Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] AHK - ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΑΕΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
  • [02] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡOΣ - ΘΕΡΜΟΠΛΗΞIΑ - ΚΕΝ ΛAΡΝΑΚΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟ
  • [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
  • [04] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΕΠΙΤΡΟΠH - ΑΠΟΝΑΡΚΟΘEΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝIΑ

  • [01] AHK - ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΑΕΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟ

    Σε οριακό σημείο λόγω βλάβης σε αεριοστρόβιλο του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Μονής, είναι την Τρίτη η δυνατότητα παραγωγής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

    Εξαιτίας των συνεχιζόμενων υψηλών θερμοκρασιών και κατ` επέκταση της μεγάλης ζήτησης για ηλεκτρισμό, η ΑΗΚ κάνει επείγουσα έκκληση προς όλο το καταναλωτικό κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής.

    Προσθέτει ότι οι διακοπές ηλεκτρικές ενέργειας που ήδη παρατηρούνται τοπικά σε κεντρικά συστήματα κλιματισμού οφείλονται σε απόρριψη φορτίου από υπερβολική ζήτηση, η οποία, λόγω των εξαιρετικά ψηλών θερμοκρασιών, έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα.

    Διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρήθηκε γύρω στη 13.10 το μεσημέρι της Τρίτης, σε κατοικημένες περιοχές της Λάρνακας, όπως στους Αγίους Ανάργυρους, στις Κόκκινες και σε άλλες κεντρικές περιοχές.

    Σύμφωνα με την Αρχή Ηλεκτρισμού, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου από τον καύσωνα, 4 - 5 μετασχηματιστές έχουν παρουσιάσει βλάβη και συνεργεία της ΑΗΚ καταβάλλουν προσπάθειες για επιδιόρθωση της.

    Διακοπές σημειώνονται και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κλιματιστικά μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων παγκύπρια, τα οποία διαθέτουν κεντρικά συστήματα κλιματισμού.

    [02] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡOΣ - ΘΕΡΜΟΠΛΗΞIΑ - ΚΕΝ ΛAΡΝΑΚΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟ

    Αρκετά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού, ο οποίος μεταφέρθηκε γύρω στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με συμπτώματα θερμοπληξίας.

    Πρόκειται για το Νεόφυτο Γεωργίου, 18 χρόνων από τα Λύμπια, και το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αναφοράς το βράδυ της Δευτέρας.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Ανδρέα Πούλλος ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του εθνοφρουρού είναι αρκετά κρίσιμη. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, είχε σπασμούς και χρειάστηκε να μπει στον αναπνευστήρα. Η κατάστασή του είναι αρκετά δύσκολη».

    Στο Νοσοκομείο μετέβη γύρω στις δέκα το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, ο οποίος επισκέφθηκε τον εθνοφρουρό και ενημερώθηκε για την κατάστασή του από το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου.

    [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

    H Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη, αναφέρει πως ο διορισμός της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως της πρώτης γυναίκας Υπουργού Εξωτερικών, φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει ορισμένους.

    Προσθέτει πως ως διπλωμάτης πάντα ήταν ταγμένη στην πιστή προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τη δημοκρατική ψήφο του λαού και το πρόγραμμα της εκάστοτε Κυβέρνησης.

    Οσον αφορά το Σχέδιο Ανάν, η κ. Μαρκουλλή σημειώνει πως αυτό που έχει σημασία είναι η συντριπτική καταψήφιση του από το 76% των Ελληνοκυπρίων, που αντανακλά την τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

    Προσθέτει πως ``για μένα αυτό που πρέπει να τονίζεται σήμερα είναι όχι στην παραμονή έστω και ενός ξένου στρατιώτη στο ευρωπαϊκό έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι στην παραμονή των εποίκων που η απλή παρουσία τους στο νησί αποτελεί έγκλημα πολέμου, όχι στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαίων πολιτών, όχι σε εγγυήσεις που παρέχουν επεμβατικά δικαιώματα, όχι σε πολύπλοκες διευθετήσεις που θα καταστήσουν το ομόσπονδο κυπριακό κράτος ανίκανο να αποφασίζει στο πλαίσιο του γίγνεσθαι της ΕΕ``.

    ``Θα λέμε όμως πάντοτε ναι στην πραγματική επανένωση της πατρίδας μας, ναι στη συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, ναι στην υιοθέτηση αυστηρών εγγυήσεων κάτω από το Κεφάλαιο VII του Χάρτη των ΗΕ για την εφαρμογή της λύσης, ναι στην πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων των ΗΕ, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ναι σε μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι των ξένων``, καταλήγει η Υπουργός Εξωτερικών.

    [04] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΕΠΙΤΡΟΠH - ΑΠΟΝΑΡΚΟΘEΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝIΑ

    Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει τη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της υπογραφής συμφωνίας αξίας 4 εκ. ευρώ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για Αναπτυξιακά Προγράμματα (UNDP) για την ολοκλήρωση της αποναρκοθέτησης στη νεκρή ζώνη.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η δύναμη παραμένει δεσμευμένη στην παροχή πλήρους υποστήριξης στις προσπάθειες για ολοκλήρωση της εργασίας στη νεκρή ζώνη.

    Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ σημειώνει ότι το έργο της αποναρκοθέτησης, που εφάρμοσε το UNDP και ο Συνεταιρισμός για το Μέλλον, Κέντρο Αποναρκοθέτησης (PFF MAC), έχει μέχρι στιγμής απελευθερώσει πάνω από 2.200.000 τετραγωνικά μέτρα γης και έχει αφαιρέσει 2.810 νάρκες από την Κύπρο.

    Στις 22 Νοεμβρίου 2006, δύο χρόνια μετά την έναρξη της δραστηριότητας εκκαθάρισης των ναρκών εντός της νεκρής ζώνης, το PFF MAC ολοκλήρωσε το έργο αποναρκοθέτησης στη Λευκωσία, κηρύσσοντας την περιοχή ελεύθερη από νάρκες, προσθέτει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 31 July 2007 - 13:29:14 UTC