Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΛΙΟΣ - ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
  • [02] ΜΟΡΦΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
  • [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ATP MASTERS - USA

  • [01] ΗΛΙΟΣ - ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Δυο χρόνια συμπληρώνονται απο τη μοιραία πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας ``ΗΛΙΟΣ``, στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.

    Εκατό είκοσι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα έφτασαν τη Δευτέρα στην Αθήνα, για να παραστούν στο μνημόσυνο που τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Γραμματικού, από το Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και το Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊα.

    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα μεταβούν στο Μαύρο Βουνό, στο σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων Νικόλας Γιασουμή εξέφρασε την ευχή ο χρόνος να μην είναι εκείνος που θα δικαιώσει τους ενόχους της αεροπορικής τραγωδίας. Είπε ακόμα πως η μετάβαση των συγγενών στην Αθήνα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 121 αδικοσκοτωμένους είναι «ένας ελάχιστος φόρος τιμής σ αυτούς που έφυγαν, με την ευχή επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη».

    «Θα σπρώξουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει να τα σπρώξουμε έτσι ώστε επιτέλους αυτοί που φταίνε να τιμωρηθούν και όχι να επιβραβεύονται. Η πάροδος του χρόνου είναι αυτή που αναιρεί τις μαρτυρίες και ελπίζω σε αυτή την περίπτωση δεν θα πληρώσουμε το τίμημα της ατιμωρησίας μέσα από το χρόνο», είπε πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [02] ΜΟΡΦΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

    Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την 33η επέτειο κατάληψης της Μόρφου και του διαμερίσματος Μόρφου από Τούρκους εισβολείς και για τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο θα επιδώσουν οι Μορφίτες την προσεχή Πέμπτη στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία.

    Ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου αναφέρει ότι τις πρεσβείες και την Αντιπροσωπεία θα επισκεφτούν για να επιδώσουν τα ψηφίσματα ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα της πόλης, «Διγενής Ακρίτας», «ΑΕΜ», Σχολική Εφορεία Μόρφου, ΟΕΛΜΕΚ Μόρφου, ΠΟΕΔ Μόρφου, «Ομιλος Γυναικών Μόρφου», «Πολιτιστικός Ομιλος Μόρφου» και «Ομιλος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μόρφου».

    Η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

    Τριάντα τρία χρόνια μετά την κατάληψη της Αμμοχώστου, κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, είναι φανερό πως η παραλιακή αυτή πόλη, που για πολλούς αποτέλεσε την κορωνίδα του κυπριακού τουρισμού, καθώς πριν από την τουρκική εισβολή κατείχε το 50% του ξενοδοχειακού δυναμικού της Κύπρου, είναι όμηρος των διαπραγματευτικών τακτικών της Τουρκίας.

    Αυτό καθίσταται ακόμη πιο εμφανές αν αναλογιστεί κανείς την περίπτωση των Βαρωσίων, τα οποία από το 1974 βρίσκονται πίσω από ένα συρματόπλεγμα, παρά το ότι υπάρχουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν ρητά την επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους της. Την ομηρία της Αμμοχώστου επιβεβαιώνει, εξάλλου, με επίσημο μάλιστα τρόπο ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Κενάν Εβρέν, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk, το Νοέμβριο του 2002, παραδέχτηκε ότι η Τουρκία πήρε περισσότερα εδάφη ``με σκοπό να τα αξιοποιήσουμε στη συνέχεια, στις διαπραγματεύσεις`` και συμπλήρωσε: ``Οταν όμως οι δυνάμεις μας δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση, προχώρησαν. Απλώς ρώτησαν τι να κάνουμε και τους είπαν προχωρήστε. Δεν υπήρχε η Αμμόχωστος στα σχέδια``.

    Το ``διαπραγματευτικό χαρτί``, η Τουρκία το διατηρεί για τόσα χρόνια, αγνοώντας τις εκκλήσεις και προτροπές, όπως αυτές περιλαμβάνονται σε διάφορα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούν την Αγκυρα ρητώς και απεριφράστως να μεταβιβάσει την πόλη στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Το ψήφισμα 550, που εγκρίθηκε το 1984, αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ``θεωρεί απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από πρόσωπα άλλα από τους κατοίκους τους ως απαράδεκτες και απαιτεί τη μεταβίβαση αυτής της περιοχής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.`` Στο ψήφισμα 789, που εγκρίθηκε το 1992 αναφέρεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας σημειώνει ότι ``με σκοπό την εφαρμογή του ψηφίσματος 550, η περιοχή που βρίσκεται τώρα κάτω από τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών επεκταθεί για να συμπεριλάβει τα Βαρώσια``.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ATP MASTERS - USA

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει την Τρίτη το απόγευμα, στο Grandstand, τον Βρετανό Andy Murray, 16ο στην παγκόσμια κατάταξη, για τον πρώτο γύρο του ATP Masters Series Cincinnati, στις ΗΠΑ. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει τον Βρετανό αντισφαιριστή. Η πρώτη φορά ήταν το 2006 στο Γουϊμπλετον, όπου ο Παγδατής νίκησε τον Murray με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-6).

    Ο αγώνας των Παγδατή και Murray θα ακολουθήσει των αγώνων J. Bjorkman - R. Ginepri και J. Ferrero - O. Rochus. Οι αγώνες στο Grandstand ξεκινούν στις 1100 το πρωί, τοπική ώρα. Μετά τον αγώνα των Παγδατή και Murray, θα ακολουθήσει ο αγώνας T. Xaas - M. Ancic.

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής, εάν περάσει στο δεύτερο γύρο του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει τον Αργετινό Juan Ignacio Chela, ο οποίος νίκησε χθες με 2-1 (6-4, 3-6, 6-3) τον Βρετανό Τim Henman. Επόμενος σταθμός του Μάρκου Παγδατή είναι το U.S. OPEN, το οποίο αρχίζει στις 27 Αυγούστου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 14 August 2007 - 9:29:15 UTC