Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΟΗΕ

  • [01] ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε χθες γύρω στις 13:00 χθες σε πευκόφυτες περιοχές στον Σαϊτά συνεχίζει να κατακαίει τεράστιες εκτάσεις από πευκοδάσος και φυτείες.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι η μεγαλύτερη που ξέσπασε μέχρι σήμερα στην Κύπρο, εργάζονται μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Αμυνας, του Ταμείου Θύρας, του στρατού και πολίτες.

    Οι προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίστηκαν καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σε διάφορες περιοχές σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

    Στο μεταξύ, αεροπλάνα και ελικόπτερα από την Κύπρο και το εξωτερικό ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Από τη φωτιά κάηκαν μερικά εξοχικά σπίτια, έξω από το Πελένδρι και τον Καρβουνά. Επίσης, κάηκαν εστιατόρια και υποστατικά και φάρμες με ζώα, ενώ άμεσο κίνδυνο διέτρεξαν οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Λεμεσού και της Μητρόπολης Κιτίου.

    Σε ανακοίνωση της, η Μητρόπολη Λεμεσού αναφέρει ότι τα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν στην κατασκήνωση της Μητρόπολης Λεμεσού στον Σαϊτά, βρίσκονται ήδη σε ασφάλεια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή γύρω από τον χώρο της κατασκήνωσης τυλίχθηκε στις φλόγες και έχει κατακαεί. Το κτίριο ωστόσο της κατασκήνωσης βρίσκεται ακόμη ανέπαφο.

    Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, τα παιδιά εκκενώθηκαν από την κατασκήνωση και έχουν ήδη επιστρέψει στους γονείς τους με ασφάλεια.

    Επίσης, έχει εκκενωθεί το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, το οποίο περικυκλώθηκε από τις φλόγες.

    Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι τα ελικόπτερα και αεροπλάνα τα οποία εργάζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνονται στην περιοχή Σαϊτά - Τροόδους θα εφοδιάζονται με νερό από τη μαρίνα του ξενοδοχείου St. Raphael στη Λεμεσό.

    Για τον λόγο αυτό, παρακαλείται το κοινό όπως αποφεύγει να διακινείται με σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, για να μπορούν τα πτητικά μέσα να εφοδιάζονται απρόσκοπτα με νερό από τη θαλάσσια περιοχή.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΟΗΕ

    Με οδηγίες της κυπριακής κυβέρνησης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης προέβη στις 22 Ιουνίου προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν, σε γραπτό έντονο διάβημα για τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών, σπιτιών ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας, που βρίσκονται στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, αφού κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη παράγραφο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που επικρίνει τις κατεδαφίσεις, και αφού εκφράζει εκτίμηση για τις προσπάθειες της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες, σημειώνει μετά λύπης του ότι μέχρι στιγμής 80 σπίτια έχουν κατεδαφιστεί και πολλά άλλα βρίσκονται στη σειρά για κατεδάφιση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 30 June 2007 - 9:29:14 UTC