Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ - ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΗΛΙΟΣ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, υφαλοκρηπίδας ή οτιδήποτε που αφορά ή θίγει την Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγει τουρκικό σκάφος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πάλμας είπε ότι, ``σύμφωνα με αγγελία του παράκτιου σταθμού Αττάλεια, το τουρκικό πλοίο Piri Reis από τις 10 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί σεισμικές έρευνες στην περιοχή δυτικά ή βορειοδυτικά της Κύπρου``.

    ``Η ενημέρωση που έχουμε είναι από το συγκεκριμένο παράκτιο σταθμό. Δεν υπάρχει οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι, ``εάν και εφόσον ισχύει οτιδήποτε αναφορικά με αυτή την είδηση από τον παράκτιο σταθμό της Αττάλειας και αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα ή την Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυπριακή Δημοκρατία, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, ως ανεξάρτητο κράτος, θα κάνει όλα όσα πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, υφαλοκρηπίδας ή οτιδήποτε αφορά ή θίγει την Κυπριακή Δημοκρατία``.

    [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ - ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ

    Αμετάβλητα παραμένουν τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ)της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της ΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης.

    Ο κ. Ορφανίδης είπε ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής σε συνεδρίασή της αποφάσισε όπως διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της ΚΤ, δηλαδή το επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης (main refinancing operations repo rate) και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), στο 4,50%, 5,00% και 3,00%, αντίστοιχα.

    Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή σημείωσε ότι οι εγχώριες εξελίξεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί ουσιωδώς από την τελευταία συνεδρία της 17ης Ιουλίου, 2007 ώστε να υπαγορεύουν, στο παρόν στάδιο, μεταβολή στα εγχώρια επιτόκια.

    Ο Διοικητής ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο σημείωσε μικρή επιτάχυνση στο 2,47% από το 2,43% τον Ιούλιο και για ολόκληρη οκταμηνία διαμορφώθηκε στο 1,91% σε σύγκριση με 2,95% την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΗΛΙΟΣ

    H δήλωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή για το θέμα της συντριβής του αεροσκάφους της Ηλιος ήταν συγκλονιστική, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν πλήρως ενημερωμένος για όσα συνέβαιναν εκείνη την ημέρα.

    Ερωτηθείς για τη δήλωση του Ελληνα Πρωθυπουργού, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``ήταν μία συγκλονιστική θέση από μέρους του κ. Καραμανλή και γνωρίζουμε όλοι εκείνα τα τραγικά γεγονότα τα οποία διαδραματίζονταν τη συγκεκριμένη περίοδο``.

    Ο κ. Καραμανλής, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Θεσσαλονίκη, τί δεν θα ήθελε να ξαναδεί να συμβαίνει στη νέα τετραετία, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, είπε: ``Εκείνο που δεν θα ήθελα να μου ξανασυμβεί είναι να με πάρει ο Υπουργός Αμυνας και να μου πει `έχεις 10 λεπτά να αποφασίσεις αν πρέπει να ρίξεις ένα επιβατικό αεροπλάνο με 120 ανθρώπους και πάρα πολλά μικρά παιδιά μέσα` ``.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συνεχάρη με επιστολή του την εθνική ομάδα σκητ, τους Γιώργο Αχιλλέως, Κυριάκο Χριστοφόρου και Αντώνη Νικολαϊδη, ``για τη χρυσή τους νίκη στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, όπου με την επιτυχία τους τίμησαν την Κύπρο``, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Γιώργο Αχιλλέως για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής και την ανάδειξή του σε πρωταθλητή κόσμου για το 2007.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 September 2007 - 15:29:19 UTC