Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ ΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    Το χωριό Αρτέμιδα στην Πελοπόννησο αποφάσισε τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο να ανοικοδομήσει και οι εργασίες, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, θα αρχίσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και αφού προηγουμένως ληφθούν από την Κυβέρνηση της Ελλάδας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

    ``Σε ό,τι αφορά την απόφαση για ανοικοδόμηση από την Κυπριακή Δημοκρατία χωριού στην Ελλάδα, μετά τις τραγικές πυρκαγιές σε συνεννόηση με την ελληνική Κυβέρνηση, αποφασίστηκε να ανοικοδομηθεί το χωριό Αρτέμιδα στην Πελοπόννησο``, δήλωσε ο κ. Πάλμας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας απηύθυνε και ``έκκληση, από μέρους της Κυβέρνησης, προς τους διαφόρους φορείς, κόμματα, οργανώσεις και όσους ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από αυτό το θέμα και διοργανώνουν διαφόρους εράνους, ή άνοιξαν λογαριασμούς για να κατατεθούν λεφτά για στήριξη και υποστήριξη των αδελφών μας στην Ελλάδα``.

    ``Η Κυβέρνηση``, είπε ο κ. Πάλμας, ``κάνει έκκληση όπως όλα όσα μαζευτούν ή όσα κατατεθούν, να γίνουν μέσω των λογαριασμών που έχει ανοίξει η κυπριακή Κυβέρνηση, ούτως ώστε, με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, σε συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, να προσπαθήσουμε να ανοικοδομήσουμε ακόμη ένα χωριό, όπως αποφασίσαμε να ανοικοδομηθεί το χωριό Αρτέμιδα``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Η ε/κ πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων για το Κυπριακό πάντα με καλή θέληση και θετική βούληση, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και δεδομένα κινητικότητας ή επίτευξης προόδου σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    «Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 5 Σεπτεμβρίου και μέσα στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, θα συζητηθεί το θέμα εφαρμογής της διαδικασίας της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, που είναι και δική μας θέση, και βεβαίως και ότι άλλο κριθεί από τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων πως θα πρέπει να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων ενόψει της συνάντησης», είπε ο Εκπρόσωπος.

    «Εμείς θα προσέλθουμε στο τραπέζι των συζητήσεων πάντα με καλή θέληση και θετική βούληση στην προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και δεδομένα κινητικότητας ή επίτευξης προόδου σε ό,τι αφορά το Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Πάλμας.

    Ο κ. Πάλμας πρόσθεσε ότι «θα αποφύγουμε να υπεισέρθουμε σε λεπτομέρειες ή να απαντήσουμε σε επιμέρους προκλήσεις ή θέσεις, οι οποίες τίθενται, με τη λογική και το σκεπτικό πως θα πρέπει να διατηρήσουμε, στα πλαίσια του δυνατού, και βεβαίως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη δική μας προσέγγιση, τα πράγματα σε χαμηλούς τόνους, ούτως ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερο κλίμα την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ ΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Το θέμα των αγνοουμένων παραμένει ανεπίλυτο στην Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές περιοχές, τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Rene van der Linden σε γραπτή δήλωσή του, που εκδόθηκε στο Στρασβούργο ενόψει της Διεθνούς Μέρας Αγνοουμένων, που είναι στις 30 Αυγούστου.

    «Το ανεπίλυτο ζήτημα των αγνοουμένων συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές πολλών οικογενειών», που βρέθηκαν στη δίνη των προσφάτων ευρωπαϊκών συγκρούσεων που ανάγονται στην Κύπρο τη δεκαετία του 70, στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90 και τις συγκρούσεις στο Βόρειο και Νότιο Καύκασο, περιλαμβανομένων των περιοχών του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Νότιας Οσετίας, τόνισε ο κ. βαν ντερ Λίντεν.

    Το θέμα «πολύ συχνά περιθωριοποιήθηκε ή ξεχάστηκε στην Ευρώπη», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, προσθέτοντας ότι «από την εποχή της Ιλιάδας του Ομήρου και προηγουμένως, άνθρωποι αγνοούνταν σε μάχες και συγκρούσεις», για να συμπληρώσει ότι το θέμα των αγνοουμένων δεν έχει ακόμα επιλυθεί στην Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

    «Η επίλυση του θέματος των αγνοουμένων είναι ανθρωπιστικό και θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο κ. Βαν ντερ Λίντεν, τονίζοντας ότι πολύ συχνά το θέμα γίνεται όμηρος πολιτικών συγκρούσεων που προβάλλονται ως δικαιολογία για να παρεμποδιστεί η πρόοδος στον εντοπισμό των χώρων ταφής, για τη διενέργεια εκσκαφής και ταυτοποίησης των λειψάνων αγνοουμένων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 August 2007 - 17:29:14 UTC