Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΗΛΩΣΗ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως σεβόμενος την ελεύθερη βούληση των πολιτών, δεν θα επιχειρήσει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, να επηρεάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ψήφο των πολιτών που τον εμπιστεύονται.

    Στη δήλωσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα παρών, δίπλα και μαζί με το λαό, ``στη διεκδίκηση της λύσης που δικαιούμαστε και που μας αξίζει``, προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει σήμερα ευνοϊκές προοπτικές και συνθήκες για ακόμα καλύτερες ημέρες.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ``στη διάρκεια της θητείας μου, αλλά και σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου, οι σκέψεις, οι αποφάσεις και οι ενέργειές μου εκπορεύονταν πάντα από την αγάπη μου για τον τόπο και από την έγνοια μου για το λαό``.

    ``Παραδίδω την Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο μέλος της ΕΕ με εύρωστη οικονομία, με δημοσιονομικό πλεόνασμα, με νόμισμά της το ευρώ, με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, με νέους θεσμούς και παρεμβάσεις που έκαναν καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών. Παραδίδω μια Δημοκρατία αξιοπρεπή και σεβαστή στο διεθνή χώρο, πιο ισχυρή από ποτέ, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη λύση που μας αξίζει``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``η πατρίδα μας έχει σήμερα ευνοϊκές προοπτικές και συνθήκες για ακόμα καλύτερες ημέρες``.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε στη συνέχεια ότι ``την περασμένη Κυριακή ο λαός επέλεξε τους δύο υποψήφιους που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών``.

    ``Απευθύνθηκα πάντοτε στους πολίτες με σεβασμό στην κρίση τους και στην ελεύθερη βούλησή τους. Ακριβώς για αυτό το λόγο, σεβόμενος και πάλι την ελεύθερη βούληση της κάθε μίας και του κάθε ενός, δεν επιθυμώ να επιχειρήσω, είτε άμεσα είτε έμμεσα, να επηρεάσω σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση την ψήφο των πολιτών που με εμπιστεύονται``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``θα είμαι πάντα παρών, δίπλα και μαζί με το λαό, στη διεκδίκηση της λύσης που δικαιούμαστε και που μας αξίζει``.

    Ερωτηθείς που αποδίδει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και τον αποκλεισμό του από το δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε: ``Στην κρίση και τη βούληση του λαού, που είναι σεβαστή, απόλυτα σεβαστή, όπως απόλυτα σεβαστή θα είναι και η κρίση του στη δεύτερη αναμέτρηση``


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 February 2008 - 14:29:49 UTC