Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [02] ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΛΙΡΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩ
  • [03] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • [04] ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΛΑΤ

  • [01] ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στους ηγέτες του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και του ΚΣ ΕΔΕΚ ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εξερχόμενος της συνάντησης των τριών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία όπως αναμενόταν, επικύρωσε το ``διαζύγιο`` του ΑΚΕΛ τόσο με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο όσο και με τα άλλα δύο κόμματα που αποτελούσαν τη συγκυβέρνηση.

    Τη διάλυση της τριμερούς επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ για τη δική του υποψηφιότητα και συνέχιση της τριμερούς συνεργασίας δεν έγινε αποδεκτή από τους συνομιλητές του και εξέφρασε θλίψη για την εξέλιξη αυτή.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν επιβεβαίωσε με τη σειρά του τη λήξη της συνεργασίας των τριών κομμάτων καθώς και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος.

    [02] ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΛΙΡΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩ

    Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) κλείδωσε την κυπριακή λίρα με το ευρώ, και ένα ευρώ θα αξίζει 0,585274 λίρες. Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ την 1ην Ιανουαρίου 2008, όπως έχει προγραμματιστεί.

    Οι Υπουργοί έδωσαν στην Κύπρο και τη Μάλτα το πράσινο φως για να υιοθετήσουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σε συνεδρία τους στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών Fernando Teixeira dos Santos, του οποίου η χώρα προεδρεύει της ΕΕ, συνεχάρη τις δύο χώρες ``για αυτό το επίτευγμα, που αποτελεί αποτέλεσμα των κατάλληλων πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια``.

    [03] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα καταστροφής όλων των αποθηκευμένων ναρκών κατά προσωπικού τις οποίες κατείχε, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Σύμβαση της Οττάβας για την Απαγόρευση της Χρήσης, Αποθήκευσης, Παραγωγής και Μεταφοράς Ναρκών κατά προσωπικού και για την Καταστροφή τους.

    Για να σηματοδοτήσει αυτό το σημαντικό γεγονός η κυπριακή Κυβέρνηση διοργάνωσε ειδική τελετή στο πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στο Τσέρι, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα, του Υπουργού Αμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή, του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Νικόλαου Μπισμπίκα και ξένων διπλωματών.

    [04] ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΛΑΤ

    Ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ απάντησε θετικά στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου να συναντηθούν για συζήτηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι συναντήσεις τους θα πρέπει να είναι σε περιοδική βάση.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα που συγκάλεσε μετά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος για να συναντηθούν, ο κ. Ταλάτ είπε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία της 8ης Ιουλίου πρέπει να τύχουν χειρισμού σε επίπεδο ηγετών των δύο κοινοτήτων και οι συναντήσεις μεταξύ τους να γίνουν συνεχείς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 10 July 2007 - 11:29:20 UTC