Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
  • [04] ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΚΕΝΥΑ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με όλη την καλή θέληση και με ειλικρινή επιθυμία να βρεθούν τρόποι εφαρμογής των συμφωνηθέντων, ώστε να ανοίξει σύντομα ο δρόμος για ουσιαστικές συνομιλίες, πάνω σε μια νέα βάση, για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ακόμα ότι παραμένει σταθερός στη λύση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, της οποίας το περιεχόμενο θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη λύση μπορεί να μην είναι το ευκταίο αλλά τώρα είναι όμως το εφικτό και η μόνη δυνατή υπό τας περιστάσεις λύση.

    Σε ομιλία του στην τελετή έναρξης των εργασιών του ΙΕ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους απόδημους για τα όσα κάνουν και προσφέρουν, τονίζοντας πως μπορούν συλλογικά και οργανωμένα να διαδραματίσουν πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό ρόλο, έχοντας το Κυπριακό ως άξονα ενότητας.

    «Προσβλέπω στην επικείμενη συνάντησή μου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ταλάτ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις 5 του Σεπτέμβρη, το απόγευμα, για να συζητήσουμε πρακτικούς τρόπους προώθησης της εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, ένα ακριβώς χρόνο μετά την υπογραφή της», είπε στην ομιλία του.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορεί να προδικάσει «το αποτέλεσμα της συνάντησης, με βάση τη μέχρι τώρα στάση και πολιτική της τουρκικής πλευράς. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι προσέρχομαι σε αυτή τη συνάντηση με όλη την καλή θέληση και με ειλικρινή επιθυμία να βρούμε τρόπους εφαρμογής των συμφωνηθέντων, ώστε να ανοίξει σύντομα ο δρόμος για ουσιαστικές συνομιλίες, πάνω σε μια νέα βάση, για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό».

    Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για λύση του Κυπριακού, από το δρόμο των ειρηνικών συνομιλιών», τονίζοντας ότι «σε αυτό το δρόμο, που είναι δρόμος αγώνα, δεν χωρούν ούτε πειραματισμοί ούτε αφελείς προσεγγίσεις ούτε υπεραπλουστευμένες τοποθετήσεις ούτε υπερβάσεις των επιτρεπτών ορίων. Θέλει σύνεση και υπευθυνότητα αυτός ο δρόμος, θέλει αντοχή και τόλμη, θέλει πίστη και όραμα. Θέλει θάρρος να λες «όχι» εκεί που πρέπει και «ναι» όταν πρέπει».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο «χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος κρίσιμος και αποφασιστικός για την Κύπρο. Και σε κρίσιμους και αποφασιστικούς χρόνους, απαιτούνται υπεύθυνοι και θαρραλέοι χειρισμοί. Απαιτούνται συνετές και τολμηρές αποφάσεις. Απαιτούνται ικανότητες ορθής κρίσης και δυνατότητες δημιουργικής ανταπόκρισης. Μια λανθασμένη κρίση ή μια λανθασμένη επιλογή θα είναι μοιραία για την Κύπρο και τον κυπριακό Ελληνισμό».

    Σε αυτό τον αγώνα, συνέχισε, «έχουμε τη σταθερή συμπαράσταση της Ελλάδας, του Ελληνικού λαού και ολόκληρου του Ελληνισμού. Σε αυτό τον αγώνα, συμμετέχετε όλοι εσείς, όλοι οι απόδημοι Έλληνες, που μάχεστε για δικαιοσύνη στην Κύπρο και που καλείστε τώρα να ενδυναμώσετε τις προσπάθειές σας για να δικαιωθεί ο αδικημένος για τόσα χρόνια λαός μας».

    Αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι το κάθε συνέδριο είναι για τους Έλληνες της Κύπρου «πηγή ειλικρινούς χαράς και μια ακόμη ευκαιρία για επαναβεβαίωση της απεριόριστης εκτίμησης του κυπριακού Ελληνισμού για όσα πράττετε και προσφέρετε στην Κύπρο».

    Σημείωσε ότι το έργο και η προσφορά των αποδήμων σας αναγνωρίζονται από όλους και για πάντα. «Εμείς, όμως, υποχρεούμαστε να δηλώνουμε την εκτίμησή μας, για την πολύμορφη και πολύτιμη συμβολή σας στον τομέα της διαφώτισης και της προώθησης του αγώνα του κυπριακού λαού για δικαίωση και για δίκαιη και λειτουργική λύση του εθνικού μας θέματος».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι είναι κοινή η διαπίστωση ότι ο λόγος και ο ρόλος των αποδήμων «μπορούν να καταστούν πιο αποτελεσματικοί, μέσα από τη μαζικοποίηση και τη συλλογικότητά σας. Το κύρος και το εκτόπισμά σας, η δύναμη και η πειστικότητά σας εξαρτώνται όχι μόνο από το δίκαιο του λόγου σας, αλλά και από την πολιτική επιρροή που μπορεί να έχει η συλλογική δράση σας».

    «Η πολιτική ισχύς του ρόλου σας, ενδυναμώνεται από την ενότητά σας και από την συλλογική δράση σας. Από τη δυνατότητά σας να πείσετε ότι εκπροσωπείτε μεγάλα και οργανωμένα σύνολα και όχι ολιγάριθμα άτομα και μικρές συντροφιές. Η φωνή σας δεν μπορεί να έχει αποτελεσματική απήχηση και πρακτικό αποτέλεσμα, αν αυτοί που σας ακούν, πιστεύουν ότι εκπροσωπείτε μικρές ομάδες και όχι μάζες. Το βάρος και το εκτόπισμά σας μπορούν να επηρεάσουν ξένες Κυβερνήσεις και πολιτικές στο Κυπριακό, αν προσδιορίζονται από ένα σοβαρό μέγεθος ενός υπολογίσιμου συνόλου», πρόσθεσε.

    Ως σύνολο, συνέχισε, «έχετε αυτό το μέγεθος. Μπορείτε, συλλογικά και οργανωμένα, να διαδραματίσετε πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό ρόλο. Ως μεμονωμένα άτομα και ως μικρές παρέες, δεν υπολογίζεστε. Ενωμένοι, όμως, μπορείτε και να ακούεστε και να επηρεάζετε. Οποιες και όσες και αν είναι οι προσωπικές απόψεις και πεποιθήσεις σας, η Κύπρος και το Κυπριακό είναι, πρέπει να είναι, για όλους σας, άξονας ενότητας, ομοψυχίας και συλλογικής δράσης και αντίδρασης πάνω στις συμφωνημένες γενικές αρχές λύσης του Κυπριακού».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «ως Κυβέρνηση έχουμε εφαρμόσει και τηρήσει όλα όσα σας είχαμε υποσχεθεί σχετικά με τη διάρθρωση και τις διαδικασίες των Κυβερνητικών Υπηρεσιών για τους αποδήμους». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι Κυβέρνηση και Απόδημοι «είχαμε ένα παραγωγικό διάλογο και μια άριστη συνεργασία. Μας ένωνε και μας ενώνει η κοινή προσήλωση σε κοινούς στόχους. Το κοινό όραμα για την κοινή υπόθεση, που λέγεται Κύπρος».

    Αναφερόμενος στη λύση, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «μιλάμε για μια λύση συμβιβασμού. Οχι, όμως, για μια διευθέτηση διαμελισμού. Μιλάμε και εννοούμε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με το σωστό περιεχόμενο του κάθε ενός από αυτούς τους όρους, μια λύση όπως την προβλέπουν οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών και όπως την προσδιορίζουν οι αξίες της Ευρωπαϊκής Eνωσης, πλήρες μέλος της οποίας είναι η Κύπρος».

    Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «μιλάμε και εννοούμε μια λύση, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των νόμιμων κατοίκων του νησιού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μιλάμε και εννοούμε μια λύση που θα επανενώσει τη χώρα μας, το λαό μας, τους θεσμούς και την οικονομία και που θα οικοδομεί ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο, θεμελιωμένο πάνω σε υγιείς και στέρεες βάσεις, ώστε να αποκλείεται ο κίνδυνος των αδιεξόδων και της κατάρρευσης».

    Σημείωσε ότι η «αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ως λύσης του Κυπριακού, ήταν ασφαλώς μια υποχώρηση της πλευράς μας, ένας οδυνηρός συμβιβασμός. Μπορεί να μην ήταν το ευκταίο. Είναι, όμως, τώρα, το εφικτό. Είναι η μόνη δυνατή υπό τας περιστάσεις λύση».

    Απομάκρυνση από αυτό το στόχο και αναζήτηση άλλου σχήματος λύσης, σημείωσε, σημαίνει στην πράξη αδιέξοδο και περιπέτειες, με κατάληξη τη διχοτόμηση.

    «Μένουμε σταθεροί, συνεπείς και αμετακίνητοι στη λύση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που το περιεχόμενό της θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο. Στόχος μας δεν ήταν ούτε είναι να κλείσουμε το Κυπριακό, με μιαν οποιαδήποτε διευθέτηση, χάριν του χρόνου», επεσήμανε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, για να προσθέσει ότι εάν ο «παράγοντας του χρόνου θεωρείται από μερικούς πιο σημαντικός από την ποιότητα της λύσης, τότε η λύση του Κυπριακού μπορεί να βρεθεί αύριο, με την αποδοχή από μέρους μας όλων όσων θέλει και απαιτεί η τουρκική πλευρά. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ικανοποιείτο ο χρόνος, αλλά θα καταδικαζόταν ο κυπριακός Ελληνισμός».

    Είπε επίσης ότι υπάρχουν και «αμετανόητοι εραστές του Σχεδίου Ανάν, που συνεχίζουν να γράφουν και να λένε ότι όλα τα παράνομα και αυθαίρετα που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στα κατεχόμενα, θα αποφεύγονταν, αν λέγαμε ναι στο δημοψήφισμα του 2004. Η πραγματικότητα, όμως, είναι», τόνισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ότι αν γινόταν τότε αποδεκτό το συγκεκριμένο εκείνο Σχέδιο, «όλα αυτά δεν θα αποφεύγονταν, αλλά θα νομιμοποιούνταν, χωρίς περιθώρια αντίδρασης από μέρους μας, αφού για την εκδήλωση κάθε μορφής αντίδρασης θα απαιτείτο και η συγκατάθεση της άλλης πλευράς. Χωρίς δυνατότητα επεγκλωβισμού από τον ασφυχτικό κλοιό μιας τέτοιας ετεροβαρούς διευθέτησης του Κυπριακού».

    Επεσήμανε ότι «δεν είναι λύση η μη λύση. Δεν είναι, όμως, λύση και μια κακή ρύθμιση. Μια κακή ρύθμιση στο Κυπριακό είναι εύκολη, αλλά μη αναστρέψιμη. Η καλή λύση είναι δύσκολη, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά όχι αδύνατη. Επιδιώκουμε την καλή λύση, με καλή θέληση. Δεν ζητούμε να επιβάλουμε όρους, δεν απαιτούμε παράλογα, δεν διεκδικούμε ανέφικτα. Διεκδικούμε τα λογικά και αυτονόητα. Τα στοιχειώδη δίκαια και τα βασικά δικαιώματα. Τα διεκδικούμε με συντονισμένες και υπεύθυνες ενέργειες και όχι με ευχολόγια, με συνθήματα και αοριστολογίες για την ανάληψη «πρωτοβουλιών» που δεν καθορίζουν ποιο περιεχόμενο θα έχουν. Τα διεκδικούμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, και όχι με παθητική αναμονή και στάση», σημείωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ανέφερε ότι με δική μας πρωτοβουλία, δρομολογήθηκε η διαδικασία της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, του περασμένου χρόνου η οποία «δεν ήταν αυτή η Συμφωνία μια ασήμαντη διαδικασία, όπως κάποιοι εδώ στην Κύπρο ήθελαν και θέλουν να την παρουσιάζουν. Είναι μια διαδικασία ουσίας, που την υποστηρίζει και η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Eνωση. Η προώθηση της πλήρους εφαρμογής αυτής της Συμφωνίας θα είναι μια ελπιδοφόρα διέξοδος από το σημερινό απογοητευτικό αδιέξοδο», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Στις 5 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συμφώνησαν σήμερα οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων Τάσος Τζιωνής και Ρασίτ Περντέβ, οι οποίοι συναντήθηκαν στην παρουσία του Ανώτερου Συμβούλου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Wlodzimierz Cibor. Η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον κ. Ταλάτ θα γίνει στην παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ.

    Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας στόχος της ε/κ πλευράς είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και δεδομένα εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, μέσα στα πλαίσια της οποίας μπορούν να υπάρξουν θετικά βήματα για πρόοδο στο Κυπριακό.

    Οσον αφορά τη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ, ο κ. Πάλμας είπε ότι πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί και οι προσδοκίες περιορισμένες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και το παρελθόν που υπάρχει σε ό,τι αφορά διάφορες συναντήσεις που γίνονται. ``Εκείνο που είπε ο Πρόεδρος είναι πως θα πρέπει οι συναντήσεις να έχουν καθορισμένη ατζέντα και συγκεκριμένο περιεχόμενο για να υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε κάτι σε πρακτικό επίπεδο μέσα από αυτές τις συναντήσεις, και όχι ο στόχος και ο σκοπός να είναι μια συνάντηση για χάρη της συνάντησης ή για επικοινωνιακούς σκοπούς``, πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν η συνάντηση θα έχει καθορισμένη ημερήσια διάταξη, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``θα προσπαθήσουμε να έχει καθορισμένη ατζέντα για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα, στην προσπάθεια να επιτευχθεί πρόοδος``.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

    Οι οργανώσεις των αποδήμων Κυπρίων πρέπει, στην παρούσα φάση του Κυπριακού, να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση των μεθοδεύσεων ξένων κέντρων, που στοχεύουν στη μετάθεση της ουσίας του προβλήματος από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε πρόβλημα εξόδου των Τουρκοκυπρίων από τη λεγόμενη απομόνωση. Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων που άρχισε στη Λευκωσία και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

    Ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε παράλληλα στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ευχήθηκε όπως αποτελέσει την απαρχή για υλοποίηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Αναφερόμενος στο ρόλο των αποδήμων σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, είπε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράστηκε η εκτίμηση ότι οι απόδημοι Κύπριοι και οι οργανώσεις τους είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου και του Κυπριακού στο εξωτερικό. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κυπριακή πολιτεία και οργανώσεις των αποδήμων οφείλουν να προβληματιστούν «για το κάτι παραπάνω που απαιτείται στις συνθήκες της λεγόμενης νέας τάξης και παγκοσμιοποίησης, ιδιαίτερα στη Βρετανία όπου ζει και εργάζεται η πλειοψηφία των Κυπρίων αποδήμων, μια χώρα που δυστυχώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πρόβλημα μας. Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ χωρίς βέβαια να παραμελούμε την ΕE».

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι η απουσία λύσης 33 χρόνια μετά «δεν πρέπει να μας απογοητεύει ούτε να μας οδηγεί σε λογικές συμβιβασμού με τη ντε φάκτο διχοτόμηση ούτε βεβαίως και αποδοχής λύσης αμφιβόλου ποιότητας και περιεχομένου». «Τουναντίον. Η συνέχιση της εκκρεμότητας στο Κυπριακό θα πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο αποφασιστικούς και σταθερούς στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού. Αυτές οι αρχές εμπεριέχονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο», συνέχισε.

    [04] ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΚΕΝΥΑ

    Με τις υπηρεσίες του Κύπριου παιδίατρου Πέτρου Ιακωβίδη ο οποίος έφθασε την Τρίτη στην Κένυα ενισχύθηκε η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου που βρίσκεται στην πόλη Ριρούτα της Κένυας διενεργώντας οδοντιατρικές καθώς και αιματολογικές και ουρολογικές αναλύσεις σε παιδιά, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζουν να επισκεφθούν ακόμα δυο πόλεις, την Κιτίρα και το Νιέρι.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από την Κένυα ο συντονιστής της αποστολής μοριακός γενετιστής Ματθαίος Δημητριάδης είπε ότι οι οδοντίατροι Γιώργος Γεωργίου και Ολγα Σοφοκλέους έχουν διενεργήσει δεκάδες οδοντιατρικές επεμβάσεις ενώ σήμερα χρειάστηκε η εξεύρεση εξειδικευμένων φαρμάκων για την αντιμετώπιση σοβαρής οδοντιατρικής μόλυνσης. Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κυπριακή αποστολή εκτελώνισε κιβώτια φαρμάκων που ο παιδίατρος έφερε μαζί του και κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο της Κένυας, ενώ ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του πατώματος στο οδοντιατρείο που οι Γιατροί του Κόσμου ανεγείρουν στη Ριρούτα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της οργάνωσης για την αφρικανική χώρα.

    Στη Ριρούτα, οι Ιατροί του Κόσμου στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος θα πάρουν προσφορές για την επέκταση του ιατρείου «ώστε να γίνει μια καθαρά παιδιατρική κλινική καθώς και ένα χειρουργείο πρώτων βοηθειών το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε μικρότερη κλίμακα και στις άλλες περιοχές της χώρας». Οπως είπε ο κ. Δημητριάδης, την Τετάρτη η κυπριακή αποστολή των Γιατρών του Κόσμου μεταβαίνει στην πόλη Κιτίρα όπου βρίσκεται η 2η μεγαλύτερη παραγκούπολη στον κόσμο «όπου εκεί μας περιμένει πολύς κόσμος». Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο παιδίατρος Πέτρος Ιακωβίδης θα διενεργήσει εκεί παιδιατρικές εξετάσεις και ο ίδιος αιματολογικές και ουρολογικές, για ηπατίτιδα, AIDS, σάκχαρο και αιμοσφαιρίνη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 August 2007 - 17:29:14 UTC