Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ
  • [02] ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΣΗΜΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΥΡΙΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

    Η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ, αναμένεται να προχωρήσει την προσεχή Δευτέρα σε άρση της απαγόρευσης εξαγωγών χοιρινού κρέατος από την Κύπρο, καθώς επίσης και σε άρση της απαγόρευσης κατανάλωσης κρέατος (χοιρινού, αιγοπρόβειου, βόειου) απο τις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ τριών και δέκα χιλιομέτρων από τις απαγορευμένες εστίες της ασθένειας του αφθώδους πυρετού.

    Η αισιόδοξη αυτή διαπίστωση, η οποία, όμως, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη τη Δευτέρα, προκύπτει από τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Φώτης Φωτίου με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Υγείας, Μάρκο Κυπριανού.

    Οπως δήλωσε ο κ. Φωτίου, στη συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση της όλης κατάστασης για τον αφθώδη πυρετό, προκειμένου να δούμε ποιά μέτρα πρέπει να αρθούν το συντομότερο, δεδομένου ότι υπάρχουν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτωσεις στην οικονομία του τόπου.

    Ζητήσαμε την άρση στις εξαγωγές νωπού κρέατος, στην ουσία χοιρινού, δεδομένου ότι η Κύπρος δεν εξάγει βόειο και αιγοπρόβειο κρέας, ανέφερε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι ο Επίτροπος βλέπει θετικά το θέμα και πως τη Δευτέρα στη συνεδρία της Μονιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής, θα αποφασιστεί η άρση του μέτρου. Το πρόβλημα είναι μεγάλο εξαιτίας της απαγόρευσης, διότι οι χοιροτρόφοι ζητούν αποζημιώσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, αφού αν τα ζώα υπερβούν ένα συγκεκριμένο βάρος, δεν μπορούν να καταναλωθούν, τόνισε.

    [02] ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΣΗΜΑ

    Η Κύπρος είναι πανέτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωζώνη δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκάς Παπαδήμος.

    Σε διάλεξη που έδωσε στην Κεντρική Τράπεζα στα πλαίσια των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της επικείμενης ένταξης της Κύπρου στην Ευρωζώνη, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε βεβαιότητα ότι η υιοθέτηση του ευρώ την 1η Ιανουαρίου, 2008 θα είναι επιτυχής. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί από σειρά παραγόντων, μεταξύ άλλων στην υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών, στην εμπιστοσύνη του κόσμου στο ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα και στη συνέχιση των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Στην ομιλία του ενώπιον παραγόντων από το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα, το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΚΕΒΕ, ΟΠΕΚ και άλλων Τραπεζών, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η Κύπρος έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ό,τι αφορά την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της και αυτό χάρη στις μακροοικονομικές πολιτικές που ακολούθησε. «Δεν αποτελεί άρα έκπληξη, το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα υιοθετήσουν το ευρώ - από τα νέα κράτη μέλη», είπε.

    Οι παράγοντες που οδήγησαν στην οικονομική επιτυχία της Κύπρου, συνέχισε, είναι το γεγονός ότι συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός και υπήρξαν ευνοϊκές συνθήκες για την πραγματική και ονομαστική σύγκλιση. «Για το λόγο αυτό, χαίρομαι να πω ότι η Κύπρος είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη για ένταξη στην Ευρωζώνη. Συγχαρητήρια. Όμως πρέπει να σημειώσω ότι για να αποκομίσει τα οφέλη από την ένταξη, η Κύπρος πρέπει να έχει σθεναρή δέσμευση για δημοσιονομική σταθερότητα και για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

    Ο κ. Παπαδήμας εξήρε επίσης το έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ενημέρωση του κοινού.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΥΡΙΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Οδηγίες στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δαμασκό να εγείρει στις συριακές Αρχές το θέμα της μεταφοράς παράνομων μεταναστών από πλοιάριο, το οποίο εκτελεί παράνομα δρομολόγια από τη Λατάκεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εκτός από το γενικότερο θέμα του παράνομου του δρομολογίου, έδωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Ερωτηθείσα κατά την αναχώρηση της για την Αθήνα από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, για το θέμα της άφιξης λαθρομεταναστών στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου μέσω του παράνομου δρομολογίου Λατάκειας - Αμμοχώστου που ξεκίνησε πρόσφατα, η Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ``έχω ήδη δώσει οδηγίες στον Πρέσβη μας στη Δαμασκό να εγείρει και αυτό το θέμα στις συριακές Αρχές εκτός βεβαίως από το γενικότερο θέμα του παράνομου του δρομολογίου``.

    ``Είναι σίγουρο πλέον, είναι προφανές, ότι το δρομολόγιο αυτό χρησιμοποιείται και για την παράνομη μεταφορά παράνομων μεταναστών και αυτό το θέμα θα εγερθεί σήμερα στις συριακές Αρχές, αλλά θα ενημερωθεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση για αυτή την εξέλιξη``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 November 2007 - 18:29:12 UTC