Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ
  • [03] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΑΘΗΝΑ
  • [04] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΑΜΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οποιος θέλει δείγματα γραφής ότι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού είναι η Αγκυρα, αρκεί να έχει σοβαρά ασχοληθεί με το Κυπριακό και να το έχει μελετήσει, μπορεί να το διαπιστώσει, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον Κουρτ Βάλτχαϊμ, στην πρεσβεία της Αυστρίας στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν η αναφορά του ότι το κλειδί των εξελίξεων είναι η Αγκυρα συνιστά στην πραγματικότητα πολιτική αρνητική, αδράνειας και ηττοπάθειας, απάντησε:

    «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί στην Κύπρο που δεν αναγνωρίζουν ότι το

    κλειδί της λύσης του Κυπριακού ήταν και παραμένει η Αγκυρα. Οποιος θέλει δείγματα γραφής, αρκεί να έχει σοβαρά ασχοληθεί με το Κυπριακό

    και να το έχει μελετήσει, μπορεί να το διαπιστώσει». Σε ερώτηση πώς ξεφεύγουμε από αυτή τη διαδικασία εφόσον το κλειδί είναι στην Αγκυρα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «πιστεύουμε ότι και η Αγκυρα πρέπει να ενδιαφερθεί για λύση του Κυπριακού όπως και οι Τ/Κ. Εξίσου σωστό είναι όμως ότι τίποτε οι Τ/Κ δεν μπορούν να αποφασίσουν χωρίς την έγκριση της Αγκυρας. Δείγματα είχαμε μόλις τις πρόσφατες μέρες και στο παρελθόν».

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου Ρουμανίας και η ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διμερές επίπεδο αλλά και από κοινού στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας Nicolae Vacaroiu.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του για την κατανόηση που δείχνει η Ρουμανία, η Γερουσία και προσωπικά ο Πρόεδρος της Γερουσίας για την υπόθεση της Κύπρου και για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως η Ρουμανία και η Κύπρος έχουν άριστες σχέσεις και ότι διεξάγεται πολιτικός διάλογος σε όλα τα επίπεδα, πράγμα το οποίο δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στις διμερείς σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, έχει αυξηθεί ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρουμανίας και της Κύπρου.

    [03] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΑΘΗΝΑ

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο νέος Υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Πασιαρδής θα συναντηθεί την Τρίτη, στο ΥΠΕΘΑ, με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

    [04] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΑΜΣ

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, υπό την προεδρία του Αρχιδικαστή Λόρδου Φίλιπς, ενώπιον του οποίου άρχισε τη Δευτέρα η ακρόαση για την αίτηση του Μελέτη Αποστολίδη, αποφάσισε να διακόψει την ακρόαση, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η ακρόαση θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 10:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Κύπρου).

    Τη Δευτέρα, ο Λόρδος Φίλιπς ανακοίνωσε ότι το Δικαστήριο προτίθεται να παραπέμψει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μερικά σημεία της υπόθεσης Οραμς, τα οποία είναι ουσιαστικά για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

    Ο Λόρδος Φίλιπς, από τα πρώτα λεπτά της πρωινής συνεδρίας του Δικαστηρίου, συμβούλευσε τους δικηγόρους των διαδίκων ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μεταπειστεί.

    Ζήτησε από τις δύο πλευρές να αποφασίσουν για την περαιτέρω διαδικασία, αν δηλαδή συμφωνούν με αυτή τη θέση του Δικαστηρίου, οπότε θα διαβουλευθούν μεταξύ τους για τα σημεία που θα παραπεμφθούν. Εάν διαφωνούν, θα ακολουθηθεί η χρονοβόρα διαδικασία για να μεταπεισθεί το Δικαστήριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 June 2007 - 17:29:12 UTC