Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΣΑΡΡΗΣ

  • [01] ΔΕΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

    Οκτώ λείψανα Ε/κ αγνοουμένων που έχουν ταυτοποιηθεί, επιστρέφονται στις οικογένειές τους, δήλωσε ο Ε/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) Ηλίας Γεωργιάδης.

    ``Εχουν γίνει αναγνωρίσεις για οκτώ αγνοούμενούς μας, έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους, οι οποίες αφού πρώτα επισκεφθούν το (ανθρωπολογικό) εργαστήριο για να δουν τα οστά των δικών τους, θα προχωρήσουν στη θρησκευτική κηδεία, με τρόπο που οι ίδιες θα καθορίσουν``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργιάδης

    Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε το πρόσφατο ανακοινωθέν της ΔΕΑ, σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή αναμένει ότι μέχρι τέλος του μήνα ή αρχές Φεβρουαρίου θα υπάρξουν ταυτοποιήσεις για άλλη μια μικρή ομάδα αγνοουμένων.

    Εξάλλου, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το Τ/κ μέλος της ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ Κουτσιούκ ανέφερε ότι η ΔΕΑ θα επιστρέψει και τα λείψανα έξι Τ/κ αγνοουμένων στις οικογένειές τους.

    Οπως είπε, με τις επιστροφές αυτές, ο αριθμός των αγνοουμένων τα λείψανα των οποίων έχουν επιστραφεί, ανέρχεται σε 71.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    H Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη κατά την οποία θα συζητήσει με την κυβέρνηση της χώρας το Κυπριακό, τη συνεργασία Κύπρου Λιβύης σε διάφορους μεσογειακούς συνεταιρισμούς και θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Λιβύης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, τον Πρόεδρο της Βουλής και μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Θρησκευτικών Θεμάτων.

    Κατά τις συναντήσεις, θα συζητηθούν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις, ο ρόλος που διαδραματίζει η Λιβύη στην Αφρική με ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο Νταρφούρ και τη συνεργασία στον ΟΗΕ, όπου η Λιβύη είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο.

    [03] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΣΑΡΡΗΣ

    Την καλή προετοιμασία της Κύπρου, που επέτρεψε μια ιδιαίτερα θετική και ομαλή μετάβαση στο ευρώ, επεσήμαναν στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Πρόεδρος της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, που εκπροσώπησε την Κύπρο τόσο στη συνάντηση των χωρών της ευρωζώνης όσο και στο Συμβούλιο ECO-FIN, εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον κ. Αλμούνια και τις υπηρεσίες του, καθώς και στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Μάλτα για τη βοήθεια που έδωσαν στις κυπριακές αρχές στο πλαίσιο ειδικών συμφωνιών. Ευχαρίστησε, επίσης, τις προηγούμενες προεδρίες (Γερμανική και Πορτογαλική), που συνόδευσαν την Κύπρο στα τελευταία στάδια πριν από τη μετάβαση στο ευρώ.

    Αναφερόμενος στις τιμές και τον πληθωρισμό, υπογράμμισε ότι στην Κύπρο είχαμε στο τέλος του 2007 και στην αρχή του φετινού χρόνου κάποιες αυξήσεις και αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι το υπόλοιπο διάστημα του έτους θα χαρακτηριστεί από μικρότερο πληθωρισμό σε σχέση με άλλες χώρες στο παρελθόν, όπως η Σλοβενία. Πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις παγκόσμιες πληθωριστικές τάσεις λόγω πετρελαίου, σιτηρών και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης σε ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσήλωση στη δημοσιονομική πολιτική, ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα η αυξητική τάση στις τιμές να μην μετατραπεί σε αλυσιδωτές αυξήσεις μισθών και τιμών που θα οδηγήσουν σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.

    Είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση των πληθωριστικών τάσεων στην αρχική φάση παρά να έχουμε να διορθώνουμε προβλήματα στο μέλλον πολύ πιο δύσκολα με πολύ μεγαλύτερο κόστος όσον αφορά απώλεια θέσεων εργασίας και μείωση ρυθμών ανάπτυξης, τόνισε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 January 2008 - 18:29:12 UTC