Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Α` - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΚ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

  • [01] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Α` - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

    Το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Κύπρου Χρυσοστόμου Α` εκτίθεται στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει ανοιχθεί και βιβλίο συλλυπητηρίων.

    Κατά την άφιξη του σκηνώματος του μακαριστού ιεράρχη στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές, ενώ οι καμπάνες όλων των ιερών ναών ηχούσαν πένθιμα..

    Ενόσω το σκήνωμα θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα ιερείς εναλλασσόμενοι θα διαβάζουν ευχές.

    Το πρωί το σκήνωμα μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου τελέστηκε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β.

    Αύριο στις 1100 το πρωί η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία για να τιμήσει τον εκλιπόντα.

    Στη συνέχεια οι Συνοδικοί θα μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, απ όπου θα συνοδεύσουν πεζοί τη σορό μέχρι τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα για την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας στις μία το μεσημέρι, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β` συμπαραστατούμενου από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

    Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνος Λευκωσίας, όπου ευρίσκονται οι τάφοι των προηγούμενων Αρχιεπισκόπων Κύπρου.

    Ο Χρυσόστομος Α` άφησε την τελευταία του πνοή χθες Σάββατο το μεσημέρι στο διαμέρισμά του στην Αρχιεπισκοπή

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΚ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) επιδιώκει να διαδραματίσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή μας, τονίζει ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης, ο οποίος διαβεβαιώνει ο οποίος διαβεβαιώνει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αξιοποιηθούν οι νέες προκλήσεις προς όφελος των επενδυτών, των δημοσίων εταιρειών, του θεσμού και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κουφάρης επισημαίνει ότι το ΧΑΚ έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επανακτήσει την αξιοπιστία του, αναφέρει πως γίνονται σκέψεις η Κοινή Πλατφόρμα ΧΑΚ ΧΑ να καλύψει και χρηματιστήρια της περιοχής, τα οποία έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον και σημειώνει πως η νέα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται από τις 2 Ιανουαρίου του 2008, μειώνει το κόστος των συναλλαγών και εναρμονίζει τις χρεώσεις με τις αντίστοιχες του ΧΑ, καθιστώντας έτσι το ΧΑΚ πιο ανταγωνιστικό.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Κουφάρης ανακοινώνει πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΧΑΚ, μέσω του οποίου θα εμπλουτιστούν τα προϊόντα και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του χρηματιστηρίου και αναφέρει ότι ΧΑΚ και ΧΑ συζητούν την εισαγωγή παράγωγου προϊόντος στον τραπεζικό τομέα, ενώ σημειώνει ότι η ημιεποπτευόμενη αγορά που θα τεθεί σε εφαρμογή, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε εταιρείες και επενδυτές.

    Επίσης, ο κ. Κουφάρης επισημαίνει πως το χρηματιστηριακό τοπίο αλλάζει άρδην, λόγω των τάσεων στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές.

    Στη συνέντευξή του ο κ. Κουφάρης τονίζει ακόμη πως το ΧΑΚ είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και εκφράζει ευχαριστίες προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους συντελεστές της αγοράς για τη συμβολή τους στις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξης του θεσμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 23 December 2007 - 12:29:14 UTC