Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΜΑΚ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  • [01] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΜΑΚ

    Ως ένα σημαντικό σταθμό, ίσως περισσότερο από άλλες χρονιές, θεωρεί ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) Χάρης Σοφοκλείδης, το εφετινό Συνέδριο της Οργάνωσης, το οποίο, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στο Λονδίνο, Κυριάκο Τσούπρα, πραγματοποιείται σε μία μεταβατική περίοδο για το Κυπριακό.

    Η περίοδος αυτή, διευκρινίζει ο κ. Σοφοκλείδης στη συνέντευξή του, είναι μεταβατική, ``με την έννοια του ότι συνάντηση του Προέδρου Παπαδοπούλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς τη δημιουργία προϋποθέσεων για λύση``.

    Ο κ. Σοφοκλείδης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποτιμά το ρόλο του κινήματος των αποδήμων στην προσπάθεια διαφώτισης για το Κυπριακό και τον κρίνει ως ικανοποιητικό, ενώ εκτιμά ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παροικίες.

    «Η συμβολή των αποδήμων, σε αυτή την προσπάθεια, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στην Ευρώπη, είχε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για επιμέρους ζητήματα, αλλά και για τα κεφαλαιώδη θέματα της κατοχύρωσης της κρατικής οντότητας της Κύπρου, της καταδίκης της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση», σημειώνει ο κ. Σοφοκλείδης.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδίκασε με ανακοίνωσή του, την αεροπειρατεία που σημειώθηκε εναντίον αεροσκάφους της ιδιωτικής τουρκικής εταιρείας Atlas-Jet.

    Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνει ότι η πτήση της τουρκικής ιδιωτικής αερογραμμής Atlas-Jet, με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη, αναχώρησε από παράνομο αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που τελεί υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού και που δεν ελέγχεται από τις νόμιμες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    «Το γεγονός ότι η λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου δεν πληροί τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας και πολιτικής αεροπορίας, αφού λειτουργεί εντός μιας παράνομης αποσχιστικής οντότητας, έχει επισημανθεί επανειλημμένως από την Κυπριακή Δημοκρατία προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τη διεθνή κοινότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ολα τα νόμιμα σημεία εισόδου και εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αεροδρόμια και λιμάνια, καταλήγει η ανακοίνωση, λειτουργούν με πλήρη ασφάλεια και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αεροπλοΐας και ναυσιπλοΐας βάσει των διεθνών συμβάσεων στις οποίες έχει προσχωρήσει η Δημοκρατία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 19 August 2007 - 11:29:13 UTC