Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ
  • [04] US OPEN: ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Σε πύρινο κλοιό εξακολουθούν να παραμένουν η Πελοπόννησος και η Εύβοια, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

    Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι -μόνο στην περιοχή της Ζαχάρως ξεπερνούν τους χίλιους. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους για να μην καούν ζωντανοί, ενώ ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν χωριά υπό εκκένωση, μην θέλοντας να αφήσουν πίσω το σπίτι και τα κτήματά τους.

    Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι φωτιές στους δήμους Ωλένης, Ζαχάρως, στα ορεινά της Αμαλιάδας, στην κοινότητα Φυσούνι και στην Ανδρίτσαινα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία, καθώς η φωτιά αγγίζει την Κρέστενα.

    Στην εκκένωση της Ανδρίτσαινας Ηλείας προχώρησαν οι Αρχές, ενώ ο άνεμος πνέει προς το χωριό Γρύλλος, προς το οποίο κατευθύνει το μέτωπο της πυρκαγιάς.

    Ενα ελικόπτερο Σινούκ και ένα Super Puma απογειώθηκαν για απεγκλωβισμό κατοίκων από τη Σκυλούντα και ένα Super Puma απογειώθηκε για απεγκλωβισμό κατοίκων από την Αρπάσια Χαλιάς και τη Φρίξα.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Γορτυνίας, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στα χωριά Βάγκου, Ισαρη, Βάστα και Χράνους.

    Στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας εντοπίζεται το πιο επικίνδυνο πύρινο μέτωπο του Νομού.

    Στην Εύβοια η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπου η φωτιά κατευθύνεται στο Μαρμάρι. Κάτοικοι των Ανω Στύρων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δήλωσαν στα ειδησεογραφικά μέσα το πρωί της Δευτέρας πως η φωτιά κατευθύνεται από τα Στύρα προς τα Κάψαλα, με κατεύθυνση το Μαρμάρι (10 χλμ από την Κάρυστο).

    Μέτωπα της πυρκαγιάς μαίνονται, επίσης, σε Μισοχώρι, Στύρα, Αλιβέρι, Μίστρο, Θεολόγο στην περιοχή της Ερέτριας, Ανδρογιάννη και Κύμη.

    Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές των τελευταίων ημερών στους δήμους κεντρικής και νότιας Εύβοιας, στους δήμους Διρφύων, Στυρέων, Κονίστρων, Ταμυναίων και Αμαρυνθών.

    Φωτιές μαίνονται, επίσης, στα Ιωάννινα και τη Φυτεία Αιτωλοακαρνανίας, στο Κάλετσι της Κορινθίας και την Κεφαλονιά.

    Τέσσερις πυρκαγιές μαίνονται στην Ηπειρο, από τις 50 που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο τριήμερο: Στο Δίκορφο Ιωαννίνων, στον Τσαμαντά Φιλιατών και τον Κάτω Αετό Σαγιάδας Θεσπρωτίας και στο δήμο Ανωγείων στη θέση «Χάλασμα».

    Στη Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Αγγέλα Αβούρη, ο Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Αποφασίστηκε όπως ο Στρατός συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, τις περιπολίες και την περιφρούρηση.

    Tο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της χώρας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών που οφείλονται στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα έφθασε τους 63.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός αυτός αφορά τους νεκρούς, των οποίων η πιστοποίηση θανάτου έγινε σε Υγειονομικούς Σχηματισμούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας

    Στην Πελοπόννησο καταγράφηκαν 59 νεκροί και στην Εύβοια 4 νεκροί.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑ

    Η Κύπρος θα αναλάβει συμβολικά την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό όσων κατοικιών έχουν καταστραφεί σε μια από τις πληγείσες από τις πυρκαγιές κοινότητες της Ελλάδας καθώς και την αποκατάσταση των τομέων και πηγών εισοδήματος των κατοίκων της κοινότητας αυτής, την οποία θα υποδείξει η Κυβέρνηση της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών.

    Παράλληλα κάλεσε τους ιδιώτες και τα οργανωμένα σύνολα που έχουν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν εράνους ``όπως καταθέσουν όσα μπορούν με γενναιοδωρία και με αγάπη και εκδήλωση αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό σε ειδικούς λογαριασμούς που θα ανοιχθούν σε όλες τις τράπεζες της Κύπρου, και οι οποίοι θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης``.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως ``ο Κυπριακός Ελληνισμός συμμετέχει στην οδύνη και στον πόνο των πληγέντων και του ελληνικού κράτους και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του προς το δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ

    Στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ανδρίτσαινα στη Πελοπόννησο και στο Βουνό Σέτα Ευβοίας θα επιχειρούν την Τρίτη οι εθελοντές πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας που βρίσκονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που κατακαίγουν την Ελλάδα απ΄ άκρη σ άκρη.

    Η τέταρτη αποστολή της Κύπρου στην Ελλάδα που αποτελείται από 30 πυροσβέστες και 22 εθελοντές διασώστες θα επιχειρήσει νωρίς το πρωί στην Ανδρίτσαινα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, που τέθηκε επικεφαλής της αποστολής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας η τέταρτη αποστολή βρίσκεται ήδη στον Πύργο Ηλείας και έτυχε ενημέρωσης από τον περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής για την περιοχή στην οποία θα επιχειρήσουν.

    [04] US OPEN: ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, νούμερο 18 στον κόσμο, έχασε από τον Λευκορώσο Μαξ Μίρνι, 106ο στην παγκόσμια κατάταξη, σε αγώνα για τον πρώτο γύρο του αμερικανικού Οπεν και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

    Ο αγώνας έληξε με 3-1 υπέρ του Λευκορώσου (6-3, 7-5, 3-6 και 7-6).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 27 August 2007 - 19:29:13 UTC