Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [02] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
  • [03] ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Η Τουρκία είναι σταθερή, συνεπής και επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού με περιεχόμενο όπως είναι το Σχέδιο Ανάν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης του στην Αγκυρα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ενώ ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι το σχέδιο Ανάν «αποτελεί παρελθόν, εμμέσως, πλην σαφώς, επανήλθε σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, πάντα στη βάση εκείνου του σχεδίου, χωρίς βεβαίως την ονοματολογία Ανάν».

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι όταν ο κ. Ερντογάν αναφέρει ότι θα πρέπει να πάρουμε την ουσία και το περιεχόμενο, αλλά και το πνεύμα του σχεδίου, «αντιλαμβάνεστε πως ουσιαστικά ο κ. Ερντογάν είναι προσηλωμένος και ξεκάθαρος ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να κινηθεί και να επικεντρωθεί σε παραμέτρους που αφορούσαν το σχέδιο Ανάν και τις οποίες ο κυπριακός λαός είχε απορρίψει».

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε δύο κράτη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η Τουρκία τη μια μέρα τοποθετείται με τον ένα τρόπο και την άλλη μέρα με τον άλλο, άρα αναλόγως των συναντήσεων έχουν διαφορετικές απόψεις. «Θα ήταν σωστό και εποικοδομητικό εκ μέρους τους να μας πουν με σαφήνεια ποιες είναι οι θέσεις και οι απόψεις τους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και δεδομένα συζήτησης με απώτερο στόχο την επίτευξη προόδου», κατέληξε.

    [02] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

    Ολες οι περιοχές της Λευκωσίας, υδροδοτούνται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης κανονικά, μετά από το πρόβλημα περικοπής νερού που προέκυψε την προηγούμενη μέρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Νίκος Ζαμπακίδης.

    Παρά το γεγονός ότι κάποιες περιοχές της Λευκωσίας, και συγκεκριμένα ο Στρόβολος, είχαν περιορισμένη παροχή νερού το πρωί, εντούτοις το πρόβλημα επιλύθηκε ήδη και αυτή τη στιγμή όλες οι περιοχές υδροδοτούνται κανονικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπακίδη, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι καταναλωτές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να παραπονεθούν για περικοπές νερού. Εξήγησε ότι αυτό δεν θα οφείλεται σε περικοπή, αλλά στο άδειο σύστημα νερού της Λευκωσίας και στα άδεια ντεπόζιτα των σπιτιών, καθώς «η Λευκωσία έχει διαφορετικά υψόμετρα, με αποτέλεσμα επειδή ήταν τελείως άδειο το σύστημα και τα ντεπόζιτα του κόσμου από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, πρώτα θα γεμίσουν τα χαμηλά τα σπίτια και στη συνέχεια θα πάρουν νερό τα υψώματα».

    [03] ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗ

    Απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικής/Νεανικής Λογοτεχνίας. Τα βραβεία επέδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους.

    Ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι τα κρατικά βραβεία Λογοτεχνίας απονεμήθηκαν στην Ντίνα Κατσούρη, (ποίηση - βιβλίο ``Της Αφροδίτης και του Αδωνη``), στον Γιάννη Θεοδώρου (Μελέσιο), (Μυθιστόρημα - βιβλίο ``Ο γιος της καταιγίδας``, και στον Αντώνη Γεωργίου (Διήγημα - βιβλίο ``Γλυκιά Bloody Life``).

    Το κρατικό βραβείο για την παιδική λογοτεχνία απονεμήθηκε στην Ελενα Περικλέους για το βιβλίο της ``Πράσινοι Ιππότες σε Μυστική Αποστολή``. Το κρατικό βραβείο για τη νεανική λογοτεχνία απονεμήθηκε στον Κυριάκο Μαργαρίτη για το βιβλίο του ``Η Συμμορία του Τολέδο``. Το βραβείο εικονογράφησης απονεμήθηκε στο Χαμπή Τσαγγάρη για την εικονογράφηση του βιβλίου ``Καλλικάντζαροι Κυπριακές Ιστορίες``.

    Στις κατηγορίες Δοκίμιο για τη Λογοτεχνία και την Αισθητική, Μελέτη για τη Λογοτεχνία και τις Τέχνες, Χρονικό - Μαρτυρία, Μελέτη για τη Λογοτεχνία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κύπρου από μη Κύπριο συγγραφέα καθώς και Νέου Λογοτέχνη, η Συμβουλευτική Επιτροπή Γραμμάτων αποφάσισε όπως μη απονείμει βραβείο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 January 2008 - 12:29:14 UTC