Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΙΟΥΦΑΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

  • [01] ΣΙΟΥΦΑΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και στηρίζει τον αγώνα για λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτριος Σιούφας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο κ. Σιούφας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για τη βοήθεια και συμπαράσταση της Κύπρου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έπληξαν το καλοκαίρι την Ελλάδα και των συνεπειών τους.

    Ο κ. Σιούφας είπε ότι με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ``είχαμε μία πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση``, προσθέτοντας ότι ``ο Πρόεδρος μάς ενημέρωσε για την οικονομική και αναπτυξιακή δυναμική της Κύπρου``.

    ``Μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τις προοπτικές που διαγράφονται σε ό,τι αφορά το Κυπριακό``, ανέφερε ο κ. Σιούφας.

    Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ``μας ενημέρωσε για τη στήριξη που δίνουν οι αδελφοί Κύπριοι στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές που είχαμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα``.

    ``Εξέφρασα, εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων, αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων, προς την κυπριακή Κυβέρνηση, προς όλους τους Κυπρίους, την ευγνωμοσύνη για αυτή τη συμπαράσταση και τη βοήθεια την οποία έδωσε στους πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού``, σημείωσε.

    Επίσης, είπε ότι μετέφερε ``στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μέσω αυτού σε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας, τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα για λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ``.

    ``Ολες οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες είμαστε δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους. Θέλουμε διαρκή αναβάθμιση της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα``, κατέληξε.

    [02] ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

    Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ενημέρωσαν την Τετάρτη το πρωί τα αδέλφια Κυριάκο και Προκόπη Κυριάκου ότι θα αρχίσουν θανατώσεις στο ένα από τα δύο υποστατικά που διατηρούν στην κτηνοτροφική περιοχή Δρομολαξιάς, όπου υπάρχουν 1.500-2.000 αιγοπρόβατα.

    Τα δύο αδέλφια ζήτησαν να τους παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προτού επιτρέψουν τη θανάτωση των ζώων που βρίσκονται στο υποστατικό τους.

    Αυτή είναι η πρώτη ημέρα θανάτωσης ζώων στην περιοχή Δρομολαξιάς, ύστερα από ένα διάστημα 3-4 ημερών μετά που έγινε η προηγούμενη θανάτωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 November 2007 - 12:29:22 UTC