικό ανακοινωθέν, πρόταση για μια άτυπη, όπως αναφερόταν, σχέση μεταξύ των λεγόμενων τριτοβάθμιων εκπαιδευτηρίων του ψευδοκράτους και των αναγνωρισμένων από τη Διαδικασία της Μπολόνια πανεπιστημίων. Η αγγλική αντιπροσωπεία απέσυρε την πρότασή της όταν η Κύπρος, η Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες την πληροφόρησαν παρασκηνιακά ότι θα αντιτάσσονταν.

    ``Εμείς είπαμε ότι η πρόταση αυτή θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου, διότι θα δημιουργούσε μια νέα διαδικασία``, πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.

    Ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει την εκπαίδευση στον κατάλογο των θεμάτων που υπέβαλε για συζήτηση θεμάτων καθημερινότητας, στο πλαίσιο της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου.

    Ο κ. Κλεάνθους τόνισε ότι η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουσα στη Διαδικασία της Μπολόνια, εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για αξιοποίηση των κατακτήσεών της στον εκπαιδευτικό τομέα, που μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική της ανάπτυξη.

    Στο μεταξύ, η επίσκεψη του στο Λονδίνο έδωσε στον Υπουργό Παιδείας μια πρώτη ευκαιρία επαφών για την παροικιακή παιδεία.

    Χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο0 Γιώργο Ιακώβου, ο κ. Κλεάνθους είχε συνάντηση, στην Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο, που είναι και Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης (ΕΦΕΠΕ).

    Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον κ. Κλεάνθους για όλες τις πτυχές του εκπαιδευτικού θέματος με κατάληξη τη νευραλγικής σημασίας συμβολή του κυπριακού όπως και του ελληνικού κράτους.

    Αργότερα, συνοδευόμενος από τον κ. Ιακώβου, ο Υπουργός συσκέφθηκε με τον Προϊστάμενο της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής Νίκο Κωνσταντίνου, και μέλη του σώματος.

    Στη συνέχεια παρακάθισε σε κοινή σύσκεψη με ηγετικούς παράγοντες του ΕΦΕΠΕ, των Ανεξαρτήτων Σχολείων Λονδίνου και των Ανεξαρτήτων Σχολείων Αγγλίας.

    Ο κ. Κλεάνθους φιλοξενήθηκε σε δείπνο που παρέθεσε η Υπάτη Αρμοστεία και στο οποίο παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος και οι εκπρόσωποι όλων των Εκπαιδευτικών Φορέων.

    Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους είπε ότι ως αποτέλεσμα των πρώτων αυτών επαφών με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου όπως και των διεργασιών που γίνονται στο Υπουργείο, στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, θα καταλήξει στα συμπεράσματά του για τους καλυτέρους τρόπους αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων της παροικιακής παιδείας. Θα επιδιώξει και ειδικές, γι αυτό το θέμα, διαβουλεύσεις με την Ελληνίδα ομόλογο του Μαριέττα Γιαννάκου.

    Σε σχέση με το θέμα επιδομάτων για τα μέλη της Εκπαιδευτικής Αποστολής θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν ενωρίς στα πλαίσια των προετοιμασιών για τη νέα σχολική χρονιά, είπε ο κ. Κλεάνθους


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 May 2007 - 11:29:12 UTC