Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - Τ/Κ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ`
  • [03] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ - ΥΠΑΜ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - Τ/Κ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    Στα πλαίσια των προσπαθειών του κατοχικού καθεστώτος για δημιουργία αρνητικού κλίματος στο Κυπριακό και εκφοβισμού των Τ/Κ εντάσσει η Κυβέρνηση την απόφαση του ψευδοκράτους να υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια όσοι Τ/Κ πωλήσουν περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, σχολιάζοντας την απόφαση του ψευδοκράτους, είπε ότι αυτή «είναι μέσα στα πλαίσια του εκφοβισμού των Τ/Κ, ούτως ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο πώλησης περιουσιών τους στις ελεύθερες περιοχές σε Ε/Κ».

    «Θεωρώ πως είναι στα γενικότερα πλαίσια σε ό,τι αφορά ιδιωτικές πράξεις μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ για ανταλλαγή ή πώληση περιουσιών, είτε στα κατεχόμενα από Ε/Κ σε Τ/Κ, είτε στις ελεύθερες περιοχές από Τ/Κ σε Ε/Κ», συνέχισε.

    Ο κ. Πάλμας πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός το οποίο απορρέει από την παρατεταμένη κατοχή της Κύπρου.

    Ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περίοδος για λήψη αυτής της απόφασης, ο κ. Πάλμας είπε: «Δεν ξέρω εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος η περίοδος που επέλεξαν να `ψηφίσουν` αυτή τη νομοθεσία. Ισως εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών τους για δημιουργία ακόμη περαιτέρω ενός αρνητικού κλίματος σε σχέση με το Κυπριακό».

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ`

    Των μεγάλων τα μνημόσυνα δεν γίνονται με λόγια, αλλά με όρκους και με εμμονή στον αγώνα που αυτοί ξεκίνησαν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, με αφορμή την 30η επέτειο από το θάνατο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ.

    «Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του τιμημένου Ηγέτη μας. Των μεγάλων τα μνημόσυνα δεν γίνονται με λόγια. Με όρκους γίνονται και με εμμονή στον αγώνα που αυτοί ξεκίνησαν. Και πάντα με τη δική τους ακατάλυτη πίστη στην τελική δικαίωση του αγώνα», είπε ο κ. Πάλμας.

    Στον Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο Μακάριο Γ, πρόσθεσε, όρκος και ευχή μας τα λόγια του ποιητή «Στα σταυρωμένα μπράτσα Σου όρκος πατρίδας, Να σου φέρη κάποια γενηά το μέγα μήνυμα. Ελευθερία».

    [03] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ - ΥΠΑΜ

    Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων των νεοσυλλέκτων απέναντι στην πατρίδα τους δεν αποτελεί χάσιμο χρόνου, υπογράμμισε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόδουλος Πασιαρδής, διαβεβαιώνοντας πως η Εθνική Φρουρά θα περιβάλει τους εθνοφρουρούς με αγάπη και κατανόηση.

    Σε δηλώσεις ύστερα από την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2007Β ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Λάρνακας, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι «ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε ανεπιθύμητα περιστατικά έγινε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης της Κύπρου» και ευχήθηκε σε όλους «καλή θητεία».

    Πρόσθεσε ακόμα ότι «τόσο οι ίδιοι οι οπλίτες όσο και οι οικογένειές τους δεν πρέπει ποτέ να θεωρούν τη στρατιωτική θητεία ως χαμένο χρόνο. Δεν είναι χαμένος χρόνος η εκπλήρωση υποχρεώσεων απέναντι στην πατρίδα μας που υποφέρει και κινδυνεύει λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής εισβολής και κατοχής», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 August 2007 - 11:29:12 UTC